binio1111 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 10 Września 2017 I o to chodzi , Też zawsze bardziej przeżywam jak robię dla kogoś Jak sobie się spaprze to mniej boli Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-566305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 11 Września 2017 Przekroje.......Lisiecka na schabach czy też polędwicach to dla mnie hit.....świetna chuda kiełba (ale podpiekana do 62 C jak radził Sivon). Baleron hit.Śląska spoko. Reszta soczysta.Sery wracają z wybiegu do próżni... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-566496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 12 Września 2017 .......Lisiecka na schabach czy też polędwicach to dla mnie hit sam surowiec extra - to i wyrób powinien mieć klasę Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-566512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mireq46 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 12 Września 2017 Pięknie pomalowane Pytanko--czy podczas wędzenia przekładasz kije góra dół?Rybki bardzo nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-566601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 12 Września 2017 Normalnie bym przekładal jakby było mniej wsadu bo obczailem miejsca w wedzarni gdzie wg mnie nieco szybciej łapie kolor. Ale przy tak dużym wsadzie nie miałem siły. Ryba nie może być nad mięsem. Nisko była ale jej to nie przeszkodziło. Temp stabilna prawie w całym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-566622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 12 Września 2017 Perszing piekne wyroby! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-566681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 13 Września 2017 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-566685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 13 Września 2017 Perszing piekne wyroby!Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-566693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mireq46 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 13 Września 2017 Normalnie bym przekładal jakby było mniej wsadu bo obczailem miejsca w wedzarni gdzie wg mnie nieco szybciej łapie kolor. Ale przy tak dużym wsadzie nie miałem siły. Ryba nie może być nad mięsem. Nisko była ale jej to nie przeszkodziło. Temp stabilna prawie w całym zakresiJa zaczynam i mam jeden poziom i już wiem że muszę dorobić drugi bo są zamówienia,ale jakoś był strach nisko wieszać a u Ciebie widzę bardzo nisko więc się uspokoiłem Muszę tylko pomierzyć rozkład temperatur.Podglądam Twoja robotę i podziwiam a sery mmmmm też zarypiste. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-566702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 13 Września 2017 No na dole będzie na pewno kilka stopni więcej. Ale wszystko zależy od wielkości paleniska i samej komory. U mnie wszystko jest dość duże więc jest i stabilnie.A 1 poziom był zaprojektowany do wędzenia na zimno. Jeszcze będę robił ocieplaną przekładkę żeby redukować sobie do 2 najniższych poziomów albo nawet do 1 najniższego żeby nie mieć strat ciepła jak będę leciał na dymogeneratorze i grzałce. Dzięki za pozytywne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-566710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 24 Września 2017 Coś tam działam. Może niekoniecznie z mięsem. Albo mięsem innych stworzeń. Dostałem od kolegi który pływa na morzu północnym fajne robale. Szprotki świeże z naszego już morza. Sernik z ricotty po ostatniej mej produkcji - żona się postarali. Fajną kwaskowość dają maliny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 24 Września 2017 Coś tam działam. Szproty tak.... sernik jak najbardziej ale robale NIe!!! Serniczek wygląda obłędnie Gratulacje dla Żonki . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 24 Września 2017 A ja z kolei wciągnęła bym z chęcią te ośmiornice Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 24 Września 2017 Olga ja też! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 24 Września 2017 Za robalami (czytaj krewetki itp.) też nie przepadam, ale ..... ..... ośmiorniczki to owszem i ja bym się skusił. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) ośmiorniczki to owszemOśmiorniczki - śliskie danie dla "elyty"Osobiście uwielbiam na maśle klarowanym z dużą ilością leciutko zezłoconego czosnku. Edytowane 24 Września 2017 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 24 Września 2017 Perszing poproś żonę o przepis i wrzuć - Ja ze słodyczy to jem : szynkę , śledzie i właśnie sernik . No i może pochwal się jak te robale ogarnąłeś (przepis/technologia ) Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 24 Września 2017 Robali ciąg dalszy.....toksyczne śniadanie. Kalmary z sosem czosnkowo-limonkowo-chilli. Całkiem niezłe ale wolę krewety W razie W zagryzę dokładką sernika [Dodano: 24 wrz 2017 - 12:30] Coś tam działam. Szproty tak.... sernik jak najbardziej ale robale NIe!!! Serniczek wygląda obłędnie Gratulacje dla Żonki . Nooom żona jest niezła w ciastach....szczególnie w sernikach....Dziękujemy[Dodano: 24 wrz 2017 - 12:34]Perszing poproś żonę o przepis i wrzuć - Ja ze słodyczy to jem : szynkę , śledzie i właśnie sernik . No i może pochwal się jak te robale ogarnąłeś (przepis/technologia )Oki zrobi się. Ośmiornice były mrożone więc nie trzeba je było tłuc tłuczkiem. Usunąłem oczęta i nieprzyjemne grube chrząstki. Rozgrzałem oliwę z czosnkiem i je przesmażyłem na szybko. Potem warzywa różne - w tym także koper włoski. No i winko białe. W szybkowarze 40 min i gotowe. Potem słoiczki i sosik własny i pasteryzacja. Kalmary w cieście naleśnikowym z przyprawami i obtoczone w mące z bułką tartą. Fajnie wychodzi jak się da połowę mąki pszennej i połowę ziemniaczanej. Smażenie na głębokim tłuszczu bardzo krótko bo inaczej wyszłaby guma do żucia. Sosik : 2 części jogurtu naturalnego, 1 część majonezu. Sól, pieprz, chilli, limonka , czosnek......się niezdrowo obżarłem. Jeszcze wieczorem będę 4 szt. faszerował mięsem mielonym - podobno dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 24 Września 2017 Kalmary z sosem czosnkowo-limonkowo-chilli. Fajnie ,że masz dostęp do świeżych . Kalmary to też pychota - będąc teraz w Grecji przez 10dni jadłam jak nie kalmary to ośmiornice no i smażone ichnie malutkie rybki zwane gawrosami . Troszkę się nasyciłam ale... już bym mogła zjeść Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Kalmary z sosem czosnkowo-limonkowo-chilli. Fajnie ,że masz dostęp do świeżych . Kalmary to też pychota - będąc teraz w Grecji przez 10dni jadłam jak nie kalmary to ośmiornice no i smażone ichnie malutkie rybki zwane gawrosami . Troszkę się nasyciłam ale... już bym mogła zjeść W to mi graj. Ja uwielbiam owoce morza. Grillowane ośmiornice w Grecji to była poezja. To nie do końca świeże ale mrożone przez kumpla zaraz po złowieniu na kutrze. I tak potem zamrożone do mnie trafiają z morza PN. Dostałem jeszcze wielkie ogony Żabnic oraz dzwonki Halibuta. Halibut pójdzie do wędzenia a żabnica jest specyficzna. Brzydka strasznie ale mięso mocno zwarte. Ciężko utrafić w dobry moment żeby nie było gumowate. Może też jeden ogon uwędzę dla hecy. Edytowane 24 Września 2017 przez Perszing37 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 24 Września 2017 ale robale OOOO Tak Halusiu kochana - przysmak Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 24 Września 2017 Perszing smaka narobiłeś! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 24 Września 2017 Zabnica jak najbardziej na Tak ,ryba co nie smakuje ryba , owoce morza na tak ..jedynie przegrzebek nie lubie . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 24 Września 2017 Koniec z robalami.......standardowo chleb Ukraiński na zakwasie oraz skazany na piekarnik kurczaczek, podobno z wolnego wybiegu..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) ..jedynie przegrzebek nie lubie .świeżutkie przegrzebki - nie żadne tam rozmrażane - smażone ma masełku klarowanym - po 1 minucie na stronę - NIE więcej Pyszotka Edytowane 24 Września 2017 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/13/#findComment-568306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.