Gonzo Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Odnosiłem się do tego przepisu - łopatki 8kg, wołowiny 1kg, boczek 1kg Wyjdzie trochę "tynga" , ale z drugiej strony będzie "symulowała stan" kiełbasy podsuszanej Edytowane 1 Maja 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 1 Maja 2015 No to czyli nie na grila ...Pis 67 w swoim przepisie zastępuje boczek podgardlem i zmniejsza ilość wołowiny.Nie za tłusta wychodzi z takich ilości podgardla?-chyba ,że z założenia ma być tylko na grila? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 1 Maja 2015 Zrobiłem pierwszą swoją kiełbasę na grilla i jestem bardzo zadowolony.Mięsa nie klasyfikowałem. Robiłem na próbę:0,5 kg schabu fi 100,5 kg boczku fi 60,2 kg słoniny fi 4 x2 Przyprawy:sól kamienna 20g/kgpieprz 2g/kgmajeranek 1g/kgczosnek 2g/kgkolendra 2g/kggałka 1g/kgpapryka ostra 3 g /kg Przyprawy wrzucone na oko. W przyszłości ilość przypraw można zmniejszyć - kiełbasa bogata w smak. Może aż za bardzo bogata Po mieleniu 12 h do lodówki, następnie nadzianie i 8 h osadzanie. Nie wędziłem bo nie ma takiej potrzeby. Sparzyłem bo się bałem - teraz zaryzykowałbym surową. Dla żony idealna, dla mnie mogła by być ciut tłustsza. Konsystencja o dziwo idealna, nic się nie rozpadało i jelito samo odchodziło od farszu. Balkonowcy byli w szoku i zjedli całą kiełbasę zostawiając nawet szaszłyki więc eksperyment udany Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 2 Maja 2015 0,5 kg schabu fi 10 Jeśli nie mieliłeś z kośćmi to dobrze by było dla niezorientowanych gdybyś używał prawidłowej nazwy. Przyprawy wrzucone na oko. Chyba nie bardzo bo podałeś określone dawki . kolendra 2g/kg Mocno kolendrowa ta kiełbaska Ci wyszła. No chyba, że kolendra była zwietrzała. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 2 Maja 2015 Arek nie bądź jak dziadek i nie wyskakuj z kościami...... Bądź poważnyDawki były podane takie jakie dałemJak już mówiłem kiełbasa była "za bogata". Zmniejszyłbym też ilość kolendry do 1 g/kgChoć w smaku i tak była bardzo dobra Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 2 Maja 2015 (edytowane) Arek nie bądź jak dziadek i nie wyskakuj z kościami...... Bądź poważny No, nie wiem, kto tutaj jest niepoważny.Jesteś z nami już dosyć długo a zdajesz się nie wiedzieć, o co DZIADKOWI chodzi.Zresztą nie tylko DZIADKOWI.Staramy się być wiarygodnym forum i dlatego preferujemy podawanie receptur jednoznacznych w swoim brzmieniu.Tylko to gwarantuje powtarzalność i bezpieczeństwo wyrobów.Na swój użytek możesz stosować nazewnictwo jakie Ci się podoba. Nic nam do tego.Jeżeli jednak podajesz na forum przepis to zrób to poprawnie proszę.To nie jest forum towarzysko-kuchenne, na którym zaspokajamy swoje potrzeby pochwalenia się wyrobami. Możesz to zrobić np na facebooku.To jest przede wszystkim forum edukacyjne.Co do "schabu" to poza polędwicą, kościami zawiera trochę elementów ścięgnistych, trochę "2" i mizdrę.Czy to wszystko, przepuszczone przez sitko "10" dało wspaniały wyrób? Edytowane 2 Maja 2015 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 2 Maja 2015 Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 3 Maja 2015 Bądź poważny Ja jestem bardzo poważny bo jak widzisz żadnej emotikonki nie wkleiłem.Zwróciłem uwagę dlatego, że nie wszyscy są tak dobrze zorientowani i choćby dla nich należy receptury podawać dokładnie bo może być kicha jak się wezmą za kiełbaskę z takiej receptury.Padają na tym forum różne pytania np. czy podgardle do kiełbasy mielimy ze skórą i nie zdziwił bym się gdyby ktoś wziął schab i próbował go mielić jak leci bez klasyfikacji.Oczywiście te kości to jest celowe przerysowanie, żeby zwrócić uwagę mniej doświadczonych, że przepis jest mało precyzyjny.A co do boczku to ma być ze skórą czy bez?.Niestety albo stety w naszym fachu i na tym forum trzeba być precyzyjnym, żeby wyrób był udany. