Kamil_1 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 10 Lutego 2016 Po 1,5 h jeszcze żyję, podobno trzeba zaczekać trzy. Paweł, może na wszelki wypadek załóż garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-474526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 10 Lutego 2016 podobno trzeba zaczekać trzy peklowanie 3-dniowe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-474528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 28 Lutego 2016 Słonina do kolejnej produkcji nakrojona. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-480535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gariwaldi Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 17 Maja 2017 Dobry wieczór.Dziś spróbowałem zrobić kiszkę pasztetową wg 16-tki. Zamiast 40% tłuszczu twardego i 5% słoniny dałem 45% tłuszczu twardego(podgardle). Nadziałem to w jelita wieprzowe 28/32. Parzyłem 45 minut w temp. 80 stopni. Wyszła bardzo smaczna ale twarda, nie da się rozsmarować na chlebie. Co jest powodem? Brak słoniny, zbyt cienka osłonka? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 18 Maja 2017 Trzeba było rozcieńczyć wywarem z gotowania mięsa wtedy miałbyś bardziej smarowną Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gariwaldi Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 18 Maja 2017 Tam nic nie jest napisane o gotowaniu mięsa. Norma 16-tka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 18 Maja 2017 Faktycznie,ale można i z gotowanego.Jeśli nie z gotowanego to za miało tłuszczu.Dla poprawienia samotności można równieżdodać mózg WP. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 18 Maja 2017 Dla poprawienia samotności można również dodać mózg WP. Teraz wiem dlaczego często jestem samotny Muszę ograniczyć zjadanie mózgu wieprzowego . Pozdrowionka Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 18 Maja 2017 Andrzej jedyny symptom przu którym rozważasz takie ograniczenie to natrętne i uporczywe świńskie myśli Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) To tak jak się pisze z telefonu. Powinno być dla poprawy smarowności nie samotności. Edytowane 18 Maja 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 18 Maja 2017 Trzeba było rozcieńczyć wywarem z gotowania mięsa wtedy miałbyś bardziej smarowną Tam nic nie jest napisane o gotowaniu mięsa. Norma 16-tka.Wywar tu nic nie daje. Przy robieniu tej kiszki z surowego mięsa, wychodzi niestety taka "kiełbasiana". Dlatego Ja mięsa parzyłem w 90 st. przez godzinę.Wtedy jak potrzeba to można dodać rosołu z gotowania mięs i jest jak należy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 18 Maja 2017 Już napisałem co trzeba zrobić jak mięso jest nie ugotowane Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 18 Maja 2017 Już napisałem co trzeba zrobić jak mięso jest nie ugotowaneJa też, bo ją robiłem kilka razy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 18 Maja 2017 Ja robiłem raz i to mi wystarczy.W przepisie jest chyba kasza manna.Mnie z kaszą nie smakuje. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 18 Maja 2017 W przepisie jest chyba kasza manna.Mnie z kaszą nie smakuje.To nie w tym. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gariwaldi Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 18 Maja 2017 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Do zjedzenia mózgu nie dam się przekonać. Muszę wypróbować sposób Pawła z parzeniem mięsa bo wyrób w smaku jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 18 Maja 2017 Muszę wypróbować sposób Pawła z parzeniem mięsa To nie jest sposób Pawła.Taką pasztetową z parzonego mięsa robi wiele osób.Wtedy możesz sobie rozcieńczyć wywarem i będziesz miał smarowną. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 18 Maja 2017 To nie jest sposób Pawła No właśnie kolego @gariwaldi, nie pisz proszę takich rzeczy, a następnym razem zajrzyj do kącika @arkadiusza i zrób jego sposobem, wtedy będzie w porządku. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Szkoda mi czasu na jałowe dyskusje.Nie jest to Twój sposób i co byś nie napisał i tak nie będzie bo koła nie wynalazłeś.EOT Edytowane 18 Maja 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 18 Maja 2017 Szkoda mi czasuInteligentni ludzie, piszą do innych inteligentnych ludzi, używając skrótów myślowych. W tym przypadku wg mnie kolega @gariwaldi użył takiego skrótu mając pewnie na myśli, że sposób przedstawiony przeze mnie a nie wymyślony przeze mnie. EOTMam nadzieję, że wreszcie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Do zjedzenia mózgu nie dam się przekonaćMyślę że jadłeś nie raz, nawet nie mając o tym pojęcia Inteligentni ludzie, piszą do innych inteligentnych ludzi -Mamooooo .... mamoooo chwalą nas !!!-kto ?-No Wy mnie a ja Was .... Edytowane 18 Maja 2017 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 18 Maja 2017 Mam nadzieję, że wreszcie. Nie ciesz się za mocno.W tym temacie, w tym temacie Inteligentni ludzie, piszą do innych inteligentnych ludzi, Co ja tu robię sama ynteligencja. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gariwaldi Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 19 Maja 2017 Do zjedzenia mózgu nie dam się przekonaćMyślę że jadłeś nie raz, nawet nie mając o tym pojęcia Tutaj niestety muszę się z Tobą zgodzić. [Dodano: 19 maj 2017 - 07:58] Inteligentni ludzie, piszą do innych inteligentnych ludzi, używając skrótów myślowych. W tym przypadku wg mnie kolega @gariwaldi użył takiego skrótu mając pewnie na myśli, że sposób przedstawiony przeze mnie a nie wymyślony przeze mnie. Dokładnie to miałem na myśli. Miało być tak: "..Muszę wypróbować sposób przedstawiony przez Pawła z parzeniem mięsa bo wyrób w smaku jest super..." Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Poniżej fragment ze strony http://aft.com.pl/ WĘDLINY PODROBOWE Diagnostyka Zbyt trwarda konsystencja - zbyt duża zawartość surowców kolagenowo - żelatynowych - zbyt duży udział wątroby - niedostatecznie obgotowane surowce - niewystarczające rozdrobnienie - zbyt mała ilość wywaru Edytowane 19 Maja 2017 przez mikami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 27 Maja 2017 Ja pasztetowa Pawla probowalam i moge powiedziec ze jest b.dobra , :clap: , pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12561-kiszka-pasztetowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-552867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.