esa Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 21 Marca 2019 "Który Żółwin?" Ten obok. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-627050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 21 Marca 2019 Ten obok. To jak przygotujesz wyroby - mogę Ci uwędzić Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-627051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 21 Marca 2019 To jak przygotujesz wyroby - mogę Ci uwędzić Na Ciebie Waldziu to zawsze i w każdej sytuacji można liczyć.Ja jestem wzruszona Twoim gestem. Cieszę się że Cię znam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-627053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grim_reefer Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 21 Marca 2019 Dzisiaj robiłem kawałek fileta z indyka sous vide i stwierdziłem, że spróbuję go pomalować. Prosto z gotowania, jeszcze ciepły włożyłem do piekarnika i osuszyłem powierzchniowo. Później malowałem i suszyłem w piekarniku trzykrotnie zgodnie z instrukcją. Konsystencja po sous vide taka jaka powinna być. Problem w tym że po spróbowania powierzchnia jest gorzka - prawie jak sam dym którym malowałem. Czy ten smak spowodowany jest zmienioną kolejnością i czy jest szansa że zniknie? Jak robiłem malowaną kiełbasę w osłonce białkowe to tego nie było - albo po prostu nie próbowałem osłonki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-627068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 22 Marca 2019 Musi być mięso bardzo dobrze osuszone i potem po malowaniu również trzeba dobrze osuszyć. Spróbuj 1 raz pomalować, góra 2 razy i koniecznie rozcieńcz dym w płynie z wodą. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-627096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esa Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 26 Marca 2019 Ten obok.To jak przygotujesz wyroby - mogę Ci uwędzić Serdeczne dzięki, ale pani w wieku podeszłym (jak głoszą ulotki przy lekach) i bez środka transportu to osoba mało ruchliwa. Na razie zaczęłam próby i nie mam się czym pochwalić. Pierwsza kiełbasa się nie zmarnowała, co mnie mocno zdziwiło. Teraz następny eksperyment. Jednorazowy przerób to ok. kilograma mięsa. Mam nadzieję do świąt już wyprodukować już coś jadalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-627487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esa Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Wędliny na święta już nie kupię.Pierwszy wyrób - kiełbasa bez wędzenia, nie miałam jeszcze "dymu w płynie" - mało jadalny. Nie było to zaskoczeniem; brzydkie mięso, całkowity brak wprawy. Chodziło raczej o sprawdzenie, o co w tym chodzi. Część została zjedzona przez jednego samobójcę, część poszła do kapusty.Drugie podejście do kiełbasy. W sumie mięsa zmielonego 1,2 kg. Napełnianie jelit ręcznie (Polak potrafi!) i z różnymi dodatkami: liść laurowy, jałowiec, dym do środka. Jedno malowanie. Trochę parzonej, trochę pieczonej. Po pierwszej wpadce podejście wnuka nieufne, za to po spróbowaniu mina nie do opisania: "To jest dobre!". Chyba trochę za słona i dymu do środka dawać nie będę. Chyba za mało wody. Kiełbasa bardzo chuda, ale "moi" taką lubią.I wczoraj szynka. Nieduży kawałek, ok. 70 dkg, w dodatku pasek. Peklowanie 7 dni, malowanie 2 razy, parzenie w wodzie 80 stopni, do temperatury wewnątrz 70 stopni. Dla mnie za twarda, dla "moich" dobra. Bardzo smaczna, rzadko mi smakuje coś, co sama zrobię. Ledwo tchnienie liścia laurowego i jałowca. W nocy przygotowałam mięso na dalsze próby technologiczne, peklować będę za chwilę. W planach kiełbasa napełniana z maszynki, malowana raz i dwa razy, część parzona i część pieczona. Troszkę czosnku, pieprz, odrobina liścia laurowego i jałowca. Łopatka i podgardle. Zapekluję też schab na polędwicę nie parzoną, trochę ze strachem, bo żadnych doświadczeń i mięso ze zwykłego sklepu; reszta mięsa z firmowego i jest różnica. Tym razem zrobię nastrzyk. Jak nie wyjdzie, pójdzie do kapusty. Chodzi też o sprawdzenie, ile czasu potrzebuję, Prace przedświąteczne trzeba jakoś rozplanować, a tu wiosna, wszystko rośnie i kwitnie, a dookoła suche badyle. Samo cięcie róż to dwa dni.Znalazłam przepis na boczek rolowany, parzony i wędzony po parzeniu. Tak można? Czy i z innymi wyrobami?Mam szynkowar i chętnie parzyłabym w nim, ale wtedy chyba trzeba by było zmniejszyć ilość soli?Drugi termometr z uchwytem na garnek w dodze. Z jednym parzenie jest zbyt uciążliwe.Pozdrawiam uczestników i gości Forum, a szczególnie tych, których rady umożliwiły mi obecne działania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-628224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 4 Września 2019 Mirku,w związku z zawirowaniami w Małopolsce dotyczącymi zakazu "kopcenia", mogą wystąpić problemy z używaniem jakiegokolwiek rodzaju wędzarni przydomowych i grillów.Musimy wypracować dla nich jakąś alternatywę.Opracuj bardzo dokładną instrukcję uzywania płynu wędzarniczego w warunkach domowych, popartą zdjęciami z produkcj.Bardzo proszę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 4 Września 2019 Mirku ta instrukcja jest w tym wątku.Dym w płynie używa się dokładnie w tym samym czasie co w każdym momencie wędzenia tradycyjnego w przepisie na dowolny wyrób. Jedynie co trzeba, to zapiętać, że mięso przed malowaniem musi być bezwzględnie osuszone, bardziej niż przy wędzarni. Malowanko, uchylony piekarnik czyli jak przy wędzarni przepływ swobodny dymu i nie ma opcji żeby wyroby nie wyszły. Dodawanie dymu do farszu czy zalewy peklującej totalnie odpada, bo przecież tradycyjnie też go w tych momentach nie dodajemy. To wbrew pozorom jest banalnie prosta metoda uzyskania całkiem przyzwoitych wyrobów, bez konieczności posiadania wędzarni. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 4 Września 2019 Mnie chodzi o jasną, szczegółową, opracowaną krok po kroku instrukcję, które mogłaby słuzyć każdemu. Nawet laikowi w kwestii wędzenia. Do tego zdjęcia.To ma by,c jeden dokument, aby nie "latać" po kilkudziesięciu stronach i wyszukiwać po kawałku.Tylko sie przyłóż. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilq1x Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Ja też się dołączam do prośby o szczegółową instrukcję. Czyniłem kiedyś kilka prób co prawda z koncentratem dymu w proszku, efekt był bardzo niezadowalający. Po przeczytaniu tego wątku, jest szansa granicząca z pewnością - że wyroby zrobione zgodnie z instrukcją i dymem w płynie zakupionym u Ciebie będą prawidłowe.Poczyniłeś wiele prób sprawdzając produkty od różnych dostawców, i wypracowałeś coś, co da możliwość wyrabiać produkty osobom nie tylko mieszkającym w okolicach Krakowa... Mieszkam w wieżowcu w Warszawie i na działkę mam 75 km w 1 stronę licząc stanie w korku ok. 2 godziny jazdy. Brak możliwości zachowania jakiegokolwiek reżimu temperaturowego. Próbowałem wędzić zrębkami na balkonie - pomimo zastosowania wiatraka do rozpraszania naprawdę małej ilości dymu - pojawiło się u mnie zaraz 2 sąsiadów sąsiadki (a mieszkam na piętrze 9 z 10). Edit: z sąsiadami bym sobie poradził bo zawsze coś tam w barku jest... Podejrzewam że jest więcej osób z takim problemem... Edytowane 5 Września 2019 przez Wilq1x Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) To malowanie w opisie brzmi bardziej skomplikowanie niz jest w rzeczywistosci , robilam cienka kielbase i poledwice i kielbase w oslonce sztucznej , wazne zeby powierzchnia miesbyla sucha .ja nie prysklalam ale nalalam rozcienczonego preparatu do plaskiej formy i obtoczylam (tak samo jak to sie robi schabowe w jajku.)Po czym powiesilam w piekarniku z sama zarowka daje u mnie temp ok 50 st C jak powierzchnia sie osuszyla znow obtoczylam w preparacie i powiesilam ponownie do osuszenia temperature podo 90 st C i dopiekalam juz do odpowiedniej jaka ma byc w wyrobie .uwazam ze 2 razy wystarczylo zeby uzyskac jak dla mnie smak wedzonego .NIe mozna jednak liczyc ze taka wedlina bedzie miala trwalosc jak normalnie wedzona tradycyjnie . Edytowane 5 Września 2019 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 5 Września 2019 Nie zgadzam się jeśli chodzi o trwałość wyrobu.Dym w płynie zawiera bowiem wszystkie składniki wpływające na trwałość, tak samo jak naturalny dym. Co więcej, płynny dym penetruje mięso głębiej niż dym naturalny. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 5 Września 2019 Sam widzisz Mirku, że dopóki nie opracujesz porządnej, szczegółowej instrukcji okraszonej zdjęciami, pytania będą się mnożyły, a chętni do eksperymentowania będą niezdecydowani.Pomyśl i działaj. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Ja osobiście trzymam rozcieńczony odpowiednio preparat w 1,5 litrowej butelce po napoju. Przed użyciem wlewam ten przygotowany koncentrat dymowy do pojemnika, i przygotowane do "wędzenia" wyroby zanurzam kolejno w płynie na ok, 20-30 sekund, wyjmuję z kąpieli aby z wyrobu ociekło, i zostawiam wyroby do osuszenia. Dalej już jak w opisach. Żadnych cudów czy specjalnych zawodowych tajemnic, zanurzamy, osuszamy, podpiekamy, wszystko, prościej się nie da . Po wykonaniu zabiegu "wędzenia", pozostały płyn wędzarniczy wlewam z powrotem do butelki i trzymam w szafce pod zlewozmywakiem. Jeszcze się nie zepsuł . Edytowane 5 Września 2019 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 5 Września 2019 Ty tak robisz, ale ja czekam na instrukcję opracowaną przez Mirka. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Wola Twoja Panie . Ja opisałem, nota bene już nie po raz pierwszy, jak robię z koncentratu nabytego w "Świecie Kuchni" w Toruniu. Mirek być może posiada inny koncentrat, choć jak przypuszczam to jest ten sam skandynawski wytwórca, ale ... .Kto chce może sobie przejrzeć temat, może mu będzie pomocny : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-natryskowe-eksperyment/page-7 Edytowane 5 Września 2019 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 5 Września 2019 Bez obrazy, ale czekam na instrukcję MIrka. Uzasadnienie:- ma nieograniczony (prawie) dostęp do preparatu,- dużo eksperymentował z różnymi rodzajami mięsa i wędlin,- pracował na polskim mięsie,- preparat jest dostępny w Jego sklepie.Wiem co piszę, gdyż opracowując optymalną (oczywiście w moim mniemaniu) recepturę na śledzie, zajęło mi to prawie dwa i pół roku. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 5 Września 2019 Bez obrazy Szefie, również wiem co piszę, również różne próby przeprowadzałem . Z dużą dozą prawdopodobieństwa znaczna większość polskich zakładów korzysta z tego samego koncentratu ze Skandynawii, Miro też stamtąd go sprowadza, o czym sam swego czasu pisał. Prochu się tu nie wymyśli, metoda sprawdzona, znana i opisana . Jednak aby postąpić zgodnie wolą i zaleceniem Szefa, wycofuję się "planowo" z dyskusji, a dociekliwi przeczytają sobie rozpoczęty przeze mnie dawno temu temat. Odnośnie śledzi również pisałem swego czasu, i musiałem dla siebie recepturę niestety zmieniać wedle własnego smaku, nie mniej podstawowe receptury śledzia w occie znane są od lat, przynajmniej w Skandynawii, choć w Polsce również obecnie min.dzięki Tobie, no ale to zupełnie inny akapit . http://pernillaelmquist.se/2011/11/02/sa-lagger-du-in-sill/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 5 Września 2019 Przecież jeśli masz ochotę, możesz napisać swoją wersję dobrej instrukcji. Na pewno ktoś skorzysta. Znając jednak Ciebie (już to przerabialiśmy), zaraz napiszesz (gdyż musisz mieć ostatnie słowo w dyskusji :D ) że to wszystko jest na forum i każdy może sobie poszukać. Ja już dyskusję zakończyłem i czekam na wyniki.EOT Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 5 Września 2019 Witam zacne grono. Jarku czy tobie się jeszcze nie znudziła zabawa z dymem w płynie?. Jak pisałeś co by nie robił suszył, rozcieńczał tym czy może czymś innym to i tak według mojej oceny pozostanie przemysłówka i dlatego sobie odpuściłem.Żadne takie tam wynalazki nie zastąpią wędzenia takie jest moje zdanie,co nie znaczy,że nie szanuję zdania robiących inaczej czyli każdy orze jak może i chce, pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 5 Września 2019 Ja już dyskusję zakończyłem i czekam na wyniki.EOT Ja również zakończyłem zgodnie z zaleceniem iPozdrawiam [Dodano: 05 wrz 2019 - 14:54] Witam zacne grono. Jarku czy tobie się jeszcze nie znudziła zabawa z dymem w płynie?. Jak pisałeś co by nie robił suszył, rozcieńczał tym czy może czymś innym to i tak według mojej oceny pozostanie przemysłówka i dlatego sobie odpuściłem.Żadne takie tam wynalazki nie zastąpią wędzenia takie jest moje zdanie,co nie znaczy,że nie szanuję zdania robiących inaczej czyli każdy orze jak może i chce, pozdrawiam Ależ absolutnie Baco Kochanieńki, lecz skoro go mam to trzymam toto w butelce, na tak zwany "wsi słuczaj", niejako jednak że temat był podejmowany już dawno, dawno, temu, oraz został nieźle opisany, więc myślałem że warto wrócić do uzyskanych wyników i doświadczeń. Czasami jednak chyba lepiej nie .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 5 Września 2019 Czasami jednak chyba lepiej nie . Po co ten sarkazm? Wystarczy przecież zebrać siły i opisany materiał umieścić w jednym, dobrym poście, lub osobnym temacie. Zrób to, zamiast pisać tylko dla pisania. Chyba wiesz już na jakich zasadach działa forum? Nie piszesz dla mnie, ale wszystkich tych, którzy oczekują tego i podobnych materiałów. Na pewno łatwiej byłoby wszystko odszukać, gdyby nie ten gąszcz zbędnych postów. Do przemyślenia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 5 Września 2019 Kto chce niech czyta : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-natryskowe-eksperyment/page-7 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 5 Września 2019 Nie mówiłem? :D Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/20/#findComment-639896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.