monikam Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Marca 2008 Mam pytanie. Czy lepiej jest zamrozić surową, białą kiełbasę czy lepiej będzie jak najpierw ją ugotuję i w takiej postaci zamrożę? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej D. Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Marca 2008 Wydaje mi się że lepiej będzie ją sparzyć zamiast gotować. Poczytaj tutaj jak to zrobić http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1435&page=2 ( siódme zdjęcie od góry ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monikam Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Marca 2008 a lepiej będzie jak zamrożę ją surową czy po sparzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej D. Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Marca 2008 Wydaje mi się że lepiej po sparzeniu, jeśli zamrozisz przed parzeniem to prawdopodobnie kiełbasa będzie się później rozpadała, ale nie wiem tego napewno nigdy nie mroziłem surowej kiełbasy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Marca 2008 Zamroź surową, a potem powoli rozmrażaj na dolnej półce lodówki. Po rozmrożeniu można parzyć (nie gotować :!: ) i będzie jak świeża. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej D. Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Marca 2008 O dziękuję Pedro za pomoc, nie mam jeszcze takiego doświadczenia jak Ty :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Marca 2008 Z mrożonkami hmmm zawsze uważam. Chyba lepiej zamrozić surową, a potem gotować bo parzenie mrożonej trochę straszne. ( miałem takie przypadki kupnej kiełbasy) Osobiście uważam, że mrożone do smażenia i do gotowania bez wstępnego rozmrażania jest właściwe, każdy produkt - nawet frytki. Napewno jest leprzy smak , a to jest właściwy powód. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monikam Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Marca 2008 Dziękuje bardzo. Ide do kuchni zamrozić kiełbasę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Marca 2008 Tak jak Pedro napisał zamroź surową potem masz wybór albo parzyć albo na grila ,pamiętaj o wolnym rozmrażaniu ! Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Marca 2008 Witam monikam . Popieram mojego przedmówcę , zdecydowanie zamrażasz surową białą kiełbaskę . Praktykuję to od dawna i nigdy nie miałem z tym problemów . Warunek jest jeden że towar do mrożenia musi być świeży . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gardziej Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Marca 2008 potwierdzam opinie że mrozimy surowe i powoli rozmrażamy. Ja dodatkowo przed zamrożeniem przekładam kiełbaski folią spożywczą i do worka (robię tak również z pokrojonymi kotletami(surowymi)) zapobiega to sklejaniu się kiełbas i możesz wyjąć dowolną potrzebną ilość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Podsyłam link do filmiku Raula (skromnisia :wink: ) z pierwszej produkcji bałej kiełbasy - efekt rozbioru i przerobu pierwszej świnki:http://pl.youtube.com/watch?v=FhZzH1lQ4aAPolecam. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-33367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Maja 2008 Witam. Oto dowód, że moja Efcia jest fachowcem : a oto efekt pracy : pozdrowionka Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 19 Maja 2008 Witam Mam pytanko dlaczego kiełbaska jest na patykach :blush: Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 19 Maja 2008 dlaczego kiełbaska jest na patykach Efcia przywiozła pomysł z Poraja , jest to wersja grilowa tzw. " ślimaki" cy cuś. :rolleyes: pzdr. Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Maja 2008 dlaczego kiełbaska jest na patykach Efcia przywiozła pomysł z Poraja , jest to wersja grilowa tzw. " ślimaki" cy cuś. :rolleyes: pzdr. Jakie cuś!!! Toż to wspaniałe danie grillowe Pedra, ŚLIMACZKI, zobaczycie jak to ktoś podejży z branży cateringowej zrobi na tym kasiorę jak ta lala. Tu masz jedną z wariacji podania http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2884963a9fa5a95e.html z pysznymi tatzikami Gabi, następna rewelacja z Poraja która została okrzyknięta hitem na komuni mojego syna Radka jak i ogóreczki Anetki :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 27 Maja 2008 Fentel Taka EFCIA to skarb, moja Reniusia to tylko degustuje. JK Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 27 Maja 2008 Dobry degustator przy produkcji ustalania smaku kiełbasy to efekt murowany smacznej wędliny Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 27 Maja 2008 Tu dopiero widać całe " piękno" ślimaków Pedra szkoda ,że nie można poznać smaku ,wierzcie supeeeeeer http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/983c9b421248c391.html Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 28 Maja 2008 Dobry degustator przy produkcji ustalania smaku kiełbasy to efekt murowany smacznej wędlinyDziadek wie, co mówi. Uważni czytelnicy forum bez trudności dostrzegą inspirującą rolę Babci w ciekawych przepisach Dziadka, którymi był uprzejmy sie z nami podzielić.. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 27 Maja 2009 Witam chcę przedstawić moją małą masareczkę która wykonuje kiełbasę białą a następnie poprzez degustację ocenia smak.Traktuje swoją rolę bardo poważnie :grin: Kiełbaska wyszła wyśmienici i już jej niema Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-69635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 27 Maja 2009 Na stare lata będzie miał kto zrobić ci kiełbaskę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-69646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 28 Maja 2009 wosiu, ale rączkę do flaka to Julka ma :lol: Czym skorupka za młodu itd. Może będzie zadymiać :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-69710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontifexmaximus Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 14 Czerwca 2009 pozazdrościć :cool i pogratulować Cytuj ARTUR Z. - Pontifexmaximus Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-71526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Kiełbasa taka sobie jak kiełbasa ale masereczka że hoho :wink: Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-71558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.