Ela K. Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Na tegoroczny Midsommar (noc Kupaly) zrobilam tort kanapkowy tym razem byla pasta lososiowa do srodka zamiast krewetkowej Piękny Electro , bardzo apetycznie wygląda. :clap: :clap: Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Electro Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Electra, peiknie wyglada Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Dziekuje Wam Mam juz troche wprawy ..i sporo juz takich i innych za soba ,ale zawsze sa smaczne wedlug tych co jedza Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Swieta za pasem wiec na wigilijnym stole nie moze zabraknac sledzi ..oprocz tradycyjnych w oleju w tym roku beda jeszcze nowosci smakowite i nieco inne Sledz z jagodami i cynamonem , oraz sledz z chrzanem i jablkiemNIe robie duzo bo jest nas tylko czworka ..a wszystkiego trzeba posmakowac :-) No i przepisy Sledz z chrzanem i jablkiemna 3 filety sledziowe:1 niewielkie jablko 2 cm chrzanu 1 cebulka 2 lyzeczki siekanego koperku Zalewa :3 dl wody 2 dl cukru 1 dl ocet ( moj 12%)zalewe zagotowujemy i studzimy platy sledzia kroimy w ok centymetrowe paski Jablko ,cebule i chrzan rowniez kroimy w kawalki.wszystko ukladamy do sloika i zalewamy zimna zalewa Smakujemy nie wczesniej jak dobe po zrobieniu ale najlepiej niech postoja pare dni w lodowce. Sledz z jagodami 3 filety sledzia2 dl jagod / maga byc mrozone2 laski cynamonu zalewa :3 dl wody2 dl cukru 1 dl ocet ( moj 12%)zalewe zagotowujemy i studzimy sledzia kroimy w kawalkiprzekladamy z jadodami i laskami cynamonu w sloiku zalewamy zimna zalewa ,zakrecamy odstawiamy do lodowki na conajmniej dobe. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 6 Grudnia 2016 nie moze zabraknac sledzi U nas też będą . Śledzie filety solone już zakupione .......... dwa wiaderka po 4kg Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Ten śledzik z jagodami może mieć ciekawy smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 6 Grudnia 2016 @jac007, i gwarantuje ze ma jak sie ma jezyny to tez z nimi mozna zrobic.@andrzej k, my nie zjedlibysmy tyle przez rok Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Ja śledzie kupuję tydzień przed świętami .U nas królują w oleju ewentualnie pokropione maleńką ilością octu.i mam wrażenie ,ze jak dam wiecej octu to śledzie robią się twarde...Śledzie układam w słoiku zasypuję cebulką ,zalewam olejem i kropię lekko octem . Przesypuję trochę ziołami prowansalskimi i bazylią lub innymi ziołamii układam następna warstwę .Jak postoją dłuzej ,to wydaje mi się ,ze robią się twarde...Moze ktoś z Was ma przepis na lekka zalewe octową ,w której mogłyby polezec kilka dni i potem je zalewac juz samym olejem. Kiedyś tak robiłam ,ale nie pamiętam proporcji . Śledzie musza mieć tylko bardzo delkatny posmak kwaśny prawie niewyczuwalny. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 6 Grudnia 2016 my sledzie w oleju robimy bez octu ..wymoczone filety zalewamy olejem i posypujemy drobniutko posiekana cebulka ..sledzie przechowywane sa tylko w oleju bez cebuli.wszystkie inne sledzie jakie sa u nas jedzone sa na szwedzka modle,w tym roku beda jeszcze rolmopsy Maxella Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 8 Grudnia 2016 .wymoczone filety zalewamy olejem i posypujemy drobniutko posiekana cebulka Posyp jeszcze lekko majerankiem ,a zobaczysz jakie pyszne. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 8 Grudnia 2016 mowisz? sprobuje..do czesci moze jeszcze troche suszonej natki ..dalej szukam smaku kupnych po kolobrzesku ... dzis robie w smietanie z chrzanem i jablkiem i kolejna porcje z jagodami ..bo zostala pozarta Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 13 Grudnia 2016 dziesiejsze dreptanie ...pasztet jeszcze wpiecu i zawijaniec szafranowy z masa migdalowa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Moje sledzie "po kolobrzesku" Zalewa do marynowania cebuli jest to zalewa z przepisu Maxella do rolmopsow. 1. Sól – 4%, na ½ l zalewy – 0,02 kg, 2. Ocet 10% - stężenie 4% na ½ l zalewy – (0,5 x 4) : 10 = 0,20 l, 3. Woda – 0,30 lcebula pokrojona w piorka marynowana 3 dni, do moich sledzi uzylam :Sledz matias (moczony 1 h)olej slonecznikowy cebula z zalewypol lyzeczki suszonej natki pietruszki kawalek papryki marynowanej z zalewy w oleju .pieprz grubo mielony. Sledzie podzielilam na kawalki i poprzekladalam cebula, papryka pokrojana w kostke posypalam natka i pieprzem .zalalam olejem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Electra,namówiłaś mnie na te śledzie,,,drugi przepis dziś godny naśladowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Sledz po kolobrzesku ktory zrobilam ,smakowal praktycznie tak jak ten kupny , moze byl ciut za slony ale to kwestia do opanowania ,trzeba lekko przedluzyc moczenie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 30 Listopada 2018 Male co nieco na 1 advent :zawijaniec szafranowy z biala czekolada Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Domowa Bozonarodzeniowa szwedzka musztarda z Whisky-obok szynki obowiazkowa na wigilijnym szwedzkim stole Skladniki 26g gorczyca biala 26g gorczyca brazowa100 ml woda2 lyzki octu winnego / mozna zastapic jablkowym2 lyzki miodu o wyrazistym smaku/ u mnie byl taki a Gotlandii.2 lyzki whisky½ lyzeczki soli25-50ml oleju rzepakowego Gorczyce i wode zagotowujemy i odstawiamy na jakies 30 min zeby zmiekla.przekladamy ziarna gorczycy do mixera i blenderujemy az osiagniemy dosc kremowa mase , brazowa ma pozostac w calosci (3-4 min mixowania).Dodajemy nastepnie ocet, miod,whisky, sol i olej i calosc jeszcze raz mixujemy do polaczenia sie skladnikow.przekladamy do sloiczka i zamykamy chowamy do lodowki na kilka dni zeby sie przegryzlo. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Bozonarodzeniowa szwedzka musztarda z Whisky -obok szynki obowiazkowa na wigilijnym szwedzkim stole Bardzo ciekawa ta musztarda, dziękuję za inspirację.U mnie też raczej będzie "szynkowa" wigilia więc taka musztarda jak znalazł Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 20 Grudnia 2018 @EAnna, dziekuje , zamiast whisky mozna dodac cognaq, miod najlepszy to taki lesny np wrzosowy. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Electro ja rowniez dziekuje. Przepadam za tykimi produktami. Juz sobie skopiowalam i tylko znajde czas to zrobie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 21 Grudnia 2018 A zdąży sie przegryźć? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zawsze lepiej jak sobie postoi w lodówce ze 3-4 dni, ale i krócej można. To naprawdę fantastyczna musztarda dla fanów tego specjału, i pasuje do wszystkiego, ale ja np. podjadam ją sobie samą, tak łyżeczką ze słoiczka, bo to cymes dla smakoszy Dzięki Świątecznie za przepis Electro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 21 Grudnia 2018 A te whisky koniecznie trzeba też dać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 21 Grudnia 2018 @paszeko, nie koniecznie , mozesz nie dawac alkocholu , mozesz np jak lubisz dac po pol lyzeczki otartej skorki z pomaranczy i startego imbiru , lub zostawic taka naturalna .[Dodano: 21 gru 2018 - 12:07]@Muski, zdazy ja wczoraj robilam moja [Dodano: 21 gru 2018 - 12:07]@sverige2, ja juz jak robilam to wyjadlam troche Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.