Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Pierwszy chleb pszenny Miro.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#41 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2830 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 26 lut 2016 - 12:15

W branży raczej funkcjonują określenie razowa dla żytniej graham dla pszennej ;)

Trudno mi powiedzieć czy teraz w ofercie młynów  jest razowa (pszenna)  z pełnego przemiału (tak jak dla żyta) czy jest to chwyt marketingowy i  jest to graham pod inną nazwą


Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 26 lut 2016 - 12:22


#42 podwawelska

podwawelska

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 107 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 26 lut 2016 - 12:21

W branży raczej funkcjonują określenie razowa dla żytniej graham dla pszennej ;)

Trudno mi teraz powiedzieć czy teraz w ofercie młynów  jest razowa (pszenna)  z pełnego przemiału (tak jak dla żyta)

Razowa pszenna to popularna mąka, tzw. typ 2000, czyli z pełnego przemiału. Zupełnie co innego niż typ 1850 czyli graham.

Graham nie ma kompletnie nic wspólnego z pszenną razową, to zupełnie inna mąka, bardzo specyficzna.


Użytkownik podwawelska edytował ten post 26 lut 2016 - 12:25


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#43 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2830 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 26 lut 2016 - 12:27

Tak.  Patrze  na ofertę mąka pszenna razowa typ 1850 ?  . Ale widzę  są też mąki razowe pszenne  typ 2000 (zakładam że z całego przemiału tak jak żytnie  ) kiedyś ich nie oferowana w detalu , i  sporadycznie byłą robiona dla piekarzy (osobiście sobie nie przypominam)


Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 26 lut 2016 - 12:40





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych