Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Czy ktoś widział podobne urządzenie do pakowania próżniowego (firmy Sinbo) jakie pokazywał Beiot na początku tematu ?

Chyba bym się skusił ale nie wydam 2000-3000zł

Może coś jakieś inne tak do 200-300zł

SZAMOT
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-85992
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Czy ktoś widział podobne urządzenie do pakowania próżniowego (firmy Sinbo) jakie pokazywał Beiot na początku tematu ?

Sinbo używam do dzisiaj. Pakuję dość często i wszystko do lodówki i zamrażarki.

Sprawuje sie dobrze, lecz nie radzi sobie zbyt dobrze z woreczkami takimi jak tu:

http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=3051&cat=151

 

Gładkie woreczki zaciąga bez problemu.

Namiar na dostawcę pakowarek Simbo. Od nich kupiłem:

http://tech-prim.pl/index.html?p=ShowCategory&CatId=22

 

Pozdrawiam

Robert

ale narobiłem dymu 🙂

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-86172
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Beiot -spróbuje zamówić dziś.

A i jeszcze -czy generalnie możesz potwierdzić że przedłuża 2-3 krotnie termin przydatności do spożycia wyrobów przechowywanych w lodówce ?

SZAMOT
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-86177
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
Witam jestem tu nowy ,wczoraj pierwszy raz wędziłem ,schab ,polędwice i karczek wszystko SMACZNE ,ale mam pytanie bo trochę tego jest odnośnie przechowywania w lodówce żona zawinęła w folię spożywczą ja myślę że powinno mieć dostep powietrza co polecacie "macie doświadczenie"myślę że w folii może się ześlimaczyć , dzieki z góry za odpowiedz, zimą by nie było problemu..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-166982
Udostępnij na innych stronach

Ja proponuje Pakowarkę próżniową.. Kosztuje ok. 120-150 PLN (najtańsza) a o zapas woreczków to zwróć się do sklepu Miro.. Może będzie mógł Ci pomóc..

 

:wink:

 

Nie jest to długotrwale rozwiązanie ale na pewno dłużej wędliny wytrzymają :smile: :smile:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-167000
Udostępnij na innych stronach

Witaj zbyszekw, następnym razem po wędzeniu nadwyżkę możesz zamrozić i po rozmrożeniu dopiero parzyć ,będą jak świeże .

Pozdrawiam

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-167010
Udostępnij na innych stronach

Zbyszku nie wiem ile to jest dużo, ale o ślimaczenie nie musisz się martwić.

To nie wyrób sklepowy a "nasze" wędzonki wytrzymują spokojnie 2-3 tygodnie w lodówce.

Będzie problem przy lodówce nowego typu czyli NO-FROST bo wyciąga wilgoć, ale przy starych normalnych lodówkach możesz spać spokojnie.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-167018
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

Odświeżam temat gdyż mam lodówkę właśnie No - Frost i do wędlin obsuszanych jest super ładnie obsychają ale gorzej z innymi i tu mam pytanie co robicie z wyrobami?

 

Pakujecie próżniowo czy w zwykłe pojemniczki?

 

Jeszcze jedno pytanie czy w takiej lodówce mogą dojrzewać kiełbaski dojrzewające?

 

Może macie jakieś doświadczenie w tej kwestii..

 

Pozdrawiam z Centrum Polski :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213960
Udostępnij na innych stronach

Zakupiłem plastikowe pojemniki i trzymam w nich wszystko z czego lodówka może wyssać wilgoć.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213965
Udostępnij na innych stronach

Zakupiłem plastikowe pojemniki i trzymam w nich wszystko z czego lodówka może wyssać wilgoć.

tak właśnie myślałem a możesz napisać coś na temat wędlin dojrzewających?

 

Zaszkodzi czy może pomorze przetrzymywanie w lodówce no-frost, dodam iż mam komorę 0 i mogę trzyma wędlinki w tej komorze..

 

Oprócz strychu to jedyne miejsce w którym mógłbym je trzymać..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213968
Udostępnij na innych stronach

Obawiam się, że nasza lodówka nie nadaje się do takich wędlin.

Skoro masz zachować odpowiednią wilgotność to jak ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213975
Udostępnij na innych stronach

mam lodówkę właśnie No - Frost i do wędlin obsuszanych jest super ładnie obsychają

Wg mnie zbyt szybko obsychają. Też mam taka lodówkę.

Ja wieszam wędliny w garażu (jest komin wentylacyjny) i jeszcze podstawiam pojemniki z wodą. To do obsuszania kiełbas. Wg mnie do dojrzewania wymagana jest większa wilgotność.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213978
Udostępnij na innych stronach

Obawiam się, że nasza lodówka nie nadaje się do takich wędlin.

Skoro masz zachować odpowiednią wilgotność to jak ?

Obawiam się że masz racje wyschnie na kość i tyle...

 

W takim razie pozostaje mi tylko strych..

 

Dzięki za pomoc..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213979
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Witam,mam zamiar wysłać paczke na święta do Królowej a jako że bede wędzić pomyslalem że wrzucil bym szynkę i pewnie coć nie sparzane zapakowane próżniowo.Czy jest sens czy raczej to kiepski i ryzykowny pomysł.Wedzenie bedzie normalne ciepłe.O nalewki się nie martwie ale czy mieso ma szanse dotrzeć w kilka dni zdrowe a temp. przechowywania bedą pewnie zmienne.chociaż o tej porze jest chlodno a nie sądze aby magazyny i luki transportowe byly specjalnie ogrzewane.No i się zastanawiam czy to dobry pomysl z miesem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-320920
Udostępnij na innych stronach

Ja tydzień temu też wysyłałem paczkę do Lądka, ale wędzone polędwiczki zawinięte w papier. Pomimo 2 dniowego opóźnienia w doręczeniu paczki nic się nie stało. Jeżeli zapakujesz próżniowo to powinno dojść bezproblemowo. Z nalewkami uważaj bo angole potrafią zatrzymać paczkę. Mnie  firma kurierska UK Express ostrzegła i nie włożyłem. Bardziej mi zależało żeby przesyłka z prezentami świątecznymi szybko dotarła. Paczka była u odbiorcy po 6 dniach.   :D

Edytowane przez jagra

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-321028
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

planuje w niedziele wędzenie szynek, schabów i boczków

mam mały dylemat jak przechowac po wędzeniu szynki dla znajomego bo dopiero przyjedzie w 1 dzień świąt.

ja dla siebie  z wędlinami to poradze cześć zamroże a reszte do lodówki

czy ewentualne zostawie szynki w lodówce nie wysuszy jej , czy może przetrzymać w folii czy zawiąć w jakiś materiał czy zamorzić??

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-463403
Udostępnij na innych stronach

Ja bym przetrzymała w lodówce najlepiej zapakowane próżniowo.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-463414
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.