Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, gruby7074 napisał(a):

przyznaję że nie wiedziałem o tym żeby sposób mieszania dał taki efekt końcowy

 Dlatego też dałem ten przykład 😉Myślę, że dla wielu SiBów jest to też nauka 😁

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002576
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładnie, kolorowo ale określić co jest w dodatkach się nie podejmę a już na bank nie w wersji nr 2 :D Czy słonina była parzona (mnie wydaje się że tak) no i co to za ciemne elementy na fotce nr 2 🤔

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002614
Udostępnij na innych stronach

9 minut temu, szrekPL napisał(a):

Czy słonina była parzona

Nie

9 minut temu, szrekPL napisał(a):

co to za ciemne elementy na fotce nr 2

To wersja czekoladowa dla Pań na słodko.

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002618
Udostępnij na innych stronach

18 minut temu, szrekPL napisał(a):

intrygujący pomysł

Niestety, czekolada nawet ta do pieczenia lekko płynie / dość skomplikowany proces oddziaływania tłuszczy z mięsa na tłuszcze w czekoladzie w podwyższonej temperaturze/. 

Raczej jako ciekawostka , że można 🙃. Spodziewałem się tego , ale.......czasami fantazja górą nad rozumem. 

Zaraz będą tzw własne autorskie  przepisy w internecie jako : własne wynalazki 😁

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002632
Udostępnij na innych stronach

8 minut temu, Muski napisał(a):

Raczej jako ciekawostka , że można 🙃. Spodziewałem się tego , ale.......czasami fantazja górą nad rozumem. 

 

5 minut temu, Grzewlod napisał(a):

W salami będzie odwrotnie🤔niedługo się przekonamy.

 Gratulacje dla grupy eksperymentalnej, mały krok dla Was wielki dla naszej społeczności...:D:thumbsup::clap:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002637
Udostępnij na innych stronach

10 minut temu, Muski napisał(a):

Zaraz będą tzw własne autorskie  przepisy w internecie jako : własne wynalazki 

No niestety, tak to wygląda, ale myślę że odważnych co włożą czekoladę do mięsa zbyt wielu nie będzie🤔

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002638
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, szrekPL napisał(a):

że odważnych co włożą czekoladę do mięsa zbyt wielu nie będzie

Ale, pamiętaj głupich za to  nie sieją

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002654
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, szrekPL napisał(a):

No niestety, tak to wygląda, ale myślę że odważnych co włożą czekoladę do mięsa zbyt wielu nie będzie🤔

Polędwica w cukrze nadal ma wzięcie

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002684
Udostępnij na innych stronach

22 godziny temu, Muski napisał(a):

Boloni ....wersje 

 

😵Wow, obie wersje interesująco wyglądają😃.

Widać kreatywność pomysłodawcy 😁:clap:

Czy czekolada podbija smak mortadeli,  czy "dobrze do siebie pasują"?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002810
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, ReniaS napisał(a):

Czy czekolada podbija smak mortadeli,  czy "dobrze do siebie pasują"?

Tak podbija , czy pasują??? raczej w mojej ocenie nie koniecznie. Wszystko kwestią smaku i nawyku. O ile smaki wschodu i azji w wiekszości mi pasują to ich przyprawy w kiełbasach np juz niezbyt mi konweniują. Z czekoladą podobnie , ale zastosowana czekolada wysokiej jakości sama była super. Testowej wariacji w Bolony i parówkowej / też z czekolada / było po ok 30-40 dkg - ot experyment. Raczej nie bedę powtarzał ani ulepszał. 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002825
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Muski napisał(a):

raczej w mojej ocenie nie koniecznie.

Słodycz zupełnie nie pasuje do tego zestawu przypraw.

3 godziny temu, Muski napisał(a):

Raczej nie bedę powtarzał ani ulepszał. 

👍

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002857
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Longaniza 

Surowa, miesiąc wisiała w garażu na drążku bez żadnych dodatkowych działań.

Podaję przepis w stylu ostatnio bardzo modnym.

Mięso Wp II, przyprawy /w tym peklosól/ , ocet.

IMG_20250404_161520.jpg

IMG_20250404_161507.jpg

IMG_20250404_161618.jpg

IMG_20250404_161647.jpg

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1005062
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Muski napisał(a):

Longaniza 

Surowa, miesiąc wisiała w garażu na drążku bez żadnych dodatkowych działań.

Podaję przepis w stylu ostatnio bardzo modnym.

Mięso Wp II, przyprawy /w tym peklosól/ , ocet

Taka kolorowa, fajnie wygląda. 

Jaką rolę spełnia Ocet? 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1005107
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.