paweljack Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Września 2018 Tu jest filmik z magazynu rolniczego Warto zapamiętać to, co JacekC powiedział. Tak należy jeść wołowinę. Zaprezentowana przez panów, zmasakrowana dużą ilością cukru, papryki i temperaturą nadaje się bardziej na niezdrowy, amerykański rynek. Myślałem, że ktoś a zwłaszcza EAnna to poruszy. Ale na pewno było smaczne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) dużą ilością cukruPaweł, mi to się rzuciło w oczy ale nie czułem się na siłach aby cokolwiek podważać (mimo wszystko brak fachowej wiedzy )Pamiętam że niejednokrotnie jak ktoś pisał, że tam dziadek czy ojciec do peklowania daje cukier to reakcje były natychmiastowe (tak jak solenie na jajko)Poza tym "czarne" u nas zawsze było be.Czasami czegoś nie kumam ale zostawiam to dla siebie. Edytowane 17 Września 2018 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-606948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Września 2018 Nieprawdopodobne jaja .....ech trzeba czekać do następnego zlotu super foty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-606971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Września 2018 Wołowina była przyrzadzona prawidłowo i bardzo dobrze. Słodka, cukrowa powłoczka na zewnątrz była brązowa, bardzo elastyczna i miękka. Taki był właśnie cel użycia cukru jako powłoki karmelizującej przy kilkudziesięciogodzinnym pieczeniu wołowiny w niskiej temperaturze. Klasyka. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Września 2018 Tak potwierdzam wołowina była mięciutka i pyszna, ale te żebra wołowe to już była poezja w smaku.. ???????????? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Warto zapamiętać to, co JacekC powiedział. Tak należy jeść wołowinę. Zaprezentowana przez panów, zmasakrowana dużą ilością cukru, papryki i temperaturą nadaje się bardziej na niezdrowy, amerykański rynek. Myślałem, że ktoś a zwłaszcza EAnna to poruszy. Ale na pewno było smaczne. Czyżby za dużo literatury, że nikt na to nie wpadł, ze '' wungiel'' jadł . Poza tym fajnie ocieniać jeśli nie było się uczestnikiem zlotu. [Dodano: 18 wrz 2018 - 17:52] Wołowina była przyrzadzona prawidłowo i bardzo dobrze. Słodka, cukrowa powłoczka na zewnątrz była brązowa, bardzo elastyczna i miękka. Taki był właśnie cel użycia cukru jako powłoki karmelizującej przy kilkudziesięciogodzinnym pieczeniu wołowiny w niskiej temperaturze. Klasyka. Dokładnie tak było , wołowina rozpływała się w ustach . Edytowane 18 Września 2018 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Września 2018 ale te żebra wołowe to już była poezja w smaku.. Potwierdzam. Były ...... :clap: Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Września 2018 Poza tym fajnie ocieniać jeśli nie było się uczestnikiem zlotu. halusia, z całym szacunkiem ale taka wypowiedź jest delikatnie mówiąc niegrzeczna (naprawdę tylko dlatego że Cię szanuję napisałem tak delikatnie )Uważasz że jeśli nie było się z Wami to nie mamy prawa się odzywać? A tak to odebrałem. Nikt nie negował smaku bo pewnie był obłędny (tak myślę i pewnie spróbuję odtworzyć) tylko o sam fakt sposobu przyrządzania.Mi osobiście się rzucił ten cukier bo pamiętam jak pisali nowi adepci że dziadek dodawał do peklowania cukier i byli za to rugani. (nie pamiętam niestety dlaczego ten cukier był "zły" ) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Mi osobiście się rzucił ten cukier bo pamiętam jak pisali nowi adepci że dziadek dodawał do peklowania cukier i byli za to rugani. Nagrałem Film na którym nasz kolega robił wszystkie czynności - Mieliśmy później długą rozmowę nt działania cukru i kwasu mlekowego - ( z jednej cząsteczki glukozy - powstają 2 cząsteczki kwasy mlekowego) i z dodatkiem soli transportują smaki przypraw . Oczywiście była dyskusja nt. szybkiego namnażania bakterii i glukozy jako pożywki - ALE pamiętaj - to jest szybki proces suchej marynaty kilkugodzinnej na mięsie lezakowanym ( dojrzałym ) i zaraz po tym proces grillowania wielogodzinnego w temperaturze gdzie bakterie szybko giną - i jeszcze dogrzewanie w niższych