Maxell Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Na ostatnim zlocie w Napoleonowie, Kolega Leszek Kosarzecki obdarował mnie kilkoma próbkami rozpałek do grilla, wędzarni, ogniska, kominka i pieca. Grillman'i twierdzili, że są to najlepsze w tej chwili podpałki na polskim rynku. Rozpalają np. mokre kłody drewna dzięki temperaturze palenia ok 850 st.C. i czasie palenia sięgającemu ok. pół godziny.Nie jestem przedstawicielem producenta, ani nie robię płatnej reklamy firmie X-FIRE.Proponuję po prostu gotowe rozwiązania rekomendowane przez ludzi, którzy na codzień paraja się grillowaniem i wędzeniem. Zapraszam na stronę: https://www.x-fire.eu PS.Koniec ważności certyfikatu powoduje taki komunikat. Prosze jednak sie nie przejmować, wchodząc na stronę klikając na szczegóły/przejdź do strony sieci web. Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Nie można wejść na stronę.Pojawia się komunikatt strona prywatna. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Kliknij na szczegóły i przejdź do strony sieci web Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Składnik rozpałki parafina-opopochodne, to tak jakby rozpalać ropą. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Jeszcze jakiś czas temu Leszek rozpalał palnikiem gazowym pod pstrągi i uważał, że to najlepszy sposób. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Palnik gazowy lub opalarka-to jest to. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 dla mniej zaawansowanych denaturat i drzazg niewiele ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Też nie jestem zwolennikiem podpałek do rozpalania grilla czy wędzarni (do rozpalania pieca CO lub kominka to co innego tam zapach parafiny czy inny chemiczny nie przeszkadza mi). Generalnie wszystkie są na ropopochodnych składnikach.Opalarka elektryczna nie jest zła, ale ze względu na niska moc (max 2 do 2,5 kW) też nie używam.Za to palnik gazowy z dobrze wyregulowanym powietrzem żeby nie kopcił, to jest to.Nawet słabe palniki maja już 5 kW, a co dopiero te 14 kW.Drewno zamienia się w węgiel drzewny zanim zapali się (*żart)A tak naprawdę, trwa to króciutko Za to rozpalanie płynami łatwopalnymi (szczególni o niskiej temperaturze zapłonu) może skończyć się nieco źle (a te o wyższej temperaturze zapłonu czyli trochę mniej niebezpieczne po prostu śmierdzą) tak że osobiście nie polecam Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrasta Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Września 2018 Osobiście używam opalarki i jest ok. Podpałki szczególnie te najtańsze po porostu śmierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Września 2018 Kilka kawalkow recznika popierowego, pognieconego w dloni oraz kilka lyzek oleju roslinnego.!Najtaniej i najzdrowiej ze 100%-wa gwarancja.!Rozpalka trwa nieco dluzej ale jest za to bez niebezpiecznych czy latwopalnych substancji.. Polecam. ???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Września 2018 Żadna filozofia rozpalić ogień bez podpałki. Z drewna sosnowego lub świerkowego robimy ze dwie 'miotełki" które zapalają się od zapałki i podkładamy na nie gałązki i mamy ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Września 2018 Z drewna sosnowego lub świerkowego robimy ze dwie 'miotełki" które zapalają się od zapałki i podkładamy na nie gałązki i mamy ogień. Stary harcerz Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 19 Września 2018 Z drewna sosnowego lub świerkowego robimy ze dwie 'miotełki" które zapalają się od zapałki i podkładamy na nie gałązki i mamy ogień. Stary harcerz No no tylko nie stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 19 Września 2018 Żadna filozofia rozpalić ogień bez podpałki. Ja to robię palniczkiem na propan- butan z małej butli . W każdej pogodzie .... bez problemowo . Butla 2kg wystarczy śmiało ponad rok . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 21 Września 2018 Rozpalic gryl to zaden problem , najgorsze jest to ze ludzie nie daja czasu weglom zeby sie zarzyly a chce grylowac za 2 min , i wtedy to i podpalka i rozne nafty i inne podpalki ida w ruch ..ogien sie pali 2 metrowy a na nim juz mieso sie osmala... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 21 Września 2018 Używam opalarki do drewna. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 29 Września 2018 Moi załoganci z Filipin jak pieką prosiaczka na korbie to do rozpalenia węgla drzewnego używają diesla lub ksylenu lub innego rozcieńczalnika do farb.Pod koniec pieczenia żeby skórka była "crunchy" na węgle rzucają pogniecione gazety albo karton do szybkiego uzyskania płomienia.Ja używam palnika gazowego, pewnie jest coś lepszego ale dla mnie palnik jest OK.Pozdrawiam z portu Moa na upalnej Kubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 29 Września 2018 Pozdrawiam z portu Moa na upalnej Kubie. Ja również pozdrawiam ze słonecznej .... jednak już jesiennej Wielkopolski . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonicsquad Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Września 2018 Na początku roku kupiłem palnik gazowy na kartusze. Jeden wkład kosztuje u nas 5 zł na placu i starczył mi juz na 7 wędzeń i 4 grille a połowy nie wytraciłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.