@halusia@ Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Jak zwykle same pyszności chyba się wproszę na takie rarytasy To samo przyszło mi na myśl Waldku, Twoje dobroci grillowane wyglądają smacznie. Natomiast wspomnę o karkówce którą robiłeś w Chłapowie, palce lizać. Nie pamiętam bym kiedyś jadła tak smaczną i mięciutką karkóweczkę Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-555864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Nie pamiętam bym kiedyś jadła tak smaczną i mięciutką karkóweczkęSmaczna - to zasługa Maxella - marynata -natomiast w grillowaniu nic trudnego ktoś musiał Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-555866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 29 Lipca 2017 pizza z grilla : Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-561180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) Bardzo ładnie ... Waldek na hamerykańskich stronach widziałem patent do pizzy na grillu gazowym ... robią taką niby pokrywkę, kopułę z folii aluminiowej ze szczeliną z przodu (żeby tego nie parzyć tylko piec) ... działało to bez pudła z kamieniem bo dopiekało ładnie górę Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Lipca 2017 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-561182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 29 Lipca 2017 To grill gazowy Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-561186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 29 Lipca 2017 Widzę dlatego piszę o tym patencie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-561188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 29 Lipca 2017 U nas sa specjalne dostawki do pieczenia. Tutaj znalazlam pierwszy lepszy na necie : https://www.bedsbbq.co.uk/barbecue-shop/buschbeck-stainless-steel-pizza-oven-insert.html Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-561200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 1 Lipca 2018 Łosoś tzw. jurajski,foremka posmarowana olejem.Losoś- odrobina soli, pieprzu, starta skórka z cytryny, skropiony oliwą, na wierzch po listku szałwii - wszystko Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-601539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 2 Lipca 2018 Ten łosoś to pewnie z Oszołoma. Czy taki stary, że nazywa się jurajski Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-601581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 2 Lipca 2018 łosoś to pewnie z Oszołoma Tak - z polskiej hodowli - smakuje normalnie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-601583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 By było ,że można w sposób pasterski Zaprzyjażniony Ormianin pokazał mi swój sposób karkówka marynowana przez noc tylko w cebuli - poplasterkowanej i lekko pogniecionejprzed samym nadzianiem na szpadki - trochę soli i pieprzu - Świetna no i eko zastawa - próbowałem - jadalna Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-603656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albacora Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Łosoś jurajski - Jurasic Salmon - to w sumie ciekawostka. Jedyna hodowla w Polsce, ale też unikat na skalę światową, gdyż do w całym procesie zamkniętym używa się wód głębinowych czerpanych właśnie z warstw jurajskich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-603669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Dobrze ze nie produkują np. ekoszafy bo byś miał problem Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-603772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Chyba sie zaniedbałem - Grillowane perliczki Wewnątrz : cebula, cytryna odrobina rozmarynu i tymiankuW końcowef fazie dwukrotnie traktowane z należytym szacunkiem winem białym wytrawnym Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-632885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Grillowane perliczki Jak długo je grillowałeś? I pytanie zasadnicze, o przygotowanie tuszek przed samą obróbką termiczną.Robię je od czasu do czasu w piekarniku.Również w boczkowej kołderce Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-632889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Super, grill gazowy?. Ja osobiście uwielbiam rosół z perliczki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-632891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Jak długo je grillowałeś? I pytanie zasadnicze, o przygotowanie tuszek przed samą obróbką termiczną. Robię je od czasu do czasu w piekarniku. Bardzo dobre pytania W Folii - 100 min - 130-140 st , folia zdjęta, wino 10 min 230 st , wino 10 min 210-20 stPrzed grillowaniem ( przed piekarnikiem zawsze też) ok 15 godzin leżały w 4 % solance jak zawsze . Też czasem robie w piekarniku ale w piekarniku zwykle Małgo [Dodano: 09 cze 2019 - 19:35] Super, grill gazowy?. Ja osobiście uwielbiam rosół z perliczki. Tak gazowy. Rozumiem ,że rosół z perliczek pieczonych - jak jeszcze nie próbowałeś z pieczonych - to spróbuj Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-632892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Grillowana poledwiczka2 małe polędwiczki – potraktowane tłuczkiem na płasko Przygotowany farsz : pokrojone jabłko, morela suszona, odrobina startej skórki z cytryny, natkadosłownie chwilkę na maśle na patelni.Zawinięte w plastry boczku, folie skurczliwą – 2 godziny do lodówkiNastepnie w folie alu i do rozgrzanego 200 st grilla na płycie – 50 minrozwinieta folia i 15 min 200-210 st do chrupiącej skórki z boczku i po grillowaniu Na deser grillowane brzoskwinie Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-633254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Waldemarze,folia aluminiowa prawdopodobnie jest szkodliwa i nie powinna być stosowana do pieczenia i gotowania żywności. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-633270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 16 Czerwca 2019 folia aluminiowa prawdopodobnie jest szkodliwa i nie powinna być stosowana do pieczenia i gotowania żywności. No wiem nie przekraczam 250 st to jak z nitrytem do 100 bezpiecznie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-633272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Pięknie! Polędwiczka na medal! Ja dzisiaj spieprzyłem królika w śmietanie. Był nie jadalny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-633294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Ja dzisiaj spieprzyłem królika w śmietanie. Był nie jadalny. A jakie błędy popełniłeś?Masz jakiś pogląd na ten temat?Chodzi o mięso, czy sos ... Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-633295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 17 Czerwca 2019 spieprzyłem królika w śmietanie Co sie stało? Wiesz każda porażka jest większą nauką niż zwykły sukces - toteż pytam by w przyszłości unikać błędów Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-633300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Grillowana poledwiczka cudowne pędraczki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-633332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Ja dzisiaj spieprzyłem królika w śmietanie. Był nie jadalny.A jakie błędy popełniłeś?Masz jakiś pogląd na ten temat?Chodzi o mięso, czy sos ... spieprzyłem królika w śmietanieCo sie stało? Wiesz każda porażka jest większą nauką niż zwykły sukces - toteż pytam by w przyszłości unikać błędów Dziękuje za oferty pomocy, ale naprawdę nie chce zabrudzać kącik Waldka. W skrócie, trochę eksperimentowałem, zamiast dusić królika przez pierwszy etap w bulionie z przyprawami, parzyłem go sposobem sous vide przez 2 godziny, 65C. Następnie dodałem śmietanę i godzinę w piekarniku w 165C. Był twardy i gumowaty. Miał to być "młody" królik, ale w końcu wydało się ze to stary skoczek, miał półtora roku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/5/#findComment-633373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.