Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Do jednych wyslalam, jakos nie chetnie odpisuja. Po swietach zadzwonie tam. dziekuje

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

AN sprawdziłem koszty wysyłki z Polski do Australii  Pocztą polską paczki zwykłej waga 1kg - wyszło 61zł

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Binio, to nie chodzi o koszt przesylki, ale wiele sklepow nie chce wysylac do Australii. A problem jest taki ,ze jak sklep mi wysyla, moge dostac niektore produkty sama, a tak zawsze musze komus glowe zawracac  abym cos kupic w kraju.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Ojtam Ojtam - trzeba sobie pomagać - No problem - mówisz masz :).

abym cos kupic w kraju

Krajowe najlepsze :);) 

Zdrowych i wesołych :)

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

• 2 tygodnie później...

Zastanawiam sie nad zakupem nowej,sensownej maszynki do mięsa w cenie do 600 - 700  pln .

Moje potrzeby : raz w miesiącu/góra dwa razy w miesiącu sprawne zmielenie partii 6-8 kg mięsa .Chciałbym aby to był sprzęt dobrej jakości i abym był z niego zadowolony.

Wilki dobrych firm z wyposażeniem odpadły ze względu na budżet . Po długich namysłach i przeczesaniu wielu stron internetowych najbliżej mi do nowego modelu Zelmera :http://www.zelmer.pl/dla-kuchni/maszynki-do-mielenia/zmm5688x

Czy ktoś ma taką maszynkę ? Widział ją podczas pracy ,ewentualnie może się podzielić jakimiś przemyśleniami ...Czy iść w stronę innej firmy i innego modelu ? Za wszelkie opinie będę wdzięczny i z góry dziękuję .

sprawne zmielenie partii 6-8 kg mięsa
Jasne ,że tak  :yes:  mam model z mocą 1900w - też jest dobry - przy tej ilości nie masz się co zastanawiać - czasem w komplecie jest sporo różnych przystawek za niewielkie pieniądze  np. szatkownica do warzyw czy gadżet w postaci młynka do zboża - miele- ale używaliśmy raz do testów  i raz do jakiegoś wynalazku ;) bez problemowe sitka i noże dwustronne

Muskie - to ryba 🙃

Moc silnika nie ma nic do powiedzenia. ;) Co sie liczy ,tak jak przy kazdym produkcie JAKOSC wykonania. :) 

Producent pisze ze moze przerobic do 2,5kg./min wiec do twoich potrzeb jest nawet na "wyrost" :) 

pozdrowienia Olek.P
  • 3 tygodnie później...

Witam Szanowne Koleżanki i Kolegów.

Jestem tu nowy i to mój pierwszy wpis. Na imię mi Przemo, jestem z południowo-zachodniego krańca Wielkopolski. W kwestii wykonywania samodzielnie wędlin - nowicjusz, w kwestii wędzenia - doświadczony, w kwestii robienia własnych alkoholi - powiedzmy fachowiec ;).

Do rzeczy. Myślę o zakupie maszynki do mięsa. Wydaje mi się, że na moje potrzeby odpowiednia będzie o rozmiarze #22. Trochę jednak się obawiam, czy ta dziedzina okaże się moim powołaniem, czy też klęską. Dlatego nie chcę od razu wydawać zbyt dużych pieniędzy. Wyszukałem coś takiego jak z podanego linku: http://sklep.trade.net.pl/pl/p/Maszynka-do-mielenia-miesa-nadziewarka-22-z-kolem-pasowym/428

Czy może się Szanowna Brać wypowiedzieć czy warto sobie taką sprawić? Dzwoniłem do firmy, produkt nie jest podobno chiński, powiedziano mi że niemiecki, firmy Konig Stahl, ale kto ich tam wie. Boję się, że to wyrób tak jak kiedyś były np. Panasonix albo Adidos :))).

czy warto sobie taką sprawić
niska gardziel - od razu do podniesienia ( bezpieczeństwo)  - kwestia czy chcesz ręczną czy elektryczną ? a jak umiesz wedzić to idz na całośc  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

....w przypadku napędzania paskiem - wycierająca się tylna tuleja osadzenia ślimaka - wyrobi się na jajko...

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

To jest dziadostw

Dokładnie to jest jakaś podróbka a Alfy 32

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Dokładnie to jest jakaś podróbka a Alfy 32
widziałem w zeszłym roku na bazarze taką nówkę - za 150 zeta - ale 100% chinol 

Muskie - to ryba 🙃

Wyszukałem coś takiego jak z podanego linku: http://sklep.trade.n...lem-pasowym/428

To jest chińczyk. Kup Zelmera i będziesz zadowolony, a w kompletach nie rzadko są różnego rodzaju przystawki z których będziesz także zadowolony. Ja mam 1500W i sprawuje się jak dotąd bardzo dobrze, a już nie jedno przerobił.

Możesz dodatkowo przedłużyć gwarancję i masz pewność, że jak coś będzie nie tak to masz wymianę.

Serdeczne pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

co to za model Zelmera ?

Waldku jest to Zelmer ZMM1084S, typ: 887.84, mam go już prawie rok.

Pozdrowionka

Dziękuję . Myślałem , że coś nowego zrobili z silnikiem 1500W . Ta podana moc to tak zwana moc zatrzymania . Moc jakiej trzeba użyć , żeby zatrzymać pracującą maszynkę . Mam podobną . Napisali na niej 1900W . Zainteresowała mnie Twoja maszynka bo przy takiej mocy znamionowej można już pobawić się z regulacją obrotów bez obawy o istotną utratę mocy .

Pozdrawiam .

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Zainteresowała mnie Twoja maszynka

Nie jestem taki biegły Waldku w elektryce, moja to chyba model przed Twoją, bo kupiłem drugą i ta ma 1900W i symbol ZMM4048, typ jest ten sam.

Tą kupiłem w grudniu na prezent.

Serdeczne pozdrowienia

Dzięki za wszystkie odpowiedzi i rady. Czy tym Zelmerem można też nadziewać, czy lepiej dokupić nadziewarkę?

....jak robisz 10kg raz na miesiąc to można, ale we dwóch...i dobrze mieć regulator obrotów - o czym chłopaki piszą wcześniej....

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Czy ktoś miał do czynienia z takim sprzętem, szczególnie chodzi mi o kuter, jak daje sobie radę z np. parówkami,oraz co również dla mnie istotne czy nie ma problemów z obsługą po pracy czyli czyszczeniem.

Będę wdzięczny za opinie, kiedyś chyba ktoś na forum pokazywał  ten sprzęt ale chyba bez opinii co do jego możliwości i cech użytkowych. Dzięki za info i pozdrówka.

Krzysztofpost-76235-0-49348700-1520159650_thumb.jpg

To nie jest "kuter" tylko malakser, a kuter sprzedaje Pis i przedstawia go na forum, więc możesz tu sobie zobaczyć czym się różni kuter od malaksera :D

post-40040-0-06131700-1518898390_thumb.j

Edytowane przez sverige2

Nie pytałem co sprzedaje Pis i co przedstawiana forum, o róznicach pomiędzy kutrem i malakserem tez mogę sobie poczytać bez pomocy kolegów z forum, natomiast chciałem dowiedzieć się coś na temat tego konkretnego sprzętu i jego przydatności np. do produkcji parówek, filozofów ci u nas dostatek, więc dzięki za info.

filozofów ci u nas dostatek, więc dzięki za info.

Ostro :D  4 wpis w karierze na forum  i już pojechałeś po innych . Raczej już bym nie liczył na zaangażowanie forumowiczów w temat  :laugh:

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

To trzeba od razu pytać o malakser, a nie o kuter, aby nie mylić pojęć i prawidłowego nazewnictwa. To co pytasz jest nieco większym i mocniejszym malakserem stworzonym do tzw. "małej gastronomi" i na pewno zdaje egzamin tak samo dobrze jak każdy malakser, bo firma porządna, i to tyle :D .