@halusia@ Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 16 Października 2024 2 godziny temu, Woytas napisał(a): Żeby nie było że nic nie robię 😊 Nigdy bym w to nie uwierzyła. Wyroby pierwsza klasa. Biały Jeleń rewelacyjny, tylko zapomniałam jak szukać u Żony. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-961180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 16 Października 2024 Wyroby pierwsza klasa, aż szkoda jeść Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-961192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 20 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 20 Października 2024 Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-962199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Na święta myśliwska Po 5 dniach podsuszania I przy okazji pierś z indyka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-973549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 5 Grudnia 2024 3 godziny temu, Woytas napisał(a): Po 5 dniach podsuszania Szlachetnie wygląda Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-973615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 23 Lutego Przyszedł czas na kiełbasę Dziadka z tego przepisu Parzenie tradycyjnie u mnie w workach próżniowych Mam działkę niedaleko Odry i jej mokradeł więc wczoraj bez przerwy towarzyszył nam klangor. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-994765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 23 Lutego 3 godziny temu, Woytas napisał(a): Mam działkę niedaleko Odry i jej mokradeł więc wczoraj bez przerwy towarzyszył nam klangor. No właśnie wczoraj paliłem na balkonie około 14-tej i też te skubańce słyszałem. Wiosna panie sierżancie. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-994850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 23 Lutego Żurawie drą mordy już ze 3 tygodnie, a wczoraj widziałem klucze gęsi.... ale gęsi widziałem w grudniu, widziałem w styczniu więc nie wiem czy przyleciały, czy odlatywały 😉 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-994851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawaldek11 Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 23 Lutego Gąski zaczęły liczniej zimować u nas. Szczególnie lubią miejsca zasobne w wodę - jeziora, rzeki i rozlewiska. Ocieplenie klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-994862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 23 Lutego 4 godziny temu, Woytas napisał(a): Mam działkę niedaleko Odry i jej mokradeł więc wczoraj bez przerwy towarzyszył nam klangor. Fajnie, wiosna idzie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-994874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 23 Lutego 52 minuty temu, MariuszB napisał(a): Żurawie drą mordy już ze 3 tygodnie, a wczoraj widziałem klucze gęsi.... ale gęsi widziałem w grudniu, widziałem w styczniu więc nie wiem czy przyleciały, czy odlatywały 😉 Niekoniecznie, u nas zimują gęsi zbożowe lub białoczelne i to często je widzimy zimą w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-994882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 23 Lutego No i sprawa wyjaśniona, dzięki za info. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-994885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 31 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 31 Marca Trochę kiełbasy fi55 poszło do dymu. Przepis kolegi, naprawdę smaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1004032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 14 Września Autor Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 14 Września Boczki z nowej wędzarni. Padło na Browin DragON. Na początku celowałem w coś większego, ale na działce na tą chwilę nie mam możliwości postawienia wędzarni elektrycznej na stałe i musi być mobilna. Większe ok. 80kg wie wchodzą w grę. W sumie wędzi się bardzo dobrze, wielkość jak moja "stara" więc nie narzekam. Bardzo łatwa w obsłudze. Mam pytanie do was. Czym czyścicie części od dymogeneratora (rurka z nierdzewki) ze skroplin, tej takiej smoły?. Używacie jakiejś chemii, czy płyn do naczyń?. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1034867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 14 Września Kret wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1034869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 14 Września Jakie wymiary tej wędzarni i cena? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1034870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 14 Września 2 godziny temu, Woytas napisał(a): Czym czyścicie części od dymogeneratora Ja używam chemii, Tenzi Top Grill ewentualnie płyn do czyszczenia wędzarni Browin, obydwa czyszczą bardzo ładnie, rozpuszczają smołę wystarczy wypłukać i wytrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1034911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 15 Września Autor Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 15 Września 16 godzin temu, szrekPL napisał(a): Ja używam chemii, Tenzi Top Grill ewentualnie płyn do czyszczenia wędzarni Browin, obydwa czyszczą bardzo ładnie, rozpuszczają smołę wystarczy wypłukać i wytrzeć. 19 godzin temu, quadro555 napisał(a): Jakie wymiary tej wędzarni i cena? Dzięki bardzo. Wymiar ok, 52/52cm. Taki kompakcik, ale dla mnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1035022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 8 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Wczorajsza produkcja kiełbasy świątecznej Halusi (zapomniałem o gorczycy 🙃) Zrobiłem na swa sposoby, z góry parzona w folii moletowanej po wędzeniu, z dołu podpiekana wędzarni do 72 stopni wewnątrz. Moim zdaniem lepsza parzona, miękki flak. Nie wiem może coś sknociłem podczas podpiekania, ale flak jest wyraźnie twardszy. Edytowane 8 godzin temu przez Woytas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1040953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 18 minut temu, Woytas napisał(a): Nie wiem może coś sknociłem podczas podpiekania, ale flak jest wyraźnie twardszy. Zawsze tak jest, nic nie zepsułeś 👍. Edytowane 8 godzin temu przez Grzewlod 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1040956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 6 godzin temu 2 godziny temu, Woytas napisał(a): Moim zdaniem lepsza parzona To ja poproszę tą podpiekaną. Kiełbasy prima sort. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1040977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 5 godzin temu 3 godziny temu, Woytas napisał(a): z dołu podpiekana wędzarni do 72 stopni wewnątrz. Moim zdaniem lepsza parzona, miękki flak. Nie wiem może coś sknociłem podczas podpiekania, ale flak jest wyraźnie twardszy. Moja sugestia: Wystarczy podpiekanie do 68 w środku Aby zapobiec przesuszeniu jelita w procesie podpiekania należy (już po złapaniu koloru) podnieść wilgotność w wędzarni. Na tym etapie wkładam miskę z wodą, co dodatkowo skróci czas podpiekania poprzez podniesienie przewodności cieplnej i zapobiegnie przesuszeniu jelita. 1 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1040991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 4 godziny temu 3 godziny temu, Woytas napisał(a): zapomniałem o gorczycy Czyli zrobiłeś świąteczną Woytasa Bardzo ładna kiełbaska, nic nie sknociłeś tak to już jest przy podpiekaniu, trzeba się z tym liczyć. Osobiście wolę podpiekaną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1041000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 3 godziny temu 1 godzinę temu, EAnna napisał(a): Moja sugestia: Wystarczy podpiekanie do 68 w środku Aby zapobiec przesuszeniu jelita w procesie podpiekania należy (już po złapaniu koloru) podnieść wilgotność w wędzarni. Na tym etapie wkładam miskę z wodą, co dodatkowo skróci czas podpiekania poprzez podniesienie przewodności cieplnej i zapobiegnie przesuszeniu jelita. Dziękuję za cenną radę. Dzięki piękne za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1041015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, EAnna napisał(a): Moja sugestia: Wystarczy podpiekanie do 68 w środku Aby zapobiec przesuszeniu jelita w procesie podpiekania należy (już po złapaniu koloru) podnieść wilgotność w wędzarni. Na tym etapie wkładam miskę z wodą, co dodatkowo skróci czas podpiekania poprzez podniesienie przewodności cieplnej i zapobiegnie przesuszeniu jelita. Dlatego ja robiąc małe ilości dopiekam kiełbasy w piekarniku. Kiełbasy na ruszt, a pod spodem blaszka z gorącą wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/13/#findComment-1041028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.