qba-69 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Ciemno było, to sam nie wie co pchał do wędzaryny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-585776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 22 Stycznia 2018 @Perszing37, mam nadzieje ze sklad tej kielbaski nie jest wedlog kolejnosci podanych skladniow Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-585778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Oryginalnie ruscy nie wedzili a tylko parzyli. A ja sobie wymyśliłem że będę wedzil i parzyl. Za tydzień spróbuję i dam znać czy warto. Farsz całkiem fajny wyszedł. A czemu pytasz o kolejność?3 jajka jeszcze tam były o których chyba nie wspomniałem Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-585782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 22 Stycznia 2018 No przyznam, że nie potrafię doszukać się sensu przekładki redukcyjnej. Podpowiesz, co ona daje? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-585783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Mam combo. Czyli mogę wedzic naturalnie albo na sterowniku, grzalce i dymogeneratorze. W zimie 2kW nie wydala na taką kubature. Poza tym jak lecę na lenia to z małym wsadem. Stąd pomysł redukowania gabarytu. I całkiem fajnie to działało dopóki korków nie wywaliło. Mam podejrzenie że kątowniki jak mocowalem to mogłem się wkręcić wkrętem w jakiś przewód. Sprawdzi się to. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-585784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 22 Stycznia 2018 @Perszing37, bo zazwyczaj skladniki podaje sie w kolejnosci czego najwiecej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-585789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Aaaaaaa...... Jestem dziś przez ten prąd zakręcony. Na łóżku rozciągowym na kręgosłup mi się przysnelo rehabilitantka się ze mnie śmiała hehe Nie wspomniałem że w przepisie SEBY na parówki jest wołowina i uda indycze. Oprócz tego karkówka i podgardle. Na bogato Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-585791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 22 Stycznia 2018 jest wołowina i uda indycze. Oprócz tego karkówka i podgardle no skład ciekawy -rogate, nierogate i ptasie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-585817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 27 Stycznia 2018 3 miesięczny ser wysoko dogrzewany na bakteriach termofilnych z odrobiną propionów - stąd te ładne kształtne dziurcysie.....nie robiłem oczkowania - same sobie je wymyśliły Bardzo smaczny muszę nieskromnie przyznać. Całkiem fajna masa - bo cały jakieś 2,9 kg z 25 litrów mleka - bardzo dobra wydajność po dojrzewaniu...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-586439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 27 Stycznia 2018 3 miesięczny ser wysoko dogrzewany na bakteriach termofilnych Piękny ser Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-586473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graska Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Bardzo ładny ,cienka skórka widać ,że dobrze pielęgnowany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-586475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 27 Stycznia 2018 A dziękuję. Dość długo bez próżni bo miał dobre warunki w witrynce. Ale potem musiałem kiełbasy dojrzewające tam powiesić i ser mógł od nich dostać dziwnych aromatów. Więc poszedł do próżni i tam dokończyło się dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-586476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 3 Lutego 2018 A my tu cicho cicho i coś robimy.....Sensei kazali to i my zrobili.....Coppa, Culatello i Breasola...... ależ fajna zabawa w cerowanie kątnicy i pęcherza.....o dziwo mały pęcherz się nieźle potrafi ponaciągać.......ale trzeba trochę się posiłować a wcześniej go troszkę ponaciągać za pomocą wody no to do zobaczenia za 2-3 miesiące......jutro pryskamy białą pleśnią Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 4 Lutego 2018 zobaczenia za 2-3 miesiące......jutro pryskamy białą pleśniąZaczynasz ostro ,ale masz dobrego nauczyciela,bedzie smacznie na pewno Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 4 Lutego 2018 zobaczenia za 2-3 miesiące......jutro pryskamy białą pleśniąZaczynasz ostro ,ale masz dobrego nauczyciela,bedzie smacznie na pewno Szkoda że nie możesz spróbować mojego kindziuka 6 miesięcznego. Kuźwa jak oryginał. Wracam ze szpitala i robię dużego 2 żołądku. A nauczyciel czuwa. Zjebil mnie za wiązanie. Poprawiłem. Jest geściej. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 4 Lutego 2018 Fajnie ,że coraz więcej ludków robi dojrzewające i robi to tak jak się powinno. Ostatnio jest armagedon z cukrowanymi karniszowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 4 Lutego 2018 armagedon z cukrowanymi karniszowcami Co się dziwisz. Naoglądają się ludziska wydziwiasów, z różnych blogów celebrytów i handlarzy, a potem jadą po całości Niejeden z nas ma na swoim koncie takie rarytasy Całe szczęście jest skąd czerpać wiedzę i dla reformowalnego ludzia, to nie problem Wystarczy mieć otwartą głowę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 4 Lutego 2018 Wystarczy mieć otwartą głowę Henio - by powiedział - mieć głowę jak spadochron- bardzo mi się to podoba Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 4 Lutego 2018 Dziś wpadłem na kolejny "głupi" pomysł. Miałem 2 boczki z Grudnia zapakowane w próżnię. Chciałem zrobić je w worku w niskiej temp. w 5-6 h. Ale potem wymyśliłem, że walnę do szybkowaru na koszyk do gotowania na parze i po prostu sparzę go w wyższej temp. niż 100C. 50 min. Ja pierdziu - boczek się rozpada. Skóra którą zwykle wykrawam to tu wpierdylam aż się uszy trzęsą. Ciekawe jaki będzie na zimno. Bo na ciepło mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zapewniam Cię ,ze parzony w niskiej temp. przez kilka godz jest równie smaczny.Ja zapeklowałam go na sucho z przyprawami i zgrzałam.W tym samym worku go parzyłam [chyba 55stopni-może 60?] Siedział całą noc .Nawet ja co nie jadam tłustych rzeczy dałam się skusić. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 4 Lutego 2018 Jedyna słuszna prawda o boczku jest taka , że jest zarąbisty bez względu na obróbkę. Można go parzyć długo , krótko , w niskiej czy wysokiej temp. lub (najlepiej ) wcale. Różnice będą takie , że zrobiony jedną metodą będzie bardzo dobry , a inną jeszcze lepszy . Nie ma boczków lepszych i gorszych . Niech żyje boczek (szynka się chowa ) Pozazdrościć Perszing , a ja serki dymię właśnie zamiast boczku , ale mi smaka narobiłeś Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 4 Lutego 2018 ale mi smaka narobiłeś Binio - już lodówkę odwiedziłem Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 4 Lutego 2018 Binio. Pięknie to ujales. Dla mnie boczek to najlepsza cześć wieprza Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 4 Lutego 2018 Dla mnie boczek to najlepsza cześć wieprza ... nie ujmując nic dobrze przyrządzonej goloneczce (ze skórą) z chrzanikiem. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 4 Lutego 2018 Dla mnie boczek to najlepsza cześć wieprza... nie ujmując nic dobrze przyrządzonej goloneczce (ze skórą) z chrzanikiem. Takie posty to się powinno zgłaszać o tej porze! Litości nie macie! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/24/#findComment-587768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.