Skocz do zawartości

Wyroby wędzone


Gość Efffa

Rekomendowane odpowiedzi

 

Serki

Trudno się temu oprzeć; tak dużo prezentacja obiecuje :clap:

Powinnaś pracować w reklamie

A widzisz, a nawet nic szczególnego nie robiłam tylko odpoczywają po wędzeniu na zwykłych tacach :)

 

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 178
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

A widzisz, a nawet nic szczególnego nie robiłam

To się nazywa TALENT Pani Ewo  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

A widzisz, a nawet nic szczególnego nie robiłam

To się nazywa TALENT Pani Ewo :clap:
To za poważne słowo, ale lubię robić zdjęcia :D jak zawitam kiedyś na zlot, zgłaszam się na złotowego utrwalacza zlotowych chwil :)

 

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja podziwiam rowniez Twoje zdiecia , a i jeszcze jedno ze potrafisz tak wygospodarowac czas zeby zrobic potrawe i jeszcze ja sfotografowac , ja zazwyczaj jak chce zrobic dobre zdjecie to obiad jem zimny :facepalm:  :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja podziwiam rowniez Twoje zdiecia , a i jeszcze jedno ze potrafisz tak wygospodarowac czas zeby zrobic potrawe i jeszcze ja sfotografowac , ja zazwyczaj jak chce zrobic dobre zdjecie to obiad jem zimny :facepalm::)

To ja Wam zdradzę sekret - to czarne tło to mój stół, na którym jemy. Uwielbiam je do zdjęć. Lubię minimalizm. Dania obiadowe tak nakładam, lubię jak ładnie jest na talerzu. Wtedy fota zajmuje chwilę moment. Ale do ciast lubię ładne aranzarcje, lubię się wtedy pobawić dodatkami :)

 

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Efffa, ja mam za malo swiatla na stole , a my obiady jemy nie wczesniej jak o 18 wiec o dobrym swietle moge zapomniec .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aleś się naserzyła...????...poezja.????

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aleś się naserzyła......poezja.

Powiem Wam tak, te serki kochani w większości na aukcję charytatywną i smaki mi zostały podyktowane przez darczyńców :)

 

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziś ćwiartki drobiowe i polędwiczki. Chwila prawdy. Miałam dylemat jak wędzić polędwiczki, ale wędziłam też ćwiartki drobiowe więc polędwiczki poszły też w 55 st dymie. Szczerze nie chciało mi się tylko dla polędwiczek w ilości 2 szt odpalać niższej temperatury. Dwie podpiekałam dla dziecka, 60 st wewnątrz. Jedna została surowa - jest obwódka czy nie? 66400ce7b852849f3d2e88bc5a273ade.jpga96d69aba60fec02328e04b691932975.jpgdd02239aa99c0d5573f4f5edba8a63e9.jpgb2e6dca3daf74fe952f6fd7d710b31f6.jpg98f08bb370c50b77f01205705d3aac7a.jpg7ca8fdc67c3c723b585feee688789955.jpg4a20957204f22f1b246b23df54c40adf.jpgff26c82bb44fa8d1c86ac2a217801597.jpg4d58a261d46da4320180aec56baeca74.jpg

 

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

jak zawitam kiedyś na zlot,
:thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

jest obwódka

To normalne przy wędzeniu polędwiczki w tej temperaturze.
Ja już sobie upatrzyłam Muskiego sposób, ale dla jednej zrezygnowałam. Ale zrobię, bo mąż lubi. Ja z kolei wolę te podpiekane

 

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

[Dodano: 24 lut 2020 - 19:35]

 

Dziś ćwiartki drobiowe i polędwiczki

Wszystko pięknie :clap: , z tym że ja polędwiczkę wolę mniej surową :)

Tak jak nie przepadam za surowym tak to mi smakowało. Ale szczerze, wolę podpoekaną. Mąż surową z kolei.

 

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Powędziłam troszkę :) wybaczcie przekrój siepany, ale krojony na gorąco od razu z wędzarni :) peklowane na mokro, podpiekane ab3fbffd2b4e4805d9804ae198777a65.jpg2e0ad024ee2b52079c59cf527ea10a0a.jpg2c6005679b280a960d04fe0fd08fe51b.jpgbdb2f2b6b4e6675f864ed41b21ffbb35.jpg5145306fe609a3d098cb4dc4b24a3b5b.jpg8f120ab0019813bd5597bb1cf6941ace.jpg90e7956dfe8134b008f5609e113aa291.jpgd3bc8fad68c3a63e65ebc7e7ee50b0a0.jpg

 

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

1507f7c03bf85c5026777e748d307f5a.jpg

Edytowane przez Efffa
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Odważyłam się zrobić parówki, wieprzowe z przepisu Sivona. Reżim temperaturowy dał mi się we wznaki, domowe "kutrowanie" też. Podczas produkcji było tak "Nigdy więcej", ale zjedzona z wody po przygotowaniu wynagrodziła trud. Na fb pisałam, że kolor blady, coś słabo łapało ale po bliska 1.5 h wyjęłam pomimo koloru, bo jednak wolę aby smak był aniżeli odpowiedni kolor. Pomimo bladości czuć aromat dymu. Smakują mi bardzo. Ale może to syndrom cudowności pierwszych parówek w życiu? Liczę na Wasze szczere opinie, bo tylko takie wnoszą coś do dalszego doskonalenia się. e4f5e91e119ec73b59e7ca83e3540042.jpg88afef4b570397ff599054ab2488a6bc.jpge9c22aafd213d69c86abe74be9dcfb01.jpg5296c56dc4bd586b9d52023bf5d8c9e8.jpg9eeb061bd338d963c0e7c3cd6a75c757.jpg3da67321208b6650319618bee9c2a920.jpg300e91506dd1b22abdbd69bac900289b.jpg6fce0cc00ef1b6527fdd15bdc89ee644.jpg

 

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

"Nigdy więcej",

Ja to powtarzam od lat, za każdym razem  :laugh: 

Najbardziej pracochłonny wyrób w warunkach domowych  :thumbsup:

 

 

kolor blady, coś słabo łapało ale po bliska 1.5 h wyjęłam pomimo koloru,

Parówki powinny być tylko muśnięte dymem, kolor masz aż "za"...

Emulsja, widoczna w białej misce jest bardzo dobra technicznie  :thumbsup:

Gratuluję wyrobu i życzę odporności na molestowanie rodziny  :clap:  :clap:  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Parówki powinny być tylko muśnięte dymem
  :thumbsup: Z tym sie zgadzam co do joty :D . A że wole wyroby delikatniej wędzone tym bardziej. Zwykle dzike wychodzi ciemniejsze czasami wiśniowe - co nie znaczy, że przeciągnięte w dymie. Puki co w domu parówek nie robiłem ;)

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.