Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Spokojnie wytrzyma... Ale co kulka dni sprawdź czy nie ma jakiś niepożądanych wypieków z folii. Będzie ok ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Też w wekend wędzę i wszystko do lodówy się mi nie zmieści. Kiełbasę, boczki, słoninka zostaje w wędzarce - moim zdaniem, lepsze warunki niż w lodówce Dziadek miał wędzarkę na strychu (murowaną) i pamiętam, że po wędzeniu - co nie parzone to zawsze tam sobie potem wisiało, dopóki się nie zjadło. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez grzech25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Kiełbasę, boczki, słoninka zostaje w wędzarce - moim zdaniem, lepsze warunki niż w lodówce Podaj adres i na noc schowaj pieski Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Spoko - jest zasuwka a przez kanał nie przelezą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) A ja się zmieszczę :D Chyba nie i cały misterny plan poszedł w .... Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu1978 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 17 Grudnia 2015 ja swoje wyroby odrazu parzę po wędzeniu i zebty miec spokóji jedynie właśnie boję czy parzenie niema złegop wpływu na długie przechowanie wędlin w lodówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) ja swoje wyroby odrazu parzę po wędzeniu i zebty miec spokój i jedynie właśnie boję czy parzenie niema złegop wpływu na długie przechowanie wędlin w lodówceNigdy nie byłem w takiej sytuacji jak ty, ale ja zawinąłbym w folię tak jak radzi kolega zazielony po wędzeniu i wystudzeniu, a sparzyłbym dzień przed oddaniem znajomemu. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez osid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ludzie, zlitujcie się... Używajcie wielkich liter i znaków przestankowych. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzt Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 21 Stycznia 2016 to i ja się przyłącze do pytań jak planuję część wędlin popakować próżniowo i zamrozić, to obgotowywać czy tylko wędzone w worki ? Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 22 Stycznia 2016 to obgotowywać czy tylko wędzone w worki ? Możliwe są dwa podejścia... 1) po wędzeniu można wyrób od razu sparzyć lub podpiec w wędzarni, następnie po wychłodzeniu można popakować próżniowo i przechowywać w lodówce, lub zamrozić. Rozmrażanie należy wykonywać po woli w lodówce. Plusem tego podejścia jest to że przygotowujemy do spożycia od razu większą ilość produktów a później po rozmrożeniu są od razu gotowe do konsumpcji.2) Po wędzeniu i wychłodzeniu można zapakować próżniowo i zamrozić. Rozmrażanie takiego produktu należy przeprowadzać po woli w lodówce. Następnie po całkowitym rozmrożeniu wyciągamy z worka i parzymy w "standardowych" warunkach. Po wychłodzeniu można konsumować. Plusem takiego podejścia jest "świeża" wędzonka, jednak na dłuższą metę jest to sposób "upierdliwy" w stosunku do mrożenia sparzonego produktu ponieważ za każdym razem musimy parzyć przed konsumpcją kolejną sztukę wyrobu. Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek13 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Jak zamrażać wyroby (wędzone i parzone), żeby były nak najdłużej przydatne do spożycia i żeby nie obsychały? W foliowych torebkach, plastikowych, pojemnikach, luzem, czy jak? Ps. Jeśli taki temat był, to sory, ale próbowałem szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Jak zamrażać wyroby (wędzone i parzone), żeby były nak najdłużej przydatne do spożycia i żeby nie obsychały? Zapakować próżniowo. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek13 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Dzięki, to zaczynam szukać jakiejś zgrzewarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie wiem czy dostaniesz starszy model , ale idź w tą stronę. Woreczki oczywiście moletowane.http://allegro.pl/proficook-1080-prozniowa-zgrzewarka-do-folii-i5793445016.htmlPrawie na Kurpiach ? Ostrołęka ? Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Wujaszek Tom Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus70 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Znalazłem trochę taniej: https://www.wasserman.pl/pl/p/Zgrzewarka-prozniowa-Profi-Cook-PC-VK-1080-PC-VK-1015/5157 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek13 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Już kupiłem, zobaczymy jak przyjdzie, czy to ogarnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Mam identyczną Spoko dasz se rade Trzeba pamiętać ,żeby wywinąć brzegi woreczka przed pakowaniem produktu , a to w celu żeby nie były tłuste , bo nie zgrzejesz Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
to1mas Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 19 Grudnia 2016 WitamCzy można przechowywać wędzonki w wędzarni. Jest dość dobry przepływ powietrza temperatura max 5 stopni.Zepsuła mi sie zamrażarka i do czasu naprawy nie mam gdzie trzymać wędzonek, stąd moje pytanie. Nie mam strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) W tajemnicy przed sąsiadami przyznam się, że czasem po kilka dni u mnie wiszą wyroby, zabezpieczone przed nieproszonymi gośćmi Nawet w lecie czasem na następny dzień dopiero wyjmuję, a przy temperaturach jakie mamy, to już całkiem Oby tylko po kilka razy nie mrozić, bo będzie kuku Edytowane 19 Grudnia 2016 przez qba-69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unio Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Ja moje zostawiam byle by mróz nie przyszedł. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj nie ma to jak szyneczki z ogrodowej beczki :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Też trzymam w wędzarni. Komorę mam drewnianą "ciepłą" wiec nawet jak było -4 to w wędzarni miałem na + tak , że wszystko ok. Na sąsiada mam sposób zakładam kłódkę na skobel Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 19 Grudnia 2016 W moim przypadku sąsiad niegroźny, dostaje coś "na ząb" przez płot i spokój Chodzi o różne żyjątka typu: gryzonie, ptaki i tym podobne Zasuwam otwory wylotowe i zamykam drzwiczki paleniska, żadna bestia się nie dorwie do moich smakołyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 19 Grudnia 2016 No, ja swojego sąsiada też musiałem "przekupić" wędzonką, bo ostatnio go mocno przykopciłem w czasie wędzenia . Co do Zgrzewarek próżniowych to możecie polecić konkretne modele? Rozrzut cenowy jest ogromny a wiadomo Polak chce "dobre i tanie" Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Miłej lektury https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5722-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa/ Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Dzięki zamówiona Proficook 1080 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.