Romii Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #526 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Patrzę, patrzę i jakoś..... mam mieszane odczucia odnośnie tego tematu chyba już stary jestem i wolę posiedzieć przy wędzarni niż iść na łatwiznę, lub co gorsza w marketową komercję, przecież po to szukam swojskiego świniaczka, po to go przerabiam tradycyjnymi metodami aby unikać sklepowych wyrobów ale to moje zdanie, mój czas i odczucia, i nikt nie musi się z tym zgadzać Pamiętaj Mariusz, że ten temat dedykowany jest również dla osób, które nie maja żadnej możliwości wędzenia. Dym w płynie to wtedy jedyny ratunek. Jak widać z wpisów powyżej wystarczy kawałek mięsa, peklosól do solanki, słoik, lodówka i trochę cierpliwości.Taki wyrób i tak będzie zdrowszy od marketowego, dodatkowo satysfakcja z wykonania bezcenna.Osobiście również zgadzam się z Tobą - wolę posiedzieć przy wędzarni, poczuć dym i zapach wędzonki. .--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #527 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Taki wyrób i tak będzie zdrowszy od marketowego, dodatkowo satysfakcja z wykonania bezcenna.Romii Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc że i tak będzie zdrowszy ??? Jeżeli zapoznałeś się dokumentnie z tematem uzyskiwania koncentratu dymu wędzarniczego, to powinieneś wiedzieć że ta metoda wędzenia tak naprawdę jest zdrowsza i bardziej bezpieczna dla nas i naszego zdrowia od wędlin wędzonych dymem naturalny. Jest to ten sam dym, tylko pozbawiony w znacznej mierze tego co tak bardzo truje, poprzez oczyszczenie i filtrowanie go, oraz doprowadzenie do postaci płynnej. Posiadam przecież dwie wędzarnie stacjonarne (kibelki), które wielokrotnie pokazywałem. Też osobiście wolę tą bardziej trującą metodę wędzenia w wędzarni opalanej drewnem. To co przedstawiłem to jest tylko eksperyment jak w tytule, nie zawsze jest możliwość wędzenia na dworze, nie każdy też ma wędzarnię do dyspozycji, więc myślę że nie ma o czym zbytnio dyskutować, bo temat stary, znany, i dosyć dobrze opisany. Wystarczy zapoznać się z nim od samego początku .Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #528 Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) wolę posiedzieć przy wędzarni, poczuć dym i zapach wędzonki. .no to zapraszam do mnie wedzarka jest ..tylko zjechac winda ..miejsca tez na podworku( nikt z blokowiczow nie bedzie narzekal ze mu dym lec)i ..krzeselko tez mam a nawet kilka , nalewka tez sie znajdzie ..hmmm jedno ale tak ok - 3 jest dzis wcale nie duzo tylko ze do tego wiatr ze odczucie przynajmniej jak by bylo - 10 st ...Latem to ja tez sobie caly dzien przy niej siedze i wypoczywam no ale teraz ? chyba dla zdrowia bedzie lepiej jak zrobie "wedzone"plynem .A tak wogole to uwazam nie dajmy sie oglupiec z tym zdrowym...bo czy to drewno ktorym wedzimy czy ono tak sobie roslo eco i nie ma w sobie chemi ...smog ...i inne jeszcze rzeczy ktore zjadamy w niewiedzy ..bo jeszcze nikt nie odkryl ze to tez nie zdrowe :-( Edytowane 5 Grudnia 2019 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #529 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc że i tak będzie zdrowszy ??? Skład polędwicy łososiowej wg Sokołowa (marketowa):schab wieprzowy 77%, woda, sól, cukier, glukoza, stabilizatory: difosforany, trifosforany, białko wieprzowe: kolagenowe, hemoglobina, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, hydrolizowane białko sojowe, przeciwutleniacze: askorbinian sodu, izoaskorbinian sodu, substancja żelująca: E412, aromaty, regulator kwasowości: mleczan sodu, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu. To mam na myśli pisząc że zdrowszy będzie.Żadnych podtekstów, czy negowania metody użycia dymu wędzarniczego.--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #530 Opublikowano 5 Grudnia 2019 w solance 55g. peklosoli na 1 l Czyli solanka 5,5% ........ Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #531 Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Tak Andrzeju, chciałem zrobić jak w oryginalnym przepisie kol. "Ligawy" : https://www.wedlinydomowe.pl/wedzonki/poledwice/1476-poledwica-lososiowa-ligawy i tak jak to podaje EAnna :"W przepisie Ligawy (50g soli + 5g peklosoli) jest peklosól kanadyjska/amerykańska, tzw. #cure2.Jest to równoważnik 55g naszej peklosoli."Teraz jednak już wiem że dla mnie to zbyt mało słony wyrób, wolę takie raczej bardziej słone .Pozdrawiam Edytowane 5 Grudnia 2019 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyenter Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #532 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Technologia znana od lat.Kiedyś oglądałem jak w USA robią szynki takim sposobem.Coś w tym płynie musi być żrącego bo Mirek nawet gumową rękawiczkę założył. a wejdź na 3 godziny do wędzarni tradycyjnej to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #533 Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Chyba z samej ciekawości zakupię butelczynę koncentratu i pobawię się, mam w domu testera w postaci suczki, jak poda jej ktoś wyrób sklepowy to powącha i nie tknie, jak własnej produkcji to wcina tylko jej uszy podskakują nie omieszkam pochwalić się eksperymentem. Przy okazji mam pytanie... gdzie najlepiej kupić ekstrakt? pytam bo nie chciałbym naciąć się na podróbkę a później pisać że lipa wyszła Edytowane 8 Grudnia 2019 przez MariuszB Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #534 Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Niechcący usunąłem wpisy.Można je przywrócić?Przepraszam. Edytowane 8 Grudnia 2019 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #535 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Oby to było ostatni raz. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #536 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Przy okazji mam pytanie... gdzie najlepiej kupić ekstrakt? pytam bo nie chciałbym naciąć się na podróbkę a później pisać że lipa wyszła W moim sklepie????? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #537 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Nie jesteś pewny? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #538 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Nie jesteś pewny? Miro jest delikatny.Nie narzuca się po prostu Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #539 Opublikowano 8 Grudnia 2019 No nie wypada się narzucać....???? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #540 Opublikowano 8 Grudnia 2019 No nie wypada się narzucać....????Ojtam, ojtam Na święta mam już wszystko zapeklowane i przygotowane do wędzenia, ale po nowym roku, jak spiżarka zaświeci pustkami to zgłoszę się Mirek po butelczynę, będziemy pryskać Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-648930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek54 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #541 Opublikowano 15 Lutego 2020 Jakoś nie załapałem się na degustację tych w płynie w Zakopanem - zapewne gdzieś ,coś zwiedzałemMuski, nie było degustacji. Część zabrał Maniek96 i po sparzeniu ma przesłać informację na forum.Tak się złożyło, że sam przeprowadzałem eksperyment. 1. Surowiec: cztery polędwiczki i dwie polędwice wieprzowe peklowane. 2. Płynny Preparat Dymu Wędzarniczego przywieziony przez Kolegę Muski'ego.3. Wykonanie: preparat rozcieńczyłem w wiaderku z wodą, w stosunku 1 do 11. Dokładnie osuszone mięso zanurzyłem w roztworze na około 1-2 minuty i powiesiłem na drążku celem ocieknięcia i wysuszenia. Po wyschnięciu pierwszej warstwy procedurę zanurzeniowo-ociekowa przeprowadziłem jeszcze raz. Po wysuszeniu uzyskałem zadowalający kolor i zapach mięsa.Zobaczymy jaki będzie smak po sparzeniu.W każdym razie eksperyment powiódł się w całej rozciągłości i niebawem założę nowy dział dla osób chcących wędzić, ale nie mających ku temu warunków. Witam!Maxell czy ten nowy dział już funkcjonuje? Jeżeli tak to jak go znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-657078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esa Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #542 Opublikowano 15 Lutego 2020 Witam ponownie po długiej przerwie.Bawię się w wędliny w płynnym dymie już od roku. Nie jest to moje hobby, ale konieczność życiowa; potrzebne są wędliny ze 100% pewnością, że nie ma w nich glutenu. Wędzarni stawiać nie będę, do marznięcia przez kilka godzin się nie nadaję. Poza tym potrzebuję do 1 kg tygodniowo, więc gdzie tu sens? Metoda sprawdza mi się nieźle, ale ostatnio miałam problem: wykończył mi się ponad 10-letni piekarnik i nie było sensu go ratować. Mam piekarnik "kompaktowy" w zabudowie i z racji niskiej ceny (wyprzedaż) zdecydowałam się na parowy. I tu problem: piekarnik jest bardzo szczelny, nie działa z uchylonymi drzwiczkami. Pomimo tego próbuję. Potraktowane roztworem mięso oczywiście nie schnie, ale zapachem i smakiem przechodzi, nie ma natomiast "kolorku". Zaletą piekarnika jest to, że nie muszę pilnować temperatury, mogę ustawić od 50 stopni, a poza tym mogę parzyć parą (wolę w wodzie). Polędwica łososiowa, szynka i kiełbasa już były robione i poza dzisiejszym wyrobem zjedzone ze smakiem. Zamierzam następnym razem zamoczyć mięso i powiesić do osuszenia na zewnątrz, i dopiero osuszone włożyć do piekarnika, chociaż nie wróżę sobie sukcesu. Cóż - dla mnie wystarczy i to. Co do kolorku,to zastanawiam się nad dodaniem do parzenia np. karmelu.Jeżeli piekarnik parowy zacznie mi przeszkadzać, dokupię sobie najtańszy wolnostojący i też będzie dobrze.Bardzo dobrze wyszedł mi boczek podwędzony, zrolowany i parzony w szynkowarze dłuugo, ok. 4 godzin. Przed włożeniem do szynkowara podwędzony natarłam czosnkiem i wyszła poezja. Natomiast kiełbasa wychodzi mi średnio, chociaż zięć pożera ją w dowolnej ilości. Mnie nie smakuje, nie potrafię dobrać przypraw w moim stylu.Obejrzałam dzisiaj etykiety kupionego w sklepie boczku wędzonego, parzonego i kiełbasy. Wszystkie mają w składzie "aromat dymu wędzarniczego".I z tą pocieszającą informacją pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-657084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #543 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zapewne piekarnik ma czujnik zamknięcia drzwi.Zablokuj go ręcznie i osuszaj przy otwartych drzwiach. Możesz też jak sama piszesz osuszyć poza piekarnikiem, ale będzie to długo trwało, a po osuszeniu sparzyć w piekarniku. Co do kiełbasy, może dajesz za dużo przypraw i dlatego ci nie smakują.Na próbę daj jedynie pieprz i trochę czosnku, może taka wersja będzie ci odpowiadać. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-657087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esa Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #544 Opublikowano 17 Lutego 2020 Raczej za mało. Daję jałowiec (mało), pieprz i czosnek (mało - nie lubię). Czegoś mi brak, ale z przyprawami zaprzyjaźniona nie jestem i nie wiem, czego. Spróbuję kupić jakąś gotową mieszankę i może to mi coś podpowie. Co do osuszania, to coś pokombinuję. Mam zbędną suszarkę do grzybów, już ją oglądałam, ale nie miałam czasu pogłówkować. Jakiś perforowany walec zamiast kolejnych sitek? Coś wymyślę. Poza tym w piekarniku zostaje mi intensywny zapach i wolę nie myśleć o pieczeniu np. tortu. Pochłaniacz zapachów by się przydał, ale nie mam. A może wymyślić tort o zapachu wędzonki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-657314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek54 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #545 Opublikowano 20 Lutego 2020 Coś jednak znalazłem.Wiedzy sporo.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14361-prawie-wszystko-o-preparatach-dymu-w%C4%99dzarniczego/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-657624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek54 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #546 Opublikowano 21 Lutego 2020 Witam!Mam prośbę do bardziej obeznanych z tematem SIBów. Jako osoba początkująca zacząłem od czytania ,zwłaszcza tego forum.Tak nawiasem nie jest to proste.Forum jest strasznie rozbudowane,szukanie trudne ale nie ma nic za darmo.Z drugiej strony ilość wiedzy jest ogromna.Problem raczej z jej przefiltrowaniem.Do tematu.Pierwsza myśl to zbudowanie "kibelka".Mnóstwo tekstów przeczytanych i refleksja może lepiej sama komora wędzarnicza z DG.Już prawie pozamawiałem materiał kiedy naszło mnie olśnienie.KTO TO WSZYSTKO ZJE.Komory pełne wyrobów po kilkanaście kilogramów a ja kupuję jedna małą wędzonkę a i tak zsycha mi się w lodówce.Do tego przecież wędzić TRZEBA UMIEĆ.Kilka kilogramów zmarnowanego mięsa wcale mi się nie uśmiecha.I stąd zainteresowanie wędzeniem natryskowym.Przy okazji dzięki za pomoc tym ktorzy już mi jej udzielili. Wstęp trochę przydługi więc do rzeczy.Zapeklowany peklosolą (20 g/kg)schab po 4 dniach pobytu w lodówce w worku został wyjęty opłukany(nie wiem czemu)natarty roztworem dymu wędzarniczego ze sklepu kolegi Mira i lekko peklosolą(chyba dla spokoju po tym płukaniu) włożonyz powrotem do nowego worka ,zamknięty i do lodówki. Po dwóch dniach wyjętyPolędwica ,co mnie zaskoczyło jest jadalna,lekko pachnie wędzonka.Przypomina polędwice chyba z Ostródy.Trudno ją kroić i jest w konsystencji taka "maślana".I teraz stanąłem przed dylematem co dalej.Wyczytałem,że polędwicę łososiową trzymają niektórzy tydzień w peklowaniu,tydzień wisi w przewiewnym chłodnym miejscu a potem do worka i do lodówki też na tydzień.Gdzieś indziej przeczytałem ,że trzymanie w lodówce powoduje tylko wysuszenie bo temperatura jest zbyt niska do fermentacji (jak z chlebem niby jest ale powolna).Na razie wsadziłem w osłonkę białkową (taką mam i wymyśliłem,że nie będzie tak schnąć) i powiesiłem w pomieszczeniu w temp.ok 14 stopni niestety wilgotność ze 40 stopni.Czy może mi ktoś wyjaśnić jak postąpić .W sumie można by ją chyba już zjeść ale może da się zrobić lepszą(tylko jaką?). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-657715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #547 Opublikowano 21 Lutego 2020 Nie rozumiem ,peklowałes płukałeś i z powrotem dopeklowałes, bardzo mnie interesuje w jakim celu? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-657717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek54 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #548 Opublikowano 21 Lutego 2020 Dodałem ,raczej natarłem ekstraktem dymu wędzarniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-657747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #549 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Czy termin przydatności do użycia jest święty? Mój płyn zbliża się do daty i nie wiem, czy zdążę go zużyć. Z jednej strony, to roztwór dymu w wodzie, więc wydawać się by mogło, że co tam się może wydarzyć, ale...Nie chodzi mi tu o to czy się otruję, ale czy efekt będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-668217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #550 Opublikowano 3 Czerwca 2020 @Rolek, ja moj uzywalam rok po, zyje i smak tez byl OK . Mam ten od MIro . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/22/#findComment-668256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.