temperaturach połączone z wędzeniem . To jest inny proces inna technologia . Mięso jest przeznaczane do szybkiej konsumpcji nie do tzw poleżenia czy dojrzewania. Do dojrzewających jako pożywkę nie dodaje się glukozy ? . Sam miałem wątpliwą okazję kosztować kaszanki, pasztety i inne teoretycznie zdrowe nasze wyroby ( tak Nasze ) z dodatkiem niestety cukru. To że nikt się nie przyznaje to jeszcze nie świadczy ,że nie dodaje - a smak podnosi..... Czy Halusia była niegrzeczna ? raczej szczera i wiedziała w jakim celu cukier został dodany. Oczywiście po degustacji tych niezdrowych wyrobów Braci z BBQ ( szalenie mili ludzie - o ogromnej wiedzy nt przerobu mięsa i nie tylko) nikt nie miał już wątpliwości. Jak zostałem zaproszony na ich pierwszy zlot - byłem mile zaskoczony. Nasze wyroby też były u nich na stołach - np. szynka Waro58 Edytowane 20 Września 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Września 2018 Oczywiście była dyskusja nt. szybkiego namnażania bakterii i glukozy jako pożywki - ALE pamiętaj - to jest szybki proces suchej marynaty kilkugodzinnej na mięsie lezakowanym ( dojrzałym ) i zaraz po tym proces grillowania wielogodzinnego w temperaturze gdzie bakterie szybko giną - i jeszcze dogrzewanie w niższych temperaturach połączone z wędzeniem . To jest inny proces inna technologia . Mięso jest przeznaczane do szybkiej konsumpcji nie do tzw poleżenia czy dojrzewania. Do dojrzewających jako pożywkę nie dodaje się glukozy ? No i to do mnie przemawia. Teraz zrozumiałem różnicę nawet nie będąc na zlocie Dzięki.Na Halusię się nie gniewam bo ją lubię, tylko napisałem swoje odczucie po tym zdaniu. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) A jestem zniesmaczony. Byłeś byłaś na imprezie lub nie i dlaczego krytukujesz to be. Trzeba było stanąć i upiec i pokazać jak. Ocenianie komentowanie jak było a ja bym zrobił lepiej jest co najmniej niegrzeczne. To jest powód gdzie nie zapraszam gości na moją dacze,staram się wydaje kasę poświęcam czas i oczekuję czego tylko dziękuję a co otrzymuje?. Jedźcie na Orlen na hoddogi będzie lepiej i drożej. Jeszcze rozumiem merytoryczną dyskusje może lepiej tak może tak. Jak to wygląda gość chodzi stara się poświęca czas dzieli się wiedzą i co otrzymuje!! Ja wiem lepiej. Na pewno ma chęć przyjechać następnym razem.To jest jeden z nurtów tego forum który mnie do niego zniechęca i publikowania na nim.Ja byłebym szczęśliwy że ktoś koło mnie chodzi, dba o mnie, podaję mi, a jak mi nie pasuje to nie jem i nie komentuje bo to obraża gospodarza. A już jak nie byłem uczestnikiem, jak biesiadnikom smakowało to co mi do tego Edytowane 20 Września 2018 przez Bee Gees Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Września 2018 Ja wiem lepiej Maciek to jest wielotysięczna grupa ludzi a ilu użytkowników - tyle charakterów - tylu lekarzy i nauczycieli - i co najmniej 30% wiedzących lepiej . Uśmiechnij się jutro też wstanie dzień Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Muski masz rację tylko z wiekiem staje się mniej wyrozumiały. Uważam że kindersztuba obowiązuje wszystkich.i tu powinien w takich sytuacjach Sibi zdecydowanie zareagować. Nie jadłem wołowiny a już mi smakuje i nigdy... Jeśli my nie będziemy pilnować poziomu forum to kto??? Edytowane 20 Września 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Września 2018 tylu lekarzy i nauczycieli A kolejarze??? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Września 2018 A kolejarze??? Wojtku - Ci których znam ( mój dziadek i ojciec też byli kolejarzami) to normalnie Debeściaki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Tak kolejarze ????.wozili mnie ważą i oby wozili. Edytowane 20 Września 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Września 2018 A już jak nie byłem uczestnikiem, jak biesiadnikom smakowało to co mi do tegoTo, że to tematyczne forum dyskusyjne, mamy się tu uczyć prawidłowego, zdrowego,dobrego żywienia. W jednym temacie ktoś zostaje zganiony za cukier w keczupie czy kiełbasie a w innym miejscu jada się "skarmelizowaną" wołowinę.A po drugie polecam Tobie i innym czytanie ze zrozumieniem, (o pisaniu nie wspomnę). Zobacz wypowiedź Jacka C, potem przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Zwłaszcza ostatnie zdanie. To przykład tego co napisałem przed chwilą.Ocenianie komentowanie jak było a ja bym zrobił lepiej jest co najmniej niegrzeczne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Września 2018 Wg mnie bardziej prawidłowo będzie Zlotowe "wspomnienia". Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Paweł no cóż :- forum tematyczne. To prawda więc załóż wątek i napisz jak Twoim zdaniem robić wołowinę z grilla za i przeciw wszyscy skorzystamy - pisanie w czyimś wątku zwłaszcza imprezowym to tak dla mnie słabo. Ludzia smakowało na imprezie była między innymi elita forum i pojechać że be? że niezgodnie... -tak ostatnio odnoszę wrażenie a chyba mi nie odmówisz prawa do własnej oceny ze na forum ostatnio wszystko kontestujesz, to źle, tamto bym zrobił lepiej. -to mój ostatni wpis w temacie. Nie ma między nami chemii albo jest ujemna, a forum dla mnie to frajda więc dalsza polemika traci sens. Znasz moje zdanie a ja Twoje. Edytowane 20 Września 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 20 Września 2018 a chyba mi nie odmówisz prawa do własnej oceny ze na forum Nie odmawiam i oczekuję tego samego. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 20 Września 2018 Wojtku - Ci których znam ( mój dziadek i ojciec też byli kolejarzami) to normalnie Debeściaki Waldziu :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 20 Września 2018 załóż wątek i napisz jak Twoim zdaniem robić wołowinę z grilla za i przeciw wszyscy skorzystamy Nie ma potrzeby powielać a od za i przeciw są lekarze. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14313-sznycle-steki-i-inne-dania-mi%C4%99sne/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 20 Września 2018 załóż wątek i napisz jak Twoim zdaniem robić wołowinę z grilla za i przeciw wszyscy skorzystamyNie ma potrzeby powielać a od za i przeciw są lekarze. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14313-sznycle-steki-i-inne-dania-mi%C4%99sne/Po co te złośliwości i wtykanie kija w mrowisko, trzeba było przyjechać spróbować i wtedy można oceniać.. czy jest dobre czy za dużo cukrów.. a może za wilgotne.. ???????????? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 21 Września 2018 A jestem zniesmaczony. Byłeś byłaś na imprezie lub nie i dlaczego krytukujesz to be. Maćku, a odwróćmy to trochę. Gdybym nie był na zlocie ale napisał że wołowina wygląda suuuper to nie czepiał byś się że tam nie byłem a oceniam, prawda? pisanie w czyimś wątku zwłaszcza imprezowym to tak dla mnie słabo Ale chyba wszyscy piszą we wszystkich wątkach. To co, Ci co tam nie byli ale pod zdjęciami/filmikami piszą że fajnie się bawiliście to też Twoim zdaniem słabo wypadli? Ludzia smakowało na imprezie była między innymi elita forum i pojechać że be? że niezgodnie... Zauważyłem że coraz częściej robią się tu "elity" a nie SiB-y -tak ostatnio odnoszę wrażenie a chyba mi nie odmówisz prawa do własnej oceny ze na forum ostatnio wszystko kontestujesz, to źle, tamto bym zrobił lepiej. Nikt Ci tego nie odmówi tak jak próbujesz to robić właśnie Ty. trzeba było przyjechać spróbować i wtedy można oceniać.. Krystian, większość tego forum opiera się na ocenie tego co widzi się na zdjęciach lub czyta a nie na smaku.Dodatkowo jak się ciągle czytało że to jest be, że tamto niezgodne z procesem a za chwilę ludzie to zachwalają, to rodzą się pytania, prawda?Maxell i Muski opisali moje wątpliwości w prosty, przejrzysty sposób i rozwiali moje wszystkie obawy. Bez pisania bzdurnych "nie było Cię to siedź cicho"Po to chyba jest to forum a nie tylko ślepo przytakiwać "elitom" I na koniec jedno oświadczenie, żeby nie było że jestem wrogiem cukru.Do kawy sypię cztery łyżeczki cukru Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 21 Września 2018 No cóż, różna jest wrażliwość i rozróżnianie niuansów obyczajowych Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/#findComment-607286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.