Muski Opublikowano 23 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1926 Opublikowano 23 Października 2024 57 minut temu, MIRKON napisał(a): jak ta tajemnicza zawartość patelni smakowała Pachniała lasem...smakowała lasem😉, ogródkiem....z aromatami Azji...... 🍷 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-962933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #1927 Opublikowano 24 Października 2024 Kurkolandia z kimchi🤣 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-962964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #1928 Opublikowano 24 Października 2024 8 godzin temu, Muski napisał(a): Pachniała lasem...smakowała lasem😉, ogródkiem....z aromatami Azji...... 🍷 Przecież mówiłem, że coś mniejszego (mięsień) od czegoś większego (nogi) wyciągnięty z lasu (np. sarny🤔)z jakimiś mun w paście curry lub tom jum🤔. Skąd ten ogór ni jak mi nie pasuje żeby Waldek wyciągnąłgo go ze stawu😁. A może były jakieś nori, czy coś bym przeoczył 🤔😁. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-962966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1929 Opublikowano 25 Października 2024 (edytowane) Trzeba jeszcze trochę popracować 😉 Piersi z indyka peklowane na mokro 7,5% peklosolanka 14 dni lodówka. Osuszenie Wędzenie - Borniak zrębki olchowo/ śliwkowe 55st jeszcze parzenie SV - 59 st - 5,5 h Edytowane 25 Października 2024 przez Muski 1 3 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-963282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #1930 Opublikowano 26 Października 2024 Waldku, pozwolę sobie na skorzystanie z przepisu 😚, tylko napisz jaką siatkę zastosować(szerokość i wielkość oczek). Ja noga jestem w siatkach . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-963452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1931 Opublikowano 26 Października 2024 (edytowane) 19 minut temu, mamuśka napisał(a): jaką siatkę zastosować(szerokość i wielkość oczek). Siatka wędliniarska, kaliber 12 Można się bawić w ciasne i gęste sznurowanie - a tak zwijasz płat ,siatkę na ten cieńszy aplikator /ciasno się nakłada/ i super Edytowane 26 Października 2024 przez Muski 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-963457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #1932 Opublikowano 26 Października 2024 Już kiedyś pisałam, że jesteś WIELKI. Każdemu pomożesz . Dziękuję bardzo ☺️. 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-963470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #1933 Opublikowano 26 Października 2024 Piękne cycuchy (jakkolwiek by to nie zabrzmiało) 😉. Bardzo lubimy piersi indyka wędzone. 👍 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-963501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1934 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) Ponieważ nie znalazłem przepisu na forum /może źle szukałem/ przedstawiam własną wersję UWAGA- PIERWSZY RAZ ZRÓB 10 RAZY MNIEJ NDUJA / czyt enduja/ 1 kg polędwica WP 1 kg II WP 2 kg słonina WP Zmielone na sitku 3 mm peklosól 3% masy mięsnej / w moim przypadku 120g/ 450g chili gochugang pasta 350g papryka gochugaru – zmielona 300 g pieprz caenne 100 g papryka wędzona słodka Całość dokładnie wymieszana / w rękawiczkach !/ Odstawione na dobę Wymieszane ponownie i nadziane w jelita wołowe 2 doby dojrzewania 1 miesiąc w lodówce - już gotowe i do Vacum / leży w lodówce spokojnie ponad rok/ Edytowane 24 Listopada 2024 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1935 Opublikowano 24 Listopada 2024 Gochugang, gochugaru. Brzmi ostro. Jak po roku smakuje? Można w osłonkach białkowych czy krowina must have? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1936 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) 17 minut temu, Muski napisał(a): NDUJA Pokaż przekrój jak możesz . Edytowane 24 Listopada 2024 przez Azizi Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1937 Opublikowano 24 Listopada 2024 3 minuty temu, Azizi napisał(a): Pokaż przekrój jak możesz . Mogę , ale za miesiąc jak dojrzeje . Wygląd będzie zwyczajne nduji jak czerwona zwarta pasztetowa. