Woytas Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 11 Maja 2019 Słabo widać, policzki?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 11 Maja 2019 - a to: To może być "wszystko w rosole" Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 11 Maja 2019 policzki?. To może być "wszystko w rosole" to bardzo typowe = jak nasz schabowy ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 11 Maja 2019 Bún bò Huế ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 11 Maja 2019 Bun cha Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 11 Maja 2019 ...tak właśnie mnie się wydawało Bun cha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 12 Maja 2019 czyli po naszemu ..kluchy buljon i mieso z rosolu ...malo zupna jestem ogolnie ale samo mieso i kluchy bym zjadla , bez popitki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 13 Lipca 2019 (edytowane) Nem chua ránRarytasik z szynki i skórek wieprzowych w obecności pikantnego sosu lub bez - szczęka opadaNowa aleja smaków w Wólce Kosowskiej Edytowane 13 Lipca 2019 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 14 Lipca 2019 (edytowane) Naleśniki z farszem z mięsa mielonego w plackach z mąki ryżowej cebulka , skwareczki.......... miesko mielone i parzone w osłonce - jak po prawej stronie Edytowane 14 Lipca 2019 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 14 Lipca 2019 Nem chua ránRarytasik z szynki i skórek wieprzowych IMG_20190713_144109.jpg IMG_20190713_144052.jpgw obecności pikantnego sosu lub bez - szczęka opadaNowa aleja smaków w Wólce KosowskiejWygląda bosko ???????????? i zapewne tak smakuje ślinka cieknie na sam widok ???????????? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 14 Lipca 2019 Nem chua ránRarytasik z szynki i skórek wieprzowych IMG_20190713_144109.jpg IMG_20190713_144052.jpgw obecności pikantnego sosu lub bez - szczęka opadaNowa aleja smaków w Wólce KosowskiejCo to i jak zrobić? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 14 Lipca 2019 Co to i jak zrobić? Akurat w tym przypadku to mięso z szynki z mielonymi skórkami wieprzowymi . Nie podam Ci przepisu - to akurat zakupy z Alei Smaków w Wólce - rodzaj sajgonek ale obtaczanych w panierce na chrupko. Na sajgonki masz tysiące przepisów w necie. Ot takie krokieciki w tzw. papierze ryżowym - z dowolnym wypełnieniem od miesniego, warzywnego po mieszanki owocowe, lub dowolne kombinacje Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) na ten moment nie wiem czy bym spróbowałaRobimy taki test - zawiązujemy oczka , przynosimy różne jedzonko i mówisz co jesz Wkleję fotkę z moich prób kuchni azjatyckiej Edytowane 15 Października 2019 przez EAnna Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 14 Października 2019 Czasami trzeba iść na całość :i [Dodano: 14 paź 2019 - 17:00]poddać się testom Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 14 Października 2019 na ten moment nie wiem czy bym spróbowałaRobimy taki test - zawiązujemy oczka , przynosimy różne jedzonko i mówisz co jesz Wkleję fotkę z moich prób kuchni azjatyckiej Mam nadzieję Waldku, że ni skorzystasz z tego pomysłu w Krutynii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 14 Października 2019 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16521-twonka-carpaccio-z-ośmiornicy/?p=643068Co by koledze nie zaśmiecać wątku - To jest jedną z atrakcji zjazdu Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 14 Października 2019 Mam nadzieję Waldku, że ni skorzystasz z tego pomysłu w Krutynii Skorzysta, skorzysta (jak Go znam ...) Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Mam nadzieję Waldku, że ni skorzystasz z tego pomysłu w Krutynii Skorzysta, skorzysta (jak Go znam ...) Wygląda przednio, choć głowonogi na talerzu, to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej Edytowane 14 Października 2019 przez ryszpak Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 14 Października 2019 To jest jedną z atrakcji zjazdu Proszę Waldziu, zaczekaj z tą atrakcją do soboty zlotowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 15 Października 2019 głowonogi na talerzu, to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej Tygrysy azjatyckie (np. Waldek ) lubią i to bardzo Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 15 Października 2019 (edytowane) lubią i to bardzo ale tez i "wodne rosty" i inne pływające Edytowane 15 Października 2019 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Śledzie o smaku tajskim - wymysł bardziej Katrin i trochę mój 1 kg śledzi solonych- moczone 12 godzin bez zmiany wody0,5 litra mleka kokosowego1 łodyga trawy cytrynowej5 liści kafiruok 7 cm galangal świeżyok 7cm korzenia imbirupłaska łyżka pasty gochugang1 łyżka cukru trzcinowegosok z 1 limonki (lub 1/2 - do smaku)1 łyżeczka sosu rybnego1 łyżeczka pasty z tamaryndowca2 cebule średnie pokrojone i podsmażone na złoto – dodane na końcu1/2 pęczka kolendry drobno krojona dodana na końcu2 duże garści orzeszków ziemnych prażonych bez soli -drobno krojone dodane na końcu1/2 kopru włoskiego – drobno krojony dodany na końcu Mleko kokosowe wlać do rondla, dodać wszystkie pozostałe składniki – trawę cytrynową, imbir, kafir, galangal i resztę. Zagotować, gotować na małym ogniu około 2 godziny. Ostudzić. Wyjąć przyprawy, zalewą zalać śledzie, dodać podsmażoną cebulkę, kolendrę, koper włoski, orzeszki ziemne. Przełożyć do słoików, wstawić do lodówki na dobę. Edytowane 26 Grudnia 2022 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Śledzie o smaku tajskim - wymysł bardziej Katrin i trochę mój Hmmmm, trochę dziwne i odważne,ale jeśli smaczne Spróbowałabym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 26 Grudnia 2022 Muski, proponuje odrobine zmienic cebule do tego dania. Pokroj cebule a slupki, i zalej sokiem albo cytrynowym albo z limonki ( lime) . I dodaj odrobine soli. Pozostaw ja w tym plynie okolo godziny. Pozniej odcedz i dodaj do ryby. Bedzie jakby to powiedziec ladniej wygladac, lekko smakowac i z tymi przyprawami lepiej sie polaczy. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 26 Grudnia 2022 (edytowane) Pokroj cebule a slupki, i zalej sokiem albo cytrynowym albo z limonki ( lime) . I dodaj odrobine soli. Pozostaw ja w tym plynie okolo godziny. Pozniej odcedz i dodaj do ryby. Bedzie jakby to powiedziec ladniej wygladac, lekko smakowac i z tymi przyprawami lepiej sie polaczy. Anuś - rzeczywiście będzie lepiej - dzięki I następnym razem zapewne zrobimy mniej intensywną zalewę, być może mleka kokosowego 1/2 i dopełnię wodą . Śledzie są na pewno inne Edytowane 26 Grudnia 2022 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.