Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...

Już zafoliowana...korciło ale się nie dałem, za tydzień przyjedzie młodzież na bank będzie próba... teraz miesiąc leżakowania..😊

130183907655622161.jpg

Edytowane przez szrekPL
  • Like 1
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-975795
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj trochę inaczej zrobiłem gravlaxa / 

/  Zapakowałem do vacum , praktycznie nie odcieknie . Ale co tam, dodałem kielich dobrej rudej może lepiej jak nie wypłynie

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-977443
Udostępnij na innych stronach

Węgorze wędzone - Przyszła paczka od Mileny i Ani z O Nas | Wół i Węgorz | Wędzony węgorz oraz mięso wołowe    

Daaawno nie miałem przyjemności jeść tak dobrych węgorzy. 

Zarówno węgorze jak i FILECIKI z węgorza =Mistrzostwo świata. 

POLECAM z pełną odpowiedzialnością.

  • Upvote 2

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-978180
Udostępnij na innych stronach

Mija stary rok,  nasza drużyna  pickleball-owa zdobyła trochę medali , w tym te najcenniejsze. Trzeba spotkanie jakoś😉 docenić

IMG_20241231_141404.jpg

IMG_20241231_140055.jpg

Edytowane przez Muski
  • Like 5

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-979607
Udostępnij na innych stronach

19 minut temu, Muski napisał(a):

Trzeba spotkanie jakoś😉 docenić

Piękności 😋 tak to i ja bym podoceniał 🍾🥃🍷.

20 minut temu, Muski napisał(a):

nasza drużyna  pickleball-owa zdobyła trochę medali

Super wyróżnienie przygotowałeś szkoda, że ja nic nie wygrałem 😉.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-979613
Udostępnij na innych stronach

8 minut temu, szrekPL napisał(a):

Zawsze możesz dostać coś na zachętę...;):D

Dostać eeee to trzeba wygrać inaczej nie cieszy. Wybieram się i wybieram żeby pograć i nie mogę się wybrać choć raz już byłem ale na podsumowaniu sezonu. Wtedy w ręku miałem specjalną paletkę🥃. Było rodzinnie miło i apetycznie.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-979619
Udostępnij na innych stronach

54 minuty temu, Muski napisał(a):

Trzeba spotkanie jakoś😉 docenić

Pierwsza myśl: ładnie udekorowane ciasta :laugh:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-979623
Udostępnij na innych stronach

Toż to do patrzenia jest 👌 do jedzenia jest pętko kiełby i własny chleb, do popicia 🍶 i jest OK 😉😁

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-979633
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...
W dniu 4.12.2024 o 20:16, szrekPL napisał(a):

czy teraz doba w temp pokojowej ? a jutro w kichę?

Chciałbym podpytać w kwestii przepisu na Nduję. Czy farsz ma być dobę w temp. pokojowej i następnie nabijamy w jelita.

 

W dniu 5.12.2024 o 20:33, Muski napisał(a):

Dzisiaj i jutro wisi w kuchni.

Czy jednak tak jak Muski zaznaczył, że 2 dni ma wisieć nabita w temp. pokojowej. Czyli wyrabiamy farsz i odrazu nabijamy.

Edytowane przez smoky91
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-988523
Udostępnij na innych stronach

10 minut temu, smoky91 napisał(a):

Chciałbym podpytać w kwestii przepisu na Nduję. Czy farsz ma być dobę w temp. pokojowej i następnie nabijamy w jelita

Czy w podanej recepturze nie jest napisana kolejność ? 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-988528
Udostępnij na innych stronach

W dniu 24.11.2024 o 15:14, Muski napisał(a):

Odstawione na dobę

Wymieszane ponownie i nadziane w jelita wołowe

2 doby dojrzewania

Kolejność jak najbardziej jest podana, ale dla mnie niezbyt oczywiście, dlatego wolę dopytać robiąc to po raz pierwszy. Rozumiem że te 2 etapy mają odbywać w temp. pokojowej?

Edytowane przez smoky91
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-988531
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
3 godziny temu, Muski napisał(a):

tylko czyste 

 

Też takie lubię najbardziej :)

Waldziu, jak przygotowujesz serki do wędzenia - solanka 8%/12h  czy na sucho?

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-992183
Udostępnij na innych stronach

Myślę ,że serków to chyba nikt na sucho nie przygotowuje do wędzenia . Ja robię solankę 7%. i leżą przez noc czyli mniej więcej te 12 godzin.

  • Upvote 2

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-992187
Udostępnij na innych stronach

 

11 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Przygotowywuje się na sucho.

Oooo to przepraszam ,że wątpiłam . Wydało mi się ,że przygotowanie serków na sucho nie da równomiernego rozmieszczenia soli w ciągu 12 godzin  i w dodatku wysuszy serek .

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/80/#findComment-992203
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.