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1938 Opublikowano 24 Listopada 2024 1 minutę temu, Muski napisał(a): Mogę , ale za miesiąc jak dojrzeje . Wygląd będzie zwyczajne nduji jak czerwona zwarta pasztetowa. Pierwszy raz widzę takie cudo więc od razu pytam, do czego to się stosuję? czy jako samodzielne czy jako dodatek? ilość ostrej papryki mnie powaliła Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1939 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) 27 minut temu, Muski napisał(a): przedstawiam własną wersję NDUJA / czyt enduja/ Uffff....już podczas czytania receptury mnie pali 😵 Waldziu, jak z pikantnością po miesiącu? Edytowane 24 Listopada 2024 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1940 Opublikowano 24 Listopada 2024 4 minuty temu, szrekPL napisał(a): do czego to się stosuję Pizza, makarony itp. - dodatek 4 minuty temu, szrekPL napisał(a): ostrej papryki mnie powaliła Jest power w kulkach. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1941 Opublikowano 24 Listopada 2024 1 minutę temu, Grzewlod napisał(a): Pizza, makarony itp. - dodatek Jest power w kulkach. Dziękuję, popatrzę w necie... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1942 Opublikowano 24 Listopada 2024 3 minuty temu, ReniaS napisał(a): Waldziu, jak z pikantnością po miesiącu Młoda enduje trzeba jeszcze poczekać. Nie ma szans jest i będzie djabelsko pikantnie. Następnym razem zrobimy Hiszpański odpowiednik Sobresade jest znacznie mniej pikantna. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1943 Opublikowano 24 Listopada 2024 Znalazłem coś takiego: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1944 Opublikowano 24 Listopada 2024 13 minut temu, Grzewlod napisał(a): Młoda enduje trzeba jeszcze poczekać. Nie ma szans jest i będzie djabelsko pikantnie. Następnym razem zrobimy Hiszpański odpowiednik Sobresade jest znacznie mniej pikantna. To ja raczej poczekam na tą drugą wersje ta od samego patrzenia robi się gorąco...(strach pomyśleć co się dzieje później na długo po zjedzeniu...mleko i miska z lodem...) 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1945 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) 5 minut temu, szrekPL napisał(a): (strach pomyśleć co się dzieje później na długo po zjedzeniu...mleko i miska z lodem...) Aż tak źle nie będzie to nie Jolka czy Karolina😁, które nie mają sobie równych 🥵. Edytowane 24 Listopada 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1946 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) 11 minut temu, szrekPL napisał(a): ta od samego patrzenia robi się gorąco... 37 minut temu, ReniaS napisał(a): Waldziu, jak z pikantnością po miesiącu? Po miesiącu jest równie pikantna . To raczej jako przyprawa do potraw , makarony, pizza, fruti di mare, gulasze, sosy. Maleńki dodatek zmienia potrawę zupełnie. Piotrze , zapomnij o jedzeniu nduji na kanapce jak to na filmiku Edytowane 24 Listopada 2024 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1947 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) 14 minut temu, Muski napisał(a): Piotrze , zapomnij o jedzeniu nduji na kanapce jak to na filmiku Do głowy nawet mi nie przyszło, chodziło bardziej o skład i wizualizację... Oczywiście że wykonam próbny kilogram Edytowane 24 Listopada 2024 przez szrekPL Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1948 Opublikowano 24 Listopada 2024 1 minutę temu, szrekPL napisał(a): Do głowy nawet mi nie przyszło, Szkoda chciałbym zobaczyć minę jaką zrobisz. Moją już widzieli . Tak pikantne wędliny a bardziej pasty to tylko jako dodatek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1949 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) Czy mogę pominąć pastę Gochugang?, gochugaru posiadam ale pasty już nie i co mogę ewentualnie dać jako zamiennik? Aha i jeszcze jedno pytanie, czy po dobie w temp pokojowej mogę wrzucić do lodówki z NO FROST?? innej nie posiadam Edytowane 24 Listopada 2024 przez szrekPL Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1950 Opublikowano 24 Listopada 2024 Teraz, Grzewlod napisał(a): Szkoda chciałbym zobaczyć minę jaką zrobisz. Moją już widzieli . Tak pikantne wędliny a bardziej pasty to tylko jako dodatek. Nic nie szkoda nic nie szkoda napisałem że wykonam próbny kilogram Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/78/#findComment-970630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi