Muski Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Ala Korycin -co by nie wyjść z wprawy czysty bez dodatków pomidor suszony z bazylią i czosnkiem no i maluszek na dyspozycję córki do konsumpcji natychmiast - bez dojrzewania, bez solanki (pomidor suszony z bazylią i czosnkiem)no tak 33 literki poszło - ricotta - obcieka Edytowane 4 Lutego 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 7 Lutego 2017 Małgo - opracowywuje nowe sposoby na pękający chlebek - nacina je wzdłuż Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 7 Lutego 2017 Jest przepustowość i plenność wykonawcza...Waldku, sery wręcz ociekają wprawą i sprytem wyważonym z Uznaniem dokonaniom Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 7 Lutego 2017 Muski Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 7 Lutego 2017 z Uznaniem Drodzy Bracia - jak by mi skrzydła urosły Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owidius Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 7 Lutego 2017 :clap: :clap: Pięknie!!! No i czarnuszka wspaniały dodatek. Co do serów, sam nie mogę się doczekać wiosny aż znajoma uruchomi produkcję mleka, takiego prawdziwego. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 8 Lutego 2017 Małgo - opracowywuje nowe sposoby na pękający chlebek - nacina je wzdłuż Wygląda jak babka piaskowa A tak na serio to chlebuś bardzo ładny. Małgosia to zdolna kobitka , teraz się nie dziwię skąd te zacięcia kulinarne u Córki Waldku czy to chlebek pszenno żytni?? Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muflon129 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 8 Lutego 2017 brawo :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 8 Lutego 2017 Małgo - opracowywuje nowe sposoby na pękający chlebek - nacina je wzdłuż LAdnie kontrolowane pekniecie Mozna prosic o przekroj ipytanie co dane jest na wierzch ,ze takie biale? CZy moze tylko wysuszona skora przed pieczeniem? Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-539855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) czy to chlebek pszenno żytni??co do przekroju - zjedzony prosic o przekroj ipytanie co daneOK-Chlebek Malgosi :skład:na jedną blaszkę200g mąki żytniej -2000330g maki żytniej - 720100g pestek słonecznika60 g zakwasu żytniego500 g wody12g soli Wszystkie składniki mieszamy w misce i zostawiamy na noc do wyrastania.rano przełożyć do foremki, można posypać czarnuszką i odstawić na 2 - 3 godzinypiekarnik nagrzać do temp 230 st C- wstawić chleb do pieczenia ( przed wstawieniem naciąć wzdłuż pośrodku chleba) , piec 15 min.nastepnie zmiejszyc temperaturę do 200 st C i piec od 35-40 min ( w zależności od piekarnika)Uwaga - foremka wyłożona papierem do pieczeniawystudzić i smacznego Edytowane 10 Lutego 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 10 Lutego 2017 Muski, mi chodzilo co dane jest na wierzch co powoduje ta biala warstwe, czy to bylo zamierzone? Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 11 Lutego 2017 ,ze takie biale? chyba rzeczywiście skórka wyschła nie było to zaplanowane Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 11 Lutego 2017 Waldku a to mój dzisiejszy... co niektórzy mieli okazję spróbować w Rytych Błotach Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 11 Lutego 2017 a to mój dzisiejszy Halusia - próbowałem - DElicje Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 11 Lutego 2017 chyba rzeczywiście skórka wyschła nie było to zaplanowane Powiedz swojej Malgosi, aby tylko przykryla wilgotna sciereczka. To skorka bedzie miala wilgoc, i w czasie pieczenia rowniez ten piekny kolor jaki uzyskala w peknieciu chleba Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 12 Lutego 2017 Albo wodą pędzelkiem po pieczeniu aby skórka była pychotka- mojej żony przepis. Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 12 Lutego 2017 Waldek Annam chodziło o to aby nie przesuszyć skórki podczas wyrastania wtedy nie będzie taka blada ... Miejsca pęknięcia są ładnie zarumienione a obok plaże Karaibów z białym piaskiem ... Drobny defekt do szybkiego poprawienia ... czarnuszka zawsze dobra Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 12 Lutego 2017 Albo wodą pędzelkiem po pieczeniu aby skórka była pychotka- mojej żony przepis. To nic nie pomoze, jesli powierzchnia chleba wysuszy sie w czasie rosniecia, nadal bedzie biala. Waldek Annam chodziło o to aby nie przesuszyć skórki podczas wyrastania wtedy nie będzie taka blada ... Miejsca pęknięcia są ładnie zarumienione a obok plaże Karaibów z białym piaskiem ... Drobny defekt do szybkiego poprawienia ... czarnuszka zawsze dobra To mialam na mysli. Chyba Roger juz sie nauczyl mnie czytac , ja czasem nie potrafie do konca przekazac mysli Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 13 Lutego 2017 ja czasem nie potrafie do konca przekazac mysli Twoje myśli są jasne i czytelne - w każdym bądź razie dla mnie - to trochę moja wina - Małgo wyjechała na zakupy a ja miałem wstawić do piekarnika - i trochę mi zaszło . chlebki u nas pieczone co 4 dni średnio - i pryskane spryskiwaczem - zawsze jest OK - ale taki albinos to się trafia jak w życiu 1 na 1000 już niedługo wstawię ciemny chlebek .... wart grzechu....... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-540553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 25 Lutego 2017 Otrzymałem reprymendę od córki - biedna głodna i konieczny trening - parzonki drobiowe - 60 % udka kurczaka 40 % piersiNie obyło się bez Jumbówki :maximum wsadu 1150 gramów wkrótce przepis na karkówkę wg Małgo - sądzę nawet ,że może być konkurencją do pysznej Maxella Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-542263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 25 Lutego 2017 No i nie zawiodłeś corki Waldku. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-542325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 26 Lutego 2017 Otrzymałem reprymendę od córki - biedna głodna i konieczny trening - parzonki drobiowe - 60 % udka kurczaka 40 % piersi I miała rację Córka... Waldku jak dla Córki to spróbuj z samych '' cycków'' Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-542368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 25 Marca 2017 Wędzone w wędzarce kolegi ....... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-545371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 25 Marca 2017 Wędzone w wędzarce kolegi ...... Piękne Waldku, jakbym swoje widziała Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-545383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 25 Marca 2017 Że tak powiem MNIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/9/#findComment-545396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi