Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@Woytas, bardzo mnie cieszy ze smakowala :)

Wpisana na stałe do produkcji. Dla mnie najważniejsze że smakuje domownikom, osobiście uważam że to jest najistotniejsze

Edytowane przez Woytas
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-623152
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

 

 

Wędzonki na te Święta

Wszystko bardzo apetycznie wygląda.

Gdyby nie wczorajsze przejedzenie to wprosiłabym się na degustację  :tongue:  :clap:

Czerwony komponent pasztetu to czym jest?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-629749
Udostępnij na innych stronach

 

Wędzonki na te Święta

Wszystko bardzo apetycznie wygląda.

Gdyby nie wczorajsze przejedzenie to wprosiłabym się na degustację  :tongue:  :clap:

Czerwony komponent pasztetu to czym jest?

 

Gotowana marchew, u mnie muszą być warzywa gotowane razem z mięsem. Jest też odrobina korzenia pietruszki i por.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-629753
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zawsze robisz polędwice z warkoczem?

 

 

Piotrek..... ja jak takową mam to też robię z warkoczem  .  Ja polędwicy nie "obieram " :)

 

Pozdrawiam świątecznie :)

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-629763
Udostępnij na innych stronach

Piękne wyroby :clap:. Wyglądają niezwykle apetycznie i pewnie takie są  :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-629767
Udostępnij na innych stronach

Przeważnie, zupełnie nie przeszkadza mi on.

  Mnie też , ale jak robię łososiową to wykrawam. :)

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-629793
Udostępnij na innych stronach

 

Przeważnie, zupełnie nie przeszkadza mi on.

  Mnie też , ale jak robię łososiową to wykrawam. :)

 

Zgadza się, ale tego wymaga receptura. Tak samo należy potraktować mizdrę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-629801
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wędzonki na te Święta to polędwica, i boczek rolowany.

 

Wyroby cudnej urody. Przy takim świątecznym stole, chętnie bym usiadła  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-629813
Udostępnij na innych stronach

 

Wędzonki na te Święta to polędwica, i boczek rolowany.

 

Wyroby cudnej urody. Przy takim świątecznym stole, chętnie bym usiadła  :clap:

 

A ja bym chętnie ugościł.  :D  

dzięki za miłe slowa.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-630305
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dawno nic nie dymiłem. Naszła nie ochota na polędwicę. Wędzona trzy razy po 5h w temp 55-65 st. Drewno olcha jabłoń, w trzecim dniu jałowiec olcha z przewagą pierwszego. Nie jsst to typowa surowo wędzona polędwica, ale nie jest "ścięta" i ma fajny aromat dymu.

post-59149-0-37352000-1561054540_thumb.jpg

Przy okazji zrobiłem kolejny raz kiełbase podsuszaną wg. Kostka bo nam bardzo smakuje.

post-59149-0-69136800-1561054768_thumb.jpg

Edytowane przez Woytas
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-633593
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Pyknąłem trochę boczku dla siebie na zapas i Szynkowej dla rodzinki. Kiełbasę oddałem i zapomniałem zrobić zdjęcia. 

post-59149-0-13863400-1564334977_thumb.jpg post-59149-0-26084000-1564334985_thumb.jpg

 

Jakoś trzeba sobie wędzenie umilić to na grillu zrobiony "działkowy kebab" 

post-59149-0-68332100-1564335056_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-636223
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Czas przetworów. Oprócz ogórków pod różnymi postaciami i przecierów z pomidorów trzeba zająć się paprykami chilli. W 95% jalapeno plus lekko ostre z nasion od kumpla. 

post-59149-0-62762200-1566585689_thumb.jpg

Skład

Papryczki, cebula, czosnek, pomidory, ocet, sól i cukier.

post-59149-0-34943000-1566585731_thumb.jpgpost-59149-0-04038800-1566585738_thumb.jpg

Na koniec blendowanie, ja mam takie cudo i jestem bardzo zadowolony, i pasteryzacja.

post-59149-0-83030500-1566585789_thumb.jpgpost-59149-0-33065700-1566585796_thumb.jpg

Edytowane przez Woytas
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14106-wyroby-woytasa/page/7/#findComment-638651
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.