witt Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 24 Lutego 2020 Wygląda Dziękuję, ale okaże się za kilka dni co mi tak naprawdę wyszło. Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-658126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 24 Lutego 2020 Mnie smakuje ten a"la koryciński świeży ,bez leżakowania .-taki a"la bundz z Zakopca. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-658128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 24 Lutego 2020 Mnie smakuje ten a"la koryciński świeży ,bez leżakowania Ja również chętnie jem taki świeży, ale chcę uzyskać dużo dziurek po przekrojeniu i dlatego kilka dni przetrzymuję w lodówce. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-658139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 24 Lutego 2020 Witku.. przetrzymując ser w lodówce możesz nie uzyskać pożądanego efektu . W lodówce bakterie odpoczywają. Taki efekt powinieneś otrzymać leżakując ser przez 24 godz. albo i dłużej w temperaturze pokojowej.... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-658141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 24 Lutego 2020 przez 24 godz. albo i dłużej w temperaturze pokojowej. OK. Andrzejku Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-658149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zebrało mi się znowu po pierwszych niepowodzeniach na ser a´la koryciński. Musi jeszcze przez kilka dni w lodówce dojrzewać. I tak trzymaj Witku, grunt się nie poddawać Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-658173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) grunt się nie poddawaćDziękuję , i tak też robię. Edytowane 24 Lutego 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-658182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 24 Lutego 2020 W lodówce bakterie odpoczywają. Taki efekt powinieneś otrzymać leżakując ser przez 24 godz. albo i dłużej w temperaturze pokojowej.... To jest podstawa dla tego typu sera. On powinien nieco spuchnąć od gazów.Poza tym fermentacja zmienia strukturę kazeiny na lżej strawną.Dodatkowo następuje redukcja cukru mlekowego, co jest zbawienne dla trzustki i okrągłego brzusia Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-658211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 25 Lutego 2020 To jest podstawa dla tego typu sera. Trzymałem tym razem serek 48 godz. w temperaturze pokojowej i poszedł dopiero do lodówki. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-658256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Trochę odmiany. Tym razem szynkowar, wieprzowo- drobiowy z zielonym pieprzem marynowanym.Przepis:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17009-mielonka-wieprzowo-drobiowa/ Edytowane 14 Marca 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-659913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 13 Marca 2020 Trochę odmiany. Nie przepadam za drobiem typu cycki kurzęce ale zestawik super się prezentuje . Pozdrawiam i smacznego Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-659915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 13 Marca 2020 zestawik super się prezentuje Dziękuje Andrzejku, miałem chwilowo dość wędzonego i dlatego ten szynkowar. Jest naprawdę smaczny. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-659918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) SMARÓWKA Z BOCZKU I SŁONINY 1 kg tłustego boczku świeżego(jeżeli boczek jest chudy można dodać 200 g słoniny)3 cebule3 ząbki czosnkusól, pieprz do smakuszczypta majerankuinne zioła w/g uznania1/4 szklanki wodyBoczek i (słoninę) mielimy na sitku 4 mm. Wszystko wkładamy do garnka, cebulę kroimy w piórka,zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu do czasu aż cebula się rozgotuje (ok. 1 godz.)Po 30 min. dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.Jeszcze gorącą smarówkę wkładamy do słoiczków, zostawiamy do wystudzenia.Następnie wkładamy do lodówki i na drugi dzień jest gotowa do spożycia.Do smarówki można dodawać różne zioła w/g uznania smakowego. Edytowane 23 Marca 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-660433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Mnie również naszło na paprykarza a'la szczecińskiego.Posiłkowałem się tym przepisem:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3672-wyroby-z-puszki-i-słoika-wg-zbója-madeja/page-30#entry662824 Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-664645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witku.. na wygląd gitara... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-664654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) na wygląd gitaraSmakuje również dobrze , następnym razem jednak dodam więcej chili, bo dodałem tylko 0,5 g/kg.Pozdrowienia Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-664708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 następnym razem jednak dodam więcej chili, bo dodałem tylko 0,5 g/kg proponuję 2g/kg Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-664726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Smakuje również dobrze I to najważniejsze odałem tylko 0,5 g/kg. Ja tyle daję, ale mi ta ilość wystarcza. Jadłem z dodatkiem 1g/kg, ale za pikantne jak dla mnie. Oczywiście każdy robi na swój smak, i o to chodzi proponuję 2g/kg Waldziu, po takiej ilości to na drugi dzień "oko" mocno piecze qrcze Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-664742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) proponuję 2g/kg Waldziu, po takiej ilości to na drugi dzień "oko" mocno piecze qrcze I bez kremu ani rusz Ja daję 1g /kg farszu . Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-664743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 I bez kremu ani rusz :laugh: Poza tym, po mojemu, większa ilość ostrej papryki przytłumi ogólny smak paprykarzu. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-664751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 po takiej ilości Ok ostatnio dawałem 2,9 g/kg => Grzewlod - po testowaniu może sie sam wypowiedzieć Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-664753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) proponuję 2g/kgWaldziu, wydaje mi się, że jak dla mnie chyba byłoby ciut za dużo, ale smaki są różne. większa ilość ostrej papryki przytłumi ogólny smak paprykarzu Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-664766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Trochę kiełbaski sąsiedzkiej, tak ją nazwałem, bo była dla sąsiada.Przepis:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17251-kiełbasa-sąsiedzka/ Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-664962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Trochę kiełbaski sąsiedzkiej, tak ją nazwałem, bo była dla sąsiada. He he he, nazwa bardzo mi się podoba , a wędlina wygląda smacznie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-665080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 He he he Sąsiad zadowolony, a to najważniejsze. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page/8/#findComment-665083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.