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 3 Maja 2015 Przepraszam ale muszę się wtrącić: Jeżeli ktoś taki jak "dziadek" jest dla "krze coś tam" kimś bez należnego mu szacunku i autorytetu, to ja się zastanawiam kim jest ten coś tam. Każdy ma prawo do swoich poglądów, ale to nie znaczy, że dla uznanych autorytetów szacunku się nie ma- Panie Krze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 3 Maja 2015 kotunia nie obrażaj mnie to po pierwsze !!!!! Do Dziadka nie mam autorytetu ? Wiele dzięki niemu zawdzięczam i wiele przepisów starałem się odwzorować Akademię Dziadka studiowałem nocami. Ale to nie znaczy że jak coś mi nie pasuje to mam siedzieć cicho bo któryś "guru forumowy " tak powiedział i tak ma być. Ja rozumiem że technolodzy mają inne podejście. Bulwersują go pewne błahe sprawy - po części go rozumiem. Sam jak pracowałem w branży budowlanej to widziałem to czego inni nie widzieli i byłem bardzo wyczulony na pewne drobnostki. Ale to jest forum zadymiaczy amatorów. Czym prościej napiszesz tym łatwiej dotrzesz do potencjalnego przyszłego pasjonata.No ale nawet Miro został zjechany za " Zośkę" więc na tym forum już mnie nic nie zdziwi.Jeśli ktoś pisze że dodał boczek - to dodał boczek a nie wp II , albo co lepsze boczek ze skórą i z kościami. Każdy chyba ma rozum i ma jakieś przygotowanie merytoryczne przed przystąpieniem do pierwszej próby. Jeśli nie ma to niech nawet nie zaczyna. EAnna i Arek - dostałem kilka prywatnych wiadomości od osób które mnie poparły ale boją się napisać w tym temacie bo też zostaną zjechane. Ktoś trafnie nazwał część forumowiczów " betonem" - bo tak niekiedy się zachowujecie. Uwierzcie że niektórzy woleli by prostszy i konkretniejszy przepis niż te z 16 - stki. Taka prawda. Możecie teraz po mnie jechać, cieszę się tylko że nie jestem sam i niektórych też denerwuje takie zachowanie Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Prostsze i konkretniejsze w tym przypadku sie kłóci ... o ile pominięcie klasyfikacji można uznać za uproszczenie choć wtedy nie masz powtarzalności, to już nazewnictwo z opisem procesu powinno być precyzyjne jesli ma być prosto ... Chyba też jestem beton Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 3 Maja 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-422994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 3 Maja 2015 Ktoś trafnie nazwał część forumowiczów " betonem" - bo tak niekiedy się zachowujecie. Ja też zaczynałem tak jak Ty a może i nawet gorzej bo słuchałem zanim trafiłem na to forum porad ludzi, którzy mają podobne podejście do tematu jak Ty .Wędzonki zawijałem w płótno bo tak mi radzono, żeby nie było osmolone.O kiełbasach już nie wspomnę. Tylko moja suka miała radochę.Nazywasz nas betonem,Może i beton tylko w tej branży nie ma za wiele dowolności.Jeśli komuś szkoda czasu na nauczenie się pisania prawidłowych receptur to lepiej niech nic nie pisze bo może swoimi recepturami zrobić więcej szkody niż pożytku.Tu też zaliczam do szkodliwych receptury dla Zosi.Jak już pisała E'Anna to nie jest forum towarzysko-kuchenne tylko edukacyjne.Edukacja oznacza naukę i to w najlepszym tego słowa znaczeniu.A jak nauka to na najwyższym poziomie a Twoje receptury do edukacyjnych trudno zaliczyć.Na innych mniej tolerancyjnych