sