Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 860
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@Perszing37, mam nadzieje ze sklad tej kielbaski nie jest wedlog kolejnosci podanych skladniow :D

Oryginalnie ruscy nie wedzili a tylko parzyli. A ja sobie wymyśliłem że będę wedzil i parzyl. Za tydzień spróbuję i dam znać czy warto. Farsz całkiem fajny wyszedł.

 

A czemu pytasz o kolejność?

3 jajka jeszcze tam były o których chyba nie wspomniałem

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Mam combo. Czyli mogę wedzic naturalnie albo na sterowniku, grzalce i dymogeneratorze. W zimie 2kW nie wydala na taką kubature. Poza tym jak lecę na lenia to z małym wsadem. Stąd pomysł redukowania gabarytu. I całkiem fajnie to działało dopóki korków nie wywaliło. Mam podejrzenie że kątowniki jak mocowalem to mogłem się wkręcić wkrętem w jakiś przewód. Sprawdzi się to.

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

@Perszing37, bo zazwyczaj skladniki podaje sie w kolejnosci  czego najwiecej :D  

Aaaaaaa...... Jestem dziś przez ten prąd zakręcony. Na łóżku rozciągowym na kręgosłup mi się przysnelo :) rehabilitantka się ze mnie śmiała hehe

 

Nie wspomniałem że w przepisie SEBY na parówki jest wołowina i uda indycze. Oprócz tego karkówka i podgardle. Na bogato :)

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

 

 

jest wołowina i uda indycze. Oprócz tego karkówka i podgardle
no skład ciekawy -rogate, nierogate i ptasie  ;) 

Muskie - to ryba 🙃

3 miesięczny ser wysoko dogrzewany na bakteriach termofilnych z odrobiną propionów - stąd te ładne kształtne dziurcysie.....nie robiłem oczkowania - same sobie je wymyśliły :)

Bardzo smaczny muszę nieskromnie przyznać. Całkiem fajna masa - bo cały jakieś 2,9 kg z 25 litrów mleka - bardzo dobra wydajność po dojrzewaniu......

 

post-67697-0-79306300-1517050510_thumb.jpgpost-67697-0-64146400-1517050511_thumb.jpgpost-67697-0-43956200-1517050512_thumb.jpgpost-67697-0-16540000-1517050513_thumb.jpgpost-67697-0-91679800-1517050513_thumb.jpgpost-67697-0-69379100-1517050514_thumb.jpg

 

 

3 miesięczny ser wysoko dogrzewany na bakteriach termofilnych

Piękny ser  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

A dziękuję. Dość długo bez próżni bo miał dobre warunki w witrynce. Ale potem musiałem kiełbasy dojrzewające tam powiesić i ser mógł od nich dostać dziwnych aromatów. Więc poszedł do próżni i tam dokończyło się dzieło.

A my tu cicho cicho i coś robimy.....Sensei kazali to i my zrobili.....Coppa, Culatello i Breasola...... ależ fajna zabawa w cerowanie kątnicy i pęcherza.....o dziwo mały pęcherz się nieźle potrafi ponaciągać.......ale trzeba trochę się posiłować a wcześniej go troszkę ponaciągać za pomocą wody 1f642.png :) no to do zobaczenia za 2-3 miesiące......jutro pryskamy białą pleśnią

 

post-67697-0-26130700-1517699815_thumb.jpgpost-67697-0-39203000-1517699816_thumb.jpgpost-67697-0-13542400-1517699817_thumb.jpgpost-67697-0-89624000-1517699817_thumb.jpgpost-67697-0-63988200-1517699818_thumb.jpgpost-67697-0-37213500-1517699819_thumb.jpgpost-67697-0-10156900-1517699820_thumb.jpgpost-67697-0-81202100-1517699820_thumb.jpgpost-67697-0-50376400-1517699821_thumb.jpg

zobaczenia za 2-3 miesiące......jutro pryskamy białą pleśnią

Zaczynasz ostro ,ale masz dobrego nauczyciela,bedzie smacznie na pewno :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

 

zobaczenia za 2-3 miesiące......jutro pryskamy białą pleśnią

Zaczynasz ostro ,ale masz dobrego nauczyciela,bedzie smacznie na pewno :)
Szkoda że nie możesz spróbować mojego kindziuka 6 miesięcznego. Kuźwa jak oryginał. Wracam ze szpitala i robię dużego 2 żołądku. A nauczyciel czuwa. Zjebil mnie za wiązanie. Poprawiłem. Jest geściej. 0e4ae63692eb1aacbee57b6972381736.jpg392a8776761ca18758c3969b446cfd4b.jpg

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

 

 

armagedon z cukrowanymi karniszowcami
Co się dziwisz. Naoglądają się ludziska wydziwiasów, z różnych blogów celebrytów i handlarzy, a potem jadą po całości :D Niejeden z nas ma na swoim koncie takie rarytasy ;) Całe szczęście jest skąd czerpać wiedzę i dla reformowalnego ludzia, to nie problem ;) Wystarczy mieć otwartą głowę :) 

 

 

Wystarczy mieć otwartą głowę
Henio - by powiedział - mieć głowę jak spadochron- bardzo mi się to podoba :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Dziś wpadłem na kolejny "głupi" pomysł. Miałem 2 boczki z Grudnia zapakowane w próżnię. Chciałem zrobić je w worku w niskiej temp. w 5-6 h. Ale potem wymyśliłem, że walnę do szybkowaru na koszyk do gotowania na parze i po prostu sparzę go w wyższej temp. niż 100C. 50 min. Ja pierdziu - boczek się rozpada. Skóra którą zwykle wykrawam to tu wpierdylam aż się uszy trzęsą. Ciekawe jaki będzie na zimno. Bo na ciepło mistrzostwo

 

post-67697-0-04869600-1517757653_thumb.jpgpost-67697-0-83037100-1517757653_thumb.jpgpost-67697-0-53260000-1517757654_thumb.jpgpost-67697-0-26903100-1517757655_thumb.jpg

Zapewniam Cię ,ze parzony w niskiej temp. przez kilka godz jest równie smaczny.

Ja zapeklowałam go na sucho z przyprawami i zgrzałam.W tym samym worku go parzyłam [chyba 55stopni-może 60?] Siedział całą noc .Nawet ja co nie jadam tłustych rzeczy dałam się skusić.

beata

Jedyna słuszna prawda o boczku jest taka  , że jest zarąbisty bez względu na obróbkę. Można go parzyć długo , krótko , w niskiej czy wysokiej temp. lub (najlepiej ;) ) wcale. Różnice będą takie , że zrobiony jedną metodą będzie bardzo dobry , a inną jeszcze lepszy ;):laugh:. Nie ma boczków lepszych i gorszych  ;) . Niech żyje boczek  :laugh:  :thumbsup:  (szynka się chowa  ;)  :)

Pozazdrościć Perszing , a ja serki dymię właśnie zamiast boczku :facepalm: , ale mi smaka narobiłeś  :)

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Binio. Pięknie to ujales. Dla mnie boczek to najlepsza cześć wieprza :)

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

 

 

Dla mnie boczek to najlepsza cześć wieprza

... nie ujmując nic dobrze przyrządzonej goloneczce (ze skórą) z chrzanikiem. :D 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

 

Dla mnie boczek to najlepsza cześć wieprza

... nie ujmując nic dobrze przyrządzonej goloneczce (ze skórą) z chrzanikiem. :D

 

Takie posty to się powinno zgłaszać o tej porze! Litości nie macie! :D 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.