Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się że lepiej będzie ją sparzyć zamiast gotować. Poczytaj tutaj jak to zrobić http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1435&page=2 ( siódme zdjęcie od góry )
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31021
Udostępnij na innych stronach

Wydaje mi się że lepiej po sparzeniu, jeśli zamrozisz przed parzeniem to prawdopodobnie kiełbasa będzie się później rozpadała, ale nie wiem tego napewno nigdy nie mroziłem surowej kiełbasy
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31023
Udostępnij na innych stronach

Z mrożonkami hmmm zawsze uważam. Chyba lepiej zamrozić surową, a potem gotować bo parzenie mrożonej trochę straszne. ( miałem takie przypadki kupnej kiełbasy) Osobiście uważam, że mrożone do smażenia i do gotowania bez wstępnego rozmrażania jest właściwe, każdy produkt - nawet frytki. Napewno jest leprzy smak , a to jest właściwy powód.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31026
Udostępnij na innych stronach

Tak jak Pedro napisał zamroź surową potem masz wybór albo parzyć albo na grila ,

pamiętaj o wolnym rozmrażaniu !

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31028
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

monikam . Popieram mojego przedmówcę , zdecydowanie zamrażasz surową białą kiełbaskę . Praktykuję to od dawna i nigdy nie miałem z tym problemów . Warunek jest jeden że towar do mrożenia musi być świeży .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31033
Udostępnij na innych stronach

potwierdzam opinie że mrozimy surowe i powoli rozmrażamy. Ja dodatkowo przed zamrożeniem przekładam kiełbaski folią spożywczą i do worka (robię tak również z pokrojonymi kotletami(surowymi)) zapobiega to sklejaniu się kiełbas i możesz wyjąć dowolną potrzebną ilość. Pozdrawiam
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31082
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Podsyłam link do filmiku Raula (skromnisia :wink: ) z pierwszej produkcji bałej kiełbasy - efekt rozbioru i przerobu pierwszej świnki:

http://pl.youtube.com/watch?v=FhZzH1lQ4aA

Polecam.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-33367
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Witam.

Oto dowód, że moja Efcia jest fachowcem :

 

a oto efekt pracy :

pozdrowionka

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34001
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Mam pytanko dlaczego kiełbaska jest na patykach :blush:

 

Serdecznie pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34008
Udostępnij na innych stronach

dlaczego kiełbaska jest na patykach

Efcia przywiozła pomysł z Poraja , jest to wersja grilowa tzw. " ślimaki" cy cuś. :rolleyes:

pzdr.

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34015
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

dlaczego kiełbaska jest na patykach

Efcia przywiozła pomysł z Poraja , jest to wersja grilowa tzw. " ślimaki" cy cuś. :rolleyes:

pzdr.

Jakie cuś!!! Toż to wspaniałe danie grillowe Pedra, ŚLIMACZKI, zobaczycie jak to ktoś podejży z branży cateringowej zrobi na tym kasiorę jak ta lala.

 

Tu masz jedną z wariacji podania

 

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2884963a9fa5a95e.html

 

z pysznymi tatzikami Gabi, następna rewelacja z Poraja

która została okrzyknięta hitem na komuni mojego syna Radka

jak i ogóreczki Anetki :-)

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34377
Udostępnij na innych stronach

Dobry degustator przy produkcji ustalania smaku kiełbasy to efekt murowany smacznej wędliny Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34389
Udostępnij na innych stronach

Dobry degustator przy produkcji ustalania smaku kiełbasy to efekt murowany smacznej wędliny

Dziadek wie, co mówi.

Uważni czytelnicy forum bez trudności dostrzegą inspirującą rolę Babci w ciekawych przepisach Dziadka, którymi był uprzejmy sie z nami podzielić..

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-34416
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Witam chcę przedstawić moją małą masareczkę która wykonuje kiełbasę białą a następnie poprzez degustację ocenia smak.Traktuje swoją rolę bardo poważnie :grin:

 

 

Kiełbaska wyszła wyśmienici i już jej niema

Pzdr.Wosiu

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1448-surowabia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-69635
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.