sverige2 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 21 Grudnia 2018 @sverige2, ja juz jak robilam to wyjadlam troche Mamy podobnie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 22 Grudnia 2018 To ze nic nie wedze , nie znaczy ze nic nie robie Ozory wiepszowe (peklowane na mokro 5 dni ) w galarecie Ryba faszerowana w galarecie ( galarety nie klarowalam bo nie umiem i kiedys spapralam caly wywar ) Zrobilam jeszcze experyment "malowany " pierwsza proba wiec kolor jeszcze nie dopracowany i troche za ciemno ale przy kolejnej bedzie napewno wizualnie ladniejsza poledwica z solarium -( dym wedzarniczy w plynie )-efekt smakowy ten kto nie wie sie nie pozna smak byl zaraz po wykonaniu i schlodzeniu bardziej wyrazny tylko na obwodzie , natomiast wczoraj juz smak sie wyrownal .Napewno nie jest to co wedzone w mojej lichej wedzarce ale mam alternatywe na zimowy czas . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 22 Grudnia 2018 galarety nie klarowalam bo nie umiem To jest prosty zabieg @electro.Do wywaru dodajesz dobrze rozbite rózgą białko z octem winnym (1,5 łyżki) i zagotowujesz. Następnie cedzisz na sicie wyłożonym gęstą ścierką - najlepsze są z IKEA.Dopiero do odcedzonego wywaru dodaje się żelatynę.Istotna informacja: białko musi pochodzić z bardzo świeżego jajka. jakikolwiek zapach z białka pozostanie w wywarze i może się przebić przez niego.Kiedyś z tego powodu straciłam cały wywar Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 22 Grudnia 2018 EAnno ja wiem jak sie robi ale u mnie albo to bialko za malo ubilam , bo efekt byl nie ciekawy Mimo tego chyba nie wyglada najgorzej przelana tylko przez sitko takie jak do cukru pudru Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 22 Grudnia 2018 nie wyglada najgorzej przelana tylko przez sitko takie jak do cukru pudru Wygląda kolorowo i apetycznie, a to jest najważniejsze.Jeszcze przyszła mi do głowy jedna myśl, a mianowicie użycie do cedzenia specjalnego sita, przeznaczonego do klarowania nalewek.Nawet takie posiadam ale galarety jeszcze nim nie cedziłam. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Problemów można uniknąć już na poczatku przygotowywania galarety. Rozpoczynająć, zalewamy wodą mięso i tak podgrzewamy do zagotowania. Należy bardzo dokładnie zbierać powstająca,białkową pianę, która pozostawiona w rosole, powoduje jego mętnienie, co skutkuje mętnieniem galarety. Często robię, więc mogę polecić. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Bardzo ładna rybka Electro, aż ślinka cieknie, a galaret ja też nigdy nie klaruję bo smak się liczy. Klarowną galaretkę to lubię, ale jak mi rybkę w knajpie podają . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 22 Grudnia 2018 To ze nic nie wedze , nie znaczy ze nic nie robie Ryba faszerowana w galarecie ( galarety nie klarowalam Ja np. wolę nieklarowaną - taką naturalną - ale są konsumenci co Tylko klarowaną . Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Apetycznie, nawet bardzo apetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Dziekuje za mile slowa , galarete mialam przefiltrowac przez filtr do kawy ..zapomnialam bo to tak jest jak sie robi kilka rzeczy na raz a do tego jeszcze siedzi na internecie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Ozory wiepszowe (peklowane na mokro 5 dni ) w galarecie Ryba faszerowana w galarecie To tygryski lubią najbardziej ,brawo Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Ja też nie klaruję galarety - na święta karp jest zawsze w lekko mętnej galarecie ale za to w jakiej smakowitej Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Ozory wiepszowe (peklowane na mokro 5 dni ) w galarecie Ryba faszerowana w galarecie Przypadku w działaniach próżno się doszukiwać... Pięknie się prezentują one potrawy, zauważalny Kunszt Electro... :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-618678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 9 Stycznia 2019 26g gorczyca brazowa nie wiem co to za gorczyca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-620126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 9 Stycznia 2019 @Skalar50, gorczyca o bardziej ostrym smaku ,brazowym kolorze , i ziarenka sa ciut mniejsze niz tej bialej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-620130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 9 Stycznia 2019 kupiłem sarepską jest ciut ciemniejsza i czarną zdecydowanie ciemniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-620131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 9 Stycznia 2019 ta sarepska bedzi edobra , czarna jest jeszcze bardziej ostra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-620132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 9 Stycznia 2019 No to teraz możemy komponować swoje aż łzy popłyną Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-620135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Musztarda się "gryzie " Zamiast "łyski" dodałem jedną łyżeczkę likieru wiśniowego . Przekładając do słoiczka oblizałem łyżeczkę - będzie dobrze , Elektro Ps . teraz będę kombinował z dodatkiem kminku . Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-621493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Heniu ,kminkowa brzmi calkiem calkiem ,,do kielbaski takiej z reki , ja do mojej po czesci dalam troche estragonu tez dobra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-621514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Dzis byl klasyk na obiad ..przedsmak wielkanocy ..Sledzik( matjessill) z ziemniakami jajkiem, czerwona cebulka, koperkiem, porem ,beurre noisette i cytrynowym kremem na bazie creme fraiche. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-628970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Śledzie, uwielbiam te rybki. Bardzo apetycznie jest na talerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-628978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Dzis byl klasyk na obiad Ciekawy zestaw - dla mnie raczej "nuevo", a nie klasyk. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-628981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 dla mnie raczej "nuevo", a nie klasyk. Sledzik( matjessill) z ziemniakami jajkiem, czerwona cebulka, koperkiem, porem ,beurre noisette i cytrynowym kremem na bazie creme fraiche. Na obozie wojskowym przecież dawali śledzia z ziemniakami i glutem śmietany.U @elektry jest bardziej wykwintnie; dodatek masła orzechowego i zamiast gluta ser mascarpone rozprowadzony cytryną. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-628984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 electro bardzo apetycznie podane! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12366-electra-swiatecznie/page/5/#findComment-628987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.