DZIADEK Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Czerwca 2016 http://www.ua.all.biz/pl/autoklaw-domowy-bgg1079208http://nikolnerj.all.biz/pl/autoklaw-domowy-g2382583Produkcja ukraińska tylko jak to kupić . Może kto wytłumaczy. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Pierwszy link Dziadku to taki Ukraiński OLX czyli kontaktujesz się bezpośrednio ze sprzedawcą telefonicznie lub mailowo i dogadujecie resztę http://kiev.all.biz/pl/autoklaw-domowy-g6730045#.V1bQ5vnRhQI Po prawej masz widoczny numer telefonu a na dole możliwość wysłania maila (musisz podać swój adres zwrotny) Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viszna Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Miro ja to bym się obawiał robić z kanki od mleka -one nie były raczej przystosowane do wysokich ciśnień. Szybciej bym obstawiał za kegiem od pepsi lub coca-coli -koszt ~150-170zł i w dodatku porządny materiał kwasówka i ma nawet fajny "właz" od góry -tylko nie wiem jaki rozmiar -czy da się przez ten otwór słoik przełożyć?Ewentualnie można by się zastanowić nad przeróbką zbiornika LPG z auta -używkę można za 20-30zł kupić, ale tu niestety trzeba by dospawać kołnierz i jakieś zamknięcie dorobić w celu umożliwienia wkładania słoików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Posiadam takie coś. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Nie kombinujcie z samoróbkami , szkoda życia i mienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Dziadek przerabiając szybkowar i tak już ryzykował. Dziadku.Przemyśleć, przerobić mocowanie dekla na solidniejsze, dołożyć zawór samochodowy do pompowania ciśnienia + termometr i manometr.Na koniec zrobić próbę ciśnieniową przy 4-5 atmosferach i masz autoklaw. Od przyjaciół za wschodniej granicy można wiele rozwiązań podejrzeć. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafelek Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witam , znalazłem taką stronkę z autoklawami http://agronovator.pl/company/id22518/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viszna Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Na koniec zrobić próbę ciśnieniową przy 4-5 atmosferach TYLKO UWAGA!Jak Ktoś będzie robił próbę ciśnieniową to róbcie to TYLKO I WYŁĄCZNIE WODĄ, a nie powietrzem.Ze względu na małą ścieśliwość wody w razie utraty szczelności i rozerwania zbiornika przy zastosowaniu wody/cieczy nic się nie stanie (no prawie nic) bo spadek ciśnienia i rozprężenie będzie natychmiastowe po wypłynięciu np. 1 litra cieczy. Natomiast przy sprężeniu powietrza i rozerwaniu zbiornika skutki będą opłakane np. https://www.youtube.com/watch?v=EbfLZlr9mZ0To tak ku przestrodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witam , znalazłem taką stronkę z autoklawami http://agronovator.pl/company/id22518/Ciekawa propozycja. Zaufałbym raczej tym, którzy od lat na swoje bezpieczeństwo kładą większy nacisk.http://www.ebay.pl/itm/All-American-25-Quart-Pressure-Cooker-Canner-NO-925-Solid-Aluminum-Canning-/231972455085?ssPageName=ADME:B:SS:PL:3160 Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Czerwca 2016 https://www.youtube.com/watch?v=orUXFLy7KU0 Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) W materiale jest mowa o pasteryzacji konserw rybnych w słoikach. Od jakiegoś czasu robię takie konserwy. Sterylizuję w szybkowarze. Robię to tak około 15+60+15, a nawet nie wiem czy nie robiłem 15+45+15, i wychodzi mi tak, żę praktycznie ości nie są wyczuwalne, czy to w rybie w oleju czy w pomidorach. Edytowane 30 Stycznia 2019 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Dziadku,filmik bardzo dydaktyczny, jasno wszystko wyłożone odnośnie autoklawu , brawa dla autora Chociaż dla mnie poszczególne etapy tego procesu