Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ala ;) Korycin -co by nie wyjść z wprawypost-70549-0-77601000-1486233151_thumb.jpg czysty bez dodatkówpost-70549-0-54044200-1486233154_thumb.jpg pomidor suszony z bazylią i czosnkiem

post-70549-0-52782700-1486233148_thumb.jpg no i maluszek na :D dyspozycję ;) córki do konsumpcji natychmiast - bez dojrzewania, bez solanki (pomidor suszony z bazylią i czosnkiem)

no tak 33 literki poszło - ricotta - obcieka :) 

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539204
Udostępnij na innych stronach

 

 

Małgo - opracowywuje nowe sposoby na pękający chlebek - nacina je wzdłuż :D

 

Wygląda jak babka piaskowa :D:facepalm:

A tak na serio to chlebuś bardzo ładny. Małgosia to zdolna kobitka , teraz się nie dziwię skąd te zacięcia kulinarne u Córki :clap:

Waldku czy to chlebek pszenno żytni??

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539825
Udostępnij na innych stronach

 

 

Małgo - opracowywuje nowe sposoby na pękający chlebek - nacina je wzdłuż
 

 LAdnie kontrolowane pekniecie  :thumbsup:

 Mozna prosic o przekroj ipytanie co dane jest na wierzch ,ze takie biale?  CZy moze tylko wysuszona skora przed pieczeniem?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539855
Udostępnij na innych stronach

czy to chlebek pszenno żytni??

co do przekroju - zjedzony :facepalm: 

prosic o przekroj ipytanie co dane

OK-

Chlebek Malgosi :

skład:

na jedną blaszkę

200g mąki żytniej -2000

330g maki żytniej - 720

100g pestek słonecznika

60 g zakwasu żytniego

500 g wody

12g soli

 Wszystkie składniki mieszamy w misce i zostawiamy na noc do wyrastania.

rano przełożyć do foremki, można posypać czarnuszką i odstawić na 2 - 3 godziny

piekarnik nagrzać do temp 230 st C- wstawić chleb do pieczenia ( przed wstawieniem naciąć wzdłuż pośrodku chleba) , piec 15 min.nastepnie zmiejszyc temperaturę do 200 st C i piec od 35-40 min ( w zależności od piekarnika)

Uwaga - foremka wyłożona papierem do pieczenia

wystudzić

 

i smacznego  :D

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540202
Udostępnij na innych stronach

Muski, mi chodzilo co dane jest na wierzch co powoduje ta biala warstwe, czy to bylo zamierzone?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540268
Udostępnij na innych stronach

Waldku a to mój dzisiejszy... co niektórzy mieli okazję spróbować w Rytych Błotach :)

 

post-43626-0-24975600-1486839769_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540376
Udostępnij na innych stronach

 

 

chyba rzeczywiście skórka wyschła nie było to zaplanowane    
 

 Powiedz swojej Malgosi, aby tylko przykryla wilgotna sciereczka. To skorka bedzie miala wilgoc, i w czasie pieczenia rowniez ten piekny kolor jaki uzyskala w peknieciu chleba 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540401
Udostępnij na innych stronach

Waldek Annam chodziło o to aby nie przesuszyć skórki podczas wyrastania wtedy nie będzie taka blada ... ;)

Miejsca pęknięcia są ładnie zarumienione a obok plaże Karaibów z białym piaskiem ... ;)

Drobny defekt do szybkiego poprawienia ... czarnuszka zawsze dobra ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540532
Udostępnij na innych stronach

 

 

Albo wodą pędzelkiem po pieczeniu aby skórka była pychotka- mojej żony przepis.
 

 To nic nie pomoze, jesli powierzchnia chleba wysuszy sie w czasie rosniecia, nadal bedzie biala.

 

 

 

Waldek Annam chodziło o to aby nie przesuszyć skórki podczas wyrastania wtedy nie będzie taka blada ... Miejsca pęknięcia są ładnie zarumienione a obok plaże Karaibów z białym piaskiem ... Drobny defekt do szybkiego poprawienia ... czarnuszka zawsze dobra

 

 To mialam na mysli. Chyba Roger juz sie nauczyl mnie czytac ;) , ja czasem nie potrafie do konca przekazac mysli :facepalm:  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540548
Udostępnij na innych stronach

 

 

ja czasem nie potrafie do konca przekazac mysli
Twoje myśli są jasne i czytelne - w każdym bądź razie dla mnie - to trochę moja wina - Małgo  wyjechała na zakupy a ja miałem wstawić do piekarnika - i trochę mi zaszło :facepalm: ​. chlebki u nas pieczone co 4 dni średnio - i pryskane spryskiwaczem - zawsze jest OK - ale taki albinos to się trafia jak w życiu 1 na 1000 :facepalm: ​ już niedługo wstawię ciemny chlebek .... wart grzechu....... :facepalm:  

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540553
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Otrzymałem reprymendę od córki - biedna głodna ;)  i konieczny trening - parzonki ;)  drobiowe - 60 % udka kurczaka 40 % piersipost-70549-0-08180200-1488022726_thumb.jpgpost-70549-0-53589900-1488022728_thumb.jpg

Nie obyło się bez Jumbówki :

maximum wsadu 1150 gramów :) post-70549-0-59935800-1488022723_thumb.jpg

 

wkrótce przepis na karkówkę wg Małgo  - sądzę nawet ,że może być konkurencją do pysznej Maxella

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-542263
Udostępnij na innych stronach

 

 

Otrzymałem reprymendę od córki - biedna głodna ;) i konieczny trening - parzonki ;) drobiowe - 60 % udka kurczaka 40 % piersi

I miała rację Córka... :D

Waldku jak dla Córki to spróbuj z samych '' cycków'' :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-542368
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

 

 

Wędzone w wędzarce kolegi ......

 

Piękne Waldku, jakbym swoje widziała :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-545383
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.