forach za taką indolencję dostał być bana a Twój przepis od razu wylądował by w koszu.A do tych osób co to niby tak do Ciebie piszą na PW to mam prośbę.Odwagi moi drodzy.Nikt Was tutaj za wasze odrębne zdanie do kicia nie zamknie.Ja też nie jestem żadnym technologiem, ale przekonałem się na własnej skórze, że zamieszczanie nieprecyzyjnych receptur wiąże się z dużym ryzykiem dla tych co te przepisy będą powielać.Pozdrawiam. Beton Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 3 Maja 2015 Jak dla mnie Krzysiek nie zamieścił receptury sensu stricte, tylko po prostu podzielił się z nami w luźnej i prostej formie wrażeniami z wyrobu pierwszej kiełbasy na grilla. Ot tak po prostu, opowiedział co robił, jakby siedział w kręgu przyjaciół przy biesiadnym stole. Zapomniał biedak, że to nie jest spotkanie towarzyskie, ale że to jest aula wykładowa i dostał od kadry zjebkę. Następnym razem on i kolejni forumowicze trzy razy się zastanowią, zanim cokolwiek napiszą. Mogę zrozumieć edukacyjne i pedagogiczne motywy stojące za wypowiedziami Arkadiusza i EAnny, ale nie podoba mi się Wasz agresywny i bardzo autorytarny ton.A sugestia, żeby na forum nie zaspokajać potrzeby chwalenia się swoimi wyrobami jest już całkowicie nie do przyjęcia. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 3 Maja 2015 Jak dla mnie Krzysiek nie zamieścił receptury sensu stricte, tylko po prostu podzielił się z nami w luźnej i prostej formie wrażeniami z wyrobu pierwszej kiełbasy na grilla. Ot tak po prostu, opowiedział co robił, jakby siedział w kręgu przyjaciół przy biesiadnym stole. Zapomniał biedak, że to nie jest spotkanie towarzyskie, ale że to jest aula wykładowa i dostał od kadry zjebkę. Następnym razem on i kolejni forumowicze trzy razy się zastanowią, zanim cokolwiek napiszą. Mogę zrozumieć edukacyjne i pedagogiczne motywy stojące za wypowiedziami Arkadiusza i EAnny, ale nie podoba mi się Wasz agresywny i bardzo autorytarny ton.A sugestia, żeby na forum nie zaspokajać potrzeby chwalenia się swoimi wyrobami jest już całkowicie nie do przyjęcia.To wiele nie zmieni z powstającej afery ale blisko mi do Twojej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Przepis na 10 kgmięso z karkówki 8kgboczek 2kg0,18kg soli (peklosoli) 3 łyżeczek pieprzu10-15 ząbków czosnku6 łyżek majeranku2 łyżeczki cukrujelito wieprzowe cienkie kaliber 26-28 Mięso przepuszczamy przez maszynkę z sitkiem fi 8. Jak taki przepis znalazł się na forum ?? Boczek ? Ze skórą ? Z kościami ? Karkówka bez klasyfikacji ?Mięso mielone na fi 8 razem z mizdrą ? Wielu " wielkich forumowiczów" wieszało psy na tym przepisie. A przypomnę tylko iż jest to najpopularniejszy przepis na kiełbasę na TYM forum !!!!!! Chłopska Szczepana !!!! Polecam inne przepisy Szczepana. Kiedyś spora część użytkowników żaliła się że Szczepan już się nie udziela. A jego przepisy wszystkie tak wyglądały. Jeżeli użytkownik nie wie czy dać podgardle ze skórą czy bez, to tym bardziej nie będzie wiedział czym jest wieprzowina II a wieprzowina IIII tak jestem na straconej pozycji więc lepiej zamknąć ten temat. Trudno - swoje wyroby i modyfikacje zostawię dla siebie. Zostanę chyba biernym użytkownikiem. A jakieś nieścisłości będę rozwiązywał na PW z zaufanymi userami. Miłej nocy Edytowane 3 Maja 2015 przez krzysiek-krze Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 3 Maja 2015 Jak dla mnie Krzysiek nie zamieścił receptury sensu stricte, tylko po prostu podzielił się z nami w luźnej i prostej formie wrażeniami z wyrobu pierwszej kiełbasy na grilla Jak tak dalej bedzie sie działo na tym forum to technologię przetworstwa mięsa usuńcie z tego forum. Po co prezentować na tym forum książki o wyrobach .Pierwszy lepszy nowy forumowicz napisze że popelnił kielbasę z szynki , łopatki . boczku , żeberek . Na zwrócenie uwagi że szynka to kilka różnych mięśni ,o dalszych nie ma co pisać - mamy odpowiedź- nie stresować nowych .Mam wrażenie ze ilość przewyższy wartość tego forum .,,Jestem - ale tak, jakby mnie nie było . Nie odpowiadam na Pw.''Myslę że to sygnaturę zmienię niedlugo.Byłem ale już nie jestem . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 3 Maja 2015 . A przypomnę tylko iż jest to najpopularniejszy przepis na kiełbasę na TYM forum !!!!!! Chłopska Szczepana !!!! A tych przepisów trochę jest W pierwszym z brzegu np. znalazłem."Mięso użyte do produkcji wyłącznie z szynek lub schabów. Użycie schabu znacznie podnosi koszt produkcji ale i smak kiełbasy." I wszyscy wiedzą, że ten smak kiełbasy podnoszony jest bynajmniej przez kości Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 3 Maja 2015 Dziadek nie stresuj się. Po prostu zmieńcie trochę nastawienie.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/756-kielbasa-grilowa-z-zoltym-serem/ Polecam przeczytać ten przepis. Prosty i " dziś dostałby solidną zjebkę za nieodpowiednie pisanie" A jednak Dziadek wtedy nie doczepiłeś się ale nawet pochwaliłeś. Nie róbmy się świętsi od Boga. Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 3 Maja 2015 Ot tak po prostu, opowiedział co robił, jakby siedział w kręgu przyjaciół przy biesiadnym stole. Zapomniał biedak, że to nie jest spotkanie towarzyskie, ale że to jest aula wykładowa i dostał od kadry zjebkę Maad :clap: , ja też wiele eksperymentuje, nie koniecznie umiem nazwać wszystkie części wieprza czy woła tak jak trzeba i może dlatego nie za wiele piszę, żeby nie dostać zjebki. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 3 Maja 2015 Ja się nie stresuję .Czas na emeryturę na tym forum.Byłem ale już nie jestem . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 3 Maja 2015 Myslę, że nie potrzebnie podnosimy głowy mocno do góry.Prośba do osób, które nie są zawodowo i edukacyjnie związani z przetwórstwem mięsa:-piszcie receptury, podawajcie modyfikacje składu i etapów produkcji swoich wyrobów-na zakończenie proście o korektę napisanej receptury. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 3 Maja 2015 Nareszcie mądre podsumowanie .I proszę o kolejne przepisy na kiełbaskę na grila . Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 3 Maja 2015 Beata mało Ci? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 3 Maja 2015 No- jak jest temat otwarty to dlaczego ktoś co wypróbował coś smacznego miałby się nie podzielić z nami kolejnym przepisem? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 3 Maja 2015 Mam wrażenie ze ilość przewyższy wartość tego forum . Już Kopernik zauważył, że gorszy pieniądz wypiera lepszy.Jak do tego dołożymy wzrost entropii w przebiegu procesów spontanicznych, to czego innego możemy się spodziewać DZIADKU "Mięso użyte do produkcji wyłącznie z szynek lub schabów. Użycie schabu znacznie podnosi koszt produkcji ale i smak kiełbasy." Jest to cytat z przepisów kol. Ligawy.Nie widzę w nich żadnej sprzeczności z klasyfikacją mięsa a jedynie uogólnienie.Mięso "z szynek lub schabów" to nie to samo co szynka lub schab. To jedynie wskazówka z jakich elementów zasadniczych pozyskać mieso wymagane do danego wyrobu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/3/#findComment-423054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.