są nadal niejasne.Próbuję to sobie wszystko wyobrazić i nie rozumiem uzasadnienia takiego postępowania.Szczególnie to wstępne podniesienie ciśnienia o jedną Atm.Czy wtedy woda nie wlewa się do słoików?A co by się stało, gdyby pozwolić na odpowietrzenie słoików w otwartym autoklawie a w drugim kroku zamknięcie autoklawu w celu podniesienie ciśnienia/temperatury???.....................Utrzymanie wysokiego ciśnienia w czasie chłodzenia jest oczywiste. Edytowane 30 Stycznia 2019 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Jeżeli ktos jest zainteresowany to adres do producenta (za takiego się podaje a niskie ceny raczej to potwierdzają, )https://autoclav.com.ua Niestety strona w miejscowym jerzyku, ale są obrazki i wujek Google Translator tez pomoże Drugi problem to płatność, przelew lub Western Union Jest tez strona na Słowacji o jakieś 25 - 35 % drożnej, ale płatność kartą kredytową ( ale nadal taniej niż na Amazon )https://shop.wienkiew.com/Ale nie zapominajcie ze z Ukrainy dojdzie cło, a ze Słowacji już nie Edytowane 30 Stycznia 2019 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Ale nie zapominajcie ze z Ukrainy dojdzie cło Ale jak przywieziesz sam, to już nie dojdzie. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Jest tez strona na Słowacji Link nie działa. [Dodano: 30 sty 2019 - 21:04]Ode mnie na Słowację to rzut beretem. Na Białoruś lub Ukrainę to już przez pół Polski trzeba jechać. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Link nie działa. Link na Słowację już działa Ale jak przywieziesz sam, to już nie dojdzie. A z Ukrainy tez mam "transport bezcłowy" Ten sprzedawca ze Słowacji skłonny do przeróbek, zamówiłem parę dodatków i bez problemu (odpłatnie) będę miał Edytowane 30 Stycznia 2019 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Próbuję to sobie wszystko wyobrazić i nie rozumiem uzasadnienia takiego postępowania. Szczególnie to wstępne podniesienie ciśnienia o jedną Atm. Czy wtedy woda nie wlewa się do słoików? A co by się stało, gdyby pozwolić na odpowietrzenie słoików w otwartym autoklawie a w drugim kroku zamknięcie autoklawu w celu podniesienie ciśnienia/temperatury??? W filmiku pan sterylizuje konserwy .Instrukcja dostosowana jest do ukraińskich czy białoruskich słoi które mają inną konstrukcję zamknięcia podobną do puszek . -zaciskanie brzegów przykrywek na słój specjalnym urządzeniem. .Dlatego nie odpowietrzają . Nadciśnienie działające na wieczka dociska je do słoja i nie powinna dostać się do nich woda, Dopompowanie powietrza po samo odpowietrzeniu się słoi stwarza trudność określenia ile tego powietrza należy dopompować by po wystudzeniu wartość nadciśnienia wynosiła w autoklawie 0.6 Bar . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Dopompowanie powietrza po samo odpowietrzeniu się słoi stwarza trudność określenia ile tego powietrza należy dopompować by po wystudzeniu wartość nadciśnienia wynosiła w autoklawie 0.6 Bar . I to do mnie przemawia Dziękuję za objaśnienie procesu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Dostałem własnie odpowiedz od tego ze Słowacji Uwzględnił wszystkie moje zmiany i z wysyłką jest taniej a jeżeli taki sam na Amazon bez przeróbek = standardCi z Ukrainy nie chcą żadnych przeróbek robić, albo kupuje jak jest albo wcale, za to trochę taniej i + cło (lub nie ) Edytowane 31 Stycznia 2019 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akwz47 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ja tak właśnie robię, najpierw doprowadzam do samoodpowietrzenia słoi, a następnie zamykam autoklaw i dopompowuję 0,6 bar. Później to już tylko kieruję się wskazaniem termometru i czasem. Na razie wszystko trzyma się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.