Alltid Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Stoi na kuchni brytfanna z żeliwa, Ciężka, ogromna i pot z niej spływa - Tłusta oliwa. Stoi i sapie, dyszy i dmucha, Żar z rozgrzanego jej brzucha bucha: Buch - jak gorąco! Uch - jak gorąco! Puff - jak gorąco! Uff - jak gorąco! Już ledwo sapie, już ledwo zipie, A jeszcze Alltid przyprawy w nią sypie. Nagle - gwizd! Nagle - świst! Para - buch! Kotlet i boczek - w ruch! :lol: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-189427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Po woli przygotowuje się do Świąt :grin: troszkę dla siebie i rodzinki :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-189957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreon13 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Troszkę byłem głodny więc zrobiłem coś takiego. Cytuj życie jest szkołą negocjacji Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-189959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 10 Grudnia 2011 :grin: wowansw :grin: do Świąt wędlinki powoli dojrzeją i nabiorą dobrego smaku :thumbsup: :clap: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-189960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 10 Grudnia 2011 do Świąt wędlinki powoli dojrzeją i napiorą dobrego smaku Już rodzina wie,że kiełbaska,boczek i szyneczki muszą dojrzewać i na Święta będą akurat dobre :grin: :thumbsup: grzegorz565, Kłaniam się nisko i dziękuję za naukę :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-189963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondra1005 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 15 Grudnia 2011 prosze o ile to mozliwe o pare porad . w smaku wszystko jest swietne tylko nie wiem jak z kolorkiem . pozdr,http://gametrade.pl/oh/8250-wedliny-nottingham Cytuj śpiewać każdy może Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-190956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Kolego, jak na 1 raz to jest prawie ok (słonina :clap: ), zapeklowałeś prawidłowo,smak wędzonek Ci odpowiada?Baleron i polędwicę proponuję dobrze osuszyć i dopiero wędzić. Jeśli nie masz wprawy zaopatrz się w termometr i nie przekraczaj 55 C w czasie wędzenia. Napisz proszę, jaka masz wędzarnię?Następnym razem będzie z pewnością lepiej. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-190959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 16 Grudnia 2011 tylko nie wiem jak z kolorkiem Smolisty.Taki wczesny Zbój Madej.Słoninka ok.Poczytaj o wędzeniu. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-190962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 16 Grudnia 2011 tylko nie wiem jak z kolorkiemSmolisty.Taki wczesny Zbój MadejAż tak źle to :rolleyes: nie jest, ale mus jest dużo ćwiczyć :grin: :grin: kondra1005, poczytaj bracie "lekcję" nr 7 z Akademii Dziadka http://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka/1173-czesc-vii-wedzonki-peklowanie-wedzenie-i-gotowanie jak się do porad Dziadka zastosujesz to będzie oki, poza tym pytaj na forum, pomoc masz zapewnioną Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-190967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondra1005 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 16 Grudnia 2011 dzieki za SŁONINE!! to ser . zlekcewazylem chyba proces osuszania (zbyt krotko). jednak podczas pazenia woda pozostala czysta tzn bez zadnego nieladnego osadu. moze to zbyt dlugie wedzenie? -4godziny w temp 45-50 i jeszcze z 2 w 30. a co do wedzarni to niestety ale nie moge na razie zadnej murowanej postawic gdyz czesto sie przeprowadzam (taka praca) i postanowilem kupic gotowca. http://www.walmart.com/ip/Brinkmann-40-Charcoal-Smoker/10854137 jutro znowu cos sprubuje uwedzic moze bedzie lepiej . za tydzien bedzie dziczyzna: 2 zajace, bazanta i kaczke(na swieta) dzieki za porade . postaram sie wkleic jakies zdjecia dla waszego ubawu. pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje. aaaaaa zapomnialem sie zapytac czy moge w jakis inny sposob dosuszyc przyszle wedzonki? na dwoze jest teraz zimno i nie potrafie utrzymac temperetury w komoze wedzarniczej na tyle wysokiej, aby dalo to jakis efekt. musi sie ciagle cos palic a wiec dawac dym. pomyslalem o weglu drzewnym (w wedzarni pod wedzonkami)lub po prostu wsadzic do rozgrzanego na 50 stopni piekarnika i tam dokonczyc proces . Cytuj śpiewać każdy może Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Sama temp pokojowa chyba tego nie załatwi. Ale próbuj, byle nie za długo :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondra1005 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 16 Grudnia 2011 z weglem czy piekarnikiem? Cytuj śpiewać każdy może Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Powietrzem domowym, Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondra1005 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 17 Grudnia 2011 mieso wlasnie wyciagnolem z solanki ,oplukalem i wystawile do ociekniecia na dworze (lezy w wedzarni) do wedzenia pozostalo okolo 14-16 godzin . mam nadzieje ze to wystarczy. na dwie godziny przed wedzeniem wystawie je jeszcze na dzialanie wiatru a tego tutaj nie brakuje (anglia)..........hm a ten ser to faktycznie jak slonina? :???: Cytuj śpiewać każdy może Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Przygotowywanie do Świąt,druga tura :grin: Pozdrawiam wszystkich :wink: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondra1005 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 18 Grudnia 2011 lepiej? http://gametrade.pl/oh/8623-mniam-mniam-nottingham?photo=2moze nie tak piekne jak te powyzej ale sadze ze nie jest zle.dziekuje za pomoc . nastepnym razem bedzie jeszcze ladniejsze . Cytuj śpiewać każdy może Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 18 Grudnia 2011 wowansw, :thumbsup: :clap: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 19 Grudnia 2011 No to zaczynamy przygotowania świąteczne. Właśnie skończyłem wieszania wędzonek i tak będą się osadzały do rana a potem wędzenia. CDN Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Kyzimol, CZy zaprosiłeś Strażaków z całego województwa łódzkiego na święta do domu :thumbsup: :shock: :grin: Czekamy na CD Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 19 Grudnia 2011 :grin: Kaziu :grin: To JA już częściowo po zabiegu :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Chyba wojna będzie :grin: muszę do ubojni jechać i jakieś zapasy poczynić :shock: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Wszyscy hurtem idziecie :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 19 Grudnia 2011 No to zaczynamy przygotowania świąteczne. :shock: :grin: Kaziu :grin: To JA już częściowo po zabiegu :grin: Start bardzo interesujący.... :grin: :tongue: no to do dzieła... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Szynka dojrzewała ponad miesiąc smak bd,nawet teściowej smakowała i na sól też powiedziała że akurat :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 20 Grudnia 2011 :grin: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/24/#findComment-191835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.