binio1111 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 4 Lutego 2018 nie ujmując nic dobrze przyrządzonej goloneczce (ze skórą) z chrzanikiem. Pod warunkiem , że golonka ma włosek , co smyrnie po podniebieniu Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-587775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 4 Lutego 2018 hehehhehe ja tam jestem wierny boczurowi.....nie zdradzę go z żadną golonką Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-587786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 5 Lutego 2018 Takie posty to się powinno zgłaszać o tej porze! Litości nie macie! jestem za [Dodano: 05 lut 2018 - 07:51] że golonka ma włosek , co smyrnie po podniebieniu wybacz, ale są to zaczepy chrzanowe lub musztardowe - co by ten dodatek się nie zsuwał Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-587799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 5 Lutego 2018 Do tej pory nie wiedziałem , czemu lubię bardziej golonkę z włoskiem - teraz już wiem - bo mi musztarda nie ucieka - Dzięki za wyjaśnienie Muski Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-587820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 11 Lutego 2018 Weekedowe zabawy......EMERYCKA powędzona i podpieczona......20kg......najgorsze to dopiekanie bo duży przekrój jelita......teraz 3-4 dni podsuszania.....Pizza na szybko na mące 500 - całkiem spoko. Pączki spóźnione ale smaczne i nudny Korycinek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 11 Lutego 2018 No , kiełbaska śliczna - reszta już nudna - zawsze ładne i smaczniaste. Co do nazwy kiełbasy Emerycka- czyżby była chudziutka, lekkostrawna i bez cholesterolu ? .Sorry Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Tak. Poledwica bez midry - 80%, 10% golonka, 10% podgardle.Polędwica I klasa: 50% szarpak, 50% kostka (warkocz 6 mm). Golonka 2x 3 mm, podgardle 6 mm.Woda 5%. Biały pieprz, czosnek, gałka. Jelita wiankowe 44-46 mm. Podpiekana i podsuszana.Bardzo lubię kiełby chude, podobnież moja żona. Tłustej nie ruszy w przeciwieństwie do mnie Mogłem napisać ala LISIECKA ale lubię swoje nazwy nadawać. A chłopaki się ze mnie śmieją że to kiełbasa dla emerytów:) Edytowane 11 Lutego 2018 przez Perszing37 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Do jakiej temp. wewnątrz batonu dojeżdżasz(w czasie podpiekania) przy tak dużej zawartości polędwicy? Edytowane 11 Lutego 2018 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 11 Lutego 2018 62 C. max.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Edytowane 11 Lutego 2018 przez Perszing37 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) Żeby nie było, że nic nie piszę (w sumie to i tak za dużo wstawiam heheheh)..... Ricotta 900g - żona właśnie zrobiła bardzo ciekawy sernik na zimno. Jeżeli będzie tak dobry w smaku jak ciekawy przepis jest to go wstawię. I korycin 3 kg. Śledzie w dziwnym farszu imbirowym - nie pamiętam skąd ten przepis wziąłem ale farsz jest bardzo ciekawy (imbir, czosnek, cebula, passata, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, cynamon, gwiazdka anyżu, sok z pomarańczy, rodzynki, śliwki suszone, miód). No i moje 1 dojrzewające wędliny (prawdziwie dojrzewające) wg Sebastian Pustelnik. Łapią po 1,5 tygodnia pleśń. Jest git. Dorzuciłem do nich boczek który robiłem w Grudniu i siedział w vacum. A niech sobie powisi. A jeszcze nie koniec jeżeli komuś te moje wywody w ogóle chce się czytać. Nie wytrzymałem i ciachnąłem tą moją kiełbę. Mi już bardzo smakuje a żona powiedziała - ma jeszcze powisieć 2-3 dni bo jest za "świeża" - cokolwiek to znaczy......ale chyba ma rację - za kilka dni będzie różnica:) Edytowane 13 Lutego 2018 przez Perszing37 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 14 Lutego 2018 ma jeszcze powisieć 2-3 dni bo jest za "świeża" - cokolwiek to znaczy......ale chyba ma rację niech się dosmaczy a te śledzie - taki skład trochę ze smaków azjatyckich Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 14 Lutego 2018 Dałem żonie ricotte i zażyczyłem sobie sernik. Znalazła niezły przepis - sernik na zimno ale nieco inaczej......Jedyne co zmieniła to obcięła cukier o 1/3 (bo my bardzo mało słodcy jesteśmy), dodała mleko kokosowe z puszki (bo cholera wie jakie miało być). Czekolada gorzka oczywiście jako polewa - podczas topienia trzeba było dodać śmietanki 30% i mleka żeby była fajnie lejna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 14 Lutego 2018 mleko kokosowe z puszki z PUSZKI ???? przecie najlepsze wydojone prosto z kokosa ( też takie dajemy albo z kartonu) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 14 Lutego 2018 A ja myślałem, że mleko kokosowe dają KROWY KOKOSOWE Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 14 Lutego 2018 Musisz krowe najpierw karmic kokosem, wtedy bedziesz mial kokosowe mleko Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 14 Lutego 2018 Musisz krowe najpierw karmic kokosem, wtedy bedziesz mial kokosowe mleko a'propos tych dojrzewajacych - narazie najbardziej to sznurowanie mi sie podoba a reszta to po dojrzewaniu Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsi Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 14 Lutego 2018 Te dojrzewające to naprawdę ręczne wiązanie czy można kupić gdzieś takie siatki? wyglądają pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 14 Lutego 2018 Nie obrażaj Mistrza. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 14 Lutego 2018 Hehe muszę was rozczarować ale tylko w 1/3 akcent biało - czerwony to ręczne wiązanie a pęcherz to biała siatka, taka dość elastyczna o dużych oczkach tak na testa se dałem. Chociaż kiedyś pęcherze sznurowalem na kindziuki. Nie było to takie trudne. Patent z nawiercona i przerobiona łyżeczką daje rade Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 15 Lutego 2018 Co to za patent z tą łyżeczką ?-chyba mi umknął [Zapodaj linka.] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 15 Lutego 2018 REDZED pokazywał. Gdzieś u niego na wątku jest. A mi podpowiedział to Sebastian Pustelnik któremu takie ciekawostki nie uchodzą uwagi.W łyżeczce na końcu uchwytu wiercisz dziurkę a przód przycinasz np. w owal i rozpłaszczasz młotkiem. I masz coś takiego jak wielka "igła" do przeciągania sznurka podczas sznurowania gdzie masz już dość ciasno i ręcznie to ciężko zrobić. Może mam zdjęcie - zaraz poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 15 Lutego 2018 Jeden z najlepszych przyrządow, służy mi od lat: [Dodano: 15 lut 2018 - 13:58]To jest spore, solidne szydło, dedykowane grubej wełnie ale idealne do szpagatów masarskich. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 15 Lutego 2018 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page-33 Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 15 Lutego 2018 Jeden z najlepszych przyrządow, służy mi od lat: szydło.jpg [Dodano: 15 lut 2018 - 13:58]To jest spore, solidne szydło, dedykowane grubej wełnie ale idealne do szpagatów masarskich.to nie to Maciek pokazał w LINK-u. Mam też z łyżeczki ale nieco inny kształt zrobiłem. Sznurowanie dojrzewających jest nieco inne niż standardowego np. baleronu. Trzeba zrobić taką gęstą siatkę i dość mocno pościskać.[Dodano: 15 lut 2018 - 15:52] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/25/#findComment-588891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.