SZAMOT Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 31 Października 2009 Witam Czy ktoś widział podobne urządzenie do pakowania próżniowego (firmy Sinbo) jakie pokazywał Beiot na początku tematu ?Chyba bym się skusił ale nie wydam 2000-3000złMoże coś jakieś inne tak do 200-300zł Cytuj SZAMOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-85992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon_ Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 31 Października 2009 Co prawda nie kosztuje 300, ale może : http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=3050&cat=151 Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-85994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZAMOT Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 2 Listopada 2009 Dzięki ale 1000zł to wciąż trochę.Może uruchomimy akcje - regionalne pakowarki próżniowe (na wzór wędzarni regionalnych) ? ) Cytuj SZAMOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-86156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 2 Listopada 2009 Czy ktoś widział podobne urządzenie do pakowania próżniowego (firmy Sinbo) jakie pokazywał Beiot na początku tematu ?Sinbo używam do dzisiaj. Pakuję dość często i wszystko do lodówki i zamrażarki. Sprawuje sie dobrze, lecz nie radzi sobie zbyt dobrze z woreczkami takimi jak tu: http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=3051&cat=151 Gładkie woreczki zaciąga bez problemu. Namiar na dostawcę pakowarek Simbo. Od nich kupiłem: http://tech-prim.pl/index.html?p=ShowCategory&CatId=22 Pozdrawiam Robert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-86172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZAMOT Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 2 Listopada 2009 Dzięki Beiot -spróbuje zamówić dziś.A i jeszcze -czy generalnie możesz potwierdzić że przedłuża 2-3 krotnie termin przydatności do spożycia wyrobów przechowywanych w lodówce ? Cytuj SZAMOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-86177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekw Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 17 Lipca 2011 Witam jestem tu nowy ,wczoraj pierwszy raz wędziłem ,schab ,polędwice i karczek wszystko SMACZNE ,ale mam pytanie bo trochę tego jest odnośnie przechowywania w lodówce żona zawinęła w folię spożywczą ja myślę że powinno mieć dostep powietrza co polecacie "macie doświadczenie"myślę że w folii może się ześlimaczyć , dzieki z góry za odpowiedz, zimą by nie było problemu.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-166982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 17 Lipca 2011 możesz tak jak ja w biały papier zawinąć Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-166984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 17 Lipca 2011 W folię alu, papier pergaminowy, w folie spożywcza - tak "lepiąca" Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-166986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekw Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 17 Lipca 2011 Dzieki za wskazówki , będzie troche czasu to się pochwalę fotkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-166994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 17 Lipca 2011 Ja proponuje Pakowarkę próżniową.. Kosztuje ok. 120-150 PLN (najtańsza) a o zapas woreczków to zwróć się do sklepu Miro.. Może będzie mógł Ci pomóc.. :wink: Nie jest to długotrwale rozwiązanie ale na pewno dłużej wędliny wytrzymają :smile: :smile: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-167000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 17 Lipca 2011 Witaj zbyszekw, następnym razem po wędzeniu nadwyżkę możesz zamrozić i po rozmrożeniu dopiero parzyć ,będą jak świeże . Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-167010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 17 Lipca 2011 Zbyszku nie wiem ile to jest dużo, ale o ślimaczenie nie musisz się martwić.To nie wyrób sklepowy a "nasze" wędzonki wytrzymują spokojnie 2-3 tygodnie w lodówce.Będzie problem przy lodówce nowego typu czyli NO-FROST bo wyciąga wilgoć, ale przy starych normalnych lodówkach możesz spać spokojnie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-167018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooalla Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Odświeżam temat gdyż mam lodówkę właśnie No - Frost i do wędlin obsuszanych jest super ładnie obsychają ale gorzej z innymi i tu mam pytanie co robicie z wyrobami? Pakujecie próżniowo czy w zwykłe pojemniczki? Jeszcze jedno pytanie czy w takiej lodówce mogą dojrzewać kiełbaski dojrzewające? Może macie jakieś doświadczenie w tej kwestii.. Pozdrawiam z Centrum Polski Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zakupiłem plastikowe pojemniki i trzymam w nich wszystko z czego lodówka może wyssać wilgoć. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooalla Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zakupiłem plastikowe pojemniki i trzymam w nich wszystko z czego lodówka może wyssać wilgoć. tak właśnie myślałem a możesz napisać coś na temat wędlin dojrzewających? Zaszkodzi czy może pomorze przetrzymywanie w lodówce no-frost, dodam iż mam komorę 0 i mogę trzyma wędlinki w tej komorze.. Oprócz strychu to jedyne miejsce w którym mógłbym je trzymać.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Obawiam się, że nasza lodówka nie nadaje się do takich wędlin.Skoro masz zachować odpowiednią wilgotność to jak ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 mam lodówkę właśnie No - Frost i do wędlin obsuszanych jest super ładnie obsychająWg mnie zbyt szybko obsychają. Też mam taka lodówkę. Ja wieszam wędliny w garażu (jest komin wentylacyjny) i jeszcze podstawiam pojemniki z wodą. To do obsuszania kiełbas. Wg mnie do dojrzewania wymagana jest większa wilgotność. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooalla Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Obawiam się, że nasza lodówka nie nadaje się do takich wędlin. Skoro masz zachować odpowiednią wilgotność to jak ? Obawiam się że masz racje wyschnie na kość i tyle... W takim razie pozostaje mi tylko strych.. Dzięki za pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-213979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Witam,mam zamiar wysłać paczke na święta do Królowej a jako że bede wędzić pomyslalem że wrzucil bym szynkę i pewnie coć nie sparzane zapakowane próżniowo.Czy jest sens czy raczej to kiepski i ryzykowny pomysł.Wedzenie bedzie normalne ciepłe.O nalewki się nie martwie ale czy mieso ma szanse dotrzeć w kilka dni zdrowe a temp. przechowywania bedą pewnie zmienne.chociaż o tej porze jest chlodno a nie sądze aby magazyny i luki transportowe byly specjalnie ogrzewane.No i się zastanawiam czy to dobry pomysl z miesem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-320920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Ja tydzień temu też wysyłałem paczkę do Lądka, ale wędzone polędwiczki zawinięte w papier. Pomimo 2 dniowego opóźnienia w doręczeniu paczki nic się nie stało. Jeżeli zapakujesz próżniowo to powinno dojść bezproblemowo. Z nalewkami uważaj bo angole potrafią zatrzymać paczkę. Mnie firma kurierska UK Express ostrzegła i nie włożyłem. Bardziej mi zależało żeby przesyłka z prezentami świątecznymi szybko dotarła. Paczka była u odbiorcy po 6 dniach. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez jagra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-321028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu1978 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 16 Grudnia 2015 planuje w niedziele wędzenie szynek, schabów i boczkówmam mały dylemat jak przechowac po wędzeniu szynki dla znajomego bo dopiero przyjedzie w 1 dzień świąt.ja dla siebie z wędlinami to poradze cześć zamroże a reszte do lodówkiczy ewentualne zostawie szynki w lodówce nie wysuszy jej , czy może przetrzymać w folii czy zawiąć w jakiś materiał czy zamorzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-463403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ja bym przetrzymała w lodówce najlepiej zapakowane próżniowo. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-463414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu1978 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 16 Grudnia 2015 nieposiaam takiego urządzenia do pakowaniaa zcy znacie może inne sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-463430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 16 Grudnia 2015 folią spożywczą szczelnie owiń i trzymaj w lodówce...owiń po wystudzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-463431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu1978 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 16 Grudnia 2015 i powinno wytrzymac do 1 dnia świąt bez jakichkolwiek zmian smakowych i wyglądu?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14208-przechowywanie-wyrob%C3%B3w/page/3/#findComment-463443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.