Muski Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #901 Opublikowano 2 Listopada 2018 Trochę kiełbaski na śniadanie dla Małgo Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-611844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #902 Opublikowano 2 Listopada 2018 Trochę kiełbaski Pięknie się prezentuje i tylko na szarpaku? Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-611848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #903 Opublikowano 2 Listopada 2018 No batony ładnie zdymione . Pewnie jakiś autorki spontan? Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-611850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #904 Opublikowano 2 Listopada 2018 (edytowane) i tylko na szarpaku?Nie, pokazałem mieszankę I ki, jeszcze oczywiście II i III z daniela + wołowiny jakiś autorki Dokładnie z dodatkiem żółtego chili i prażonego sezamu Edytowane 2 Listopada 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-611852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #905 Opublikowano 3 Listopada 2018 Nie, pokazałem mieszankę I ki To robisz Waldku w/g tego co Arkadiusz podał? Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-611858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #906 Opublikowano 3 Listopada 2018 w/g tego co Arkadiusz podał? nie- ale zapisałem - Arek robi dobre ale delikatne. I część Pieprz - 3 g/kgczosnek 4 g/kgchili żółte ostre - 5,5 g/kgsezam prażony czarny - 1,5 g/kgNalew z czosnku niedźwiedziego 60% - ok 10 ml/kggałka 0,3g/kgII część Pieprz - 3 g/kgczosnek- 4 g/kggorczyca -5g/kgjałowiec - 1 g/kg W obu przypadkach 18g/kg peklosoli Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-611863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #907 Opublikowano 3 Listopada 2018 chili żółte ostre - 5,5 g/kg Nie ma tutaj pomyłki? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-611870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #908 Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Nie ma tutaj pomyłki?Wiem jakieś zaokrąglenia - na 8,8 kg farszu 48 gr chili - do węgierskiej dawałem 7 gr/ kg ostrej papryki czerwonej, Troche ostra ale taka miała być z założenia Edytowane 3 Listopada 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-611871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #909 Opublikowano 3 Listopada 2018 do węgierskiej dawałem 7 gr/ kg ostrej papryki czerwonej, Ostatnio dostałam suszonego skorpiona.Gdybym miała dać taką ilość na kg mięsa, to przy założeniu, że jestem karmiona sondą - perforacje jelit mam pewną Dawki ostrej papryki powinny być skorelowane z ich ostrością. Może do tego dojdziemy?O ile wiem, w US sprzedaje sie sosy przyprawowe z zaznaczona ostrością. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-611872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #910 Opublikowano 4 Listopada 2018 Jeden farsz - jednakowe osłonki …. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-611958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #911 Opublikowano 5 Listopada 2018 Wyglądają jakbyś podsuszał w różnych warunkach lub jedną wędził dłużej i trochę cieplej. Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-612034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #912 Opublikowano 5 Listopada 2018 Jeden farsz Smaczniacha i nie za tłusta, przekrój bardzo ładnie się prezentuje. Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-612046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #913 Opublikowano 5 Listopada 2018 Jedna parzona, druga podsuszana "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-612151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #914 Opublikowano 7 Listopada 2018 Jedna parzona, druga podsuszana Raczej podpiekana w wędzarni . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-612275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #915 Opublikowano 7 Listopada 2018 Raczej podpiekana w wędzarni Tak wlaśnie - podpiekanie miałam na myśli apotem podsuszanie tego podpieczonego "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-612305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #916 Opublikowano 8 Listopada 2018 podpiekana w wędzarni . Tak wlaśnie ja to tak odebrałem Wszyscy wiemy jaka jest różnica kolorystyki . Wg mnie za chuda - wg Małgo cyt. - mnie smakuje i chyba muszę wziąć do Spychowa na rozstrzygnięcie dylematu W razie czego Drodzy smakosze pomogą znaleźć złoty środek Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-612315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #917 Opublikowano 8 Listopada 2018 Wg mnie za chuda - wg Małgo cyt. - mnie smakuje i chyba muszę wziąć do Spychowa na rozstrzygnięcie dylematu W razie czego Drodzy smakosze pomogą znaleźć złoty środek Waldku, ze zlotowiczami nie sypiasz wiec nie im decydować co dla Małgo jest najlesze Ja bym się tego kryterium trzymała Niemniej do Spychowa kiełbachę możesz wziąć Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-612334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #918 Opublikowano 8 Listopada 2018 Niemniej do Spychowa kiełbachę możesz wziąć Tylko o to chodziło Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-612336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #919 Opublikowano 25 Listopada 2018 Miała być restauracja a wyszło smacznie i domowo- córka z Małgosią w akcji - mogłem tylko potrzeć Comber daniela [Dodano: 25 lis 2018 - 20:56]jakaś prosta sałatkaHicior kolejny Faszerowane jabłkai gruszki z wina Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-614273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #920 Opublikowano 25 Listopada 2018 Comber daniela Mistrzowskie wykonanie Idealny przekrój, nic nie przeciągnięte Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-614275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #921 Opublikowano 26 Listopada 2018 Brawa dla Pań. Czy można poprosić przepis na faszerowane jabłuszka ? "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-614387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #922 Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) przepis na faszerowane jabłuszkaFarsz:Tarte jabłko ,trochę tartej gruszki, cynamon i składnik najważniejszy podprażone posiekane włoskie orzechy Edytowane 30 Listopada 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-614885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #923 Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Kiełbasa testowa Kiełbasa kajetańska 1.0 karkówka – 3 kgII – 70/30 – 2,5 kgpeklowane 2 dni 18g/kg mielone wilkiem 22- sitko 6 mm przyprawy na 1 kgpieprz łamany 3g/kgczosnek granulat – 3,2 g/kggałka – 0,7 g/kgkolendra 0,7/kgchili z sezamem – 1,5g/kggorczyca 2 g/kg mieszane el ok 14 minjelita 28/30 nadziane i w szczelnym pojemniku do lodówki 4 st przykryta – do rana rano osadzana na kiju -2 godz osuszana w 40 st bez wentylatora (-11 na zewnątrz ) – 45 minutwędzenie 55 st - 3 hpodpiekana 80 st 40 minprzekrój po ostudzeniu Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-614959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #924 Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) I schłodzona przekrojona Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-615026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #925 Opublikowano 2 Grudnia 2018 :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/37/#findComment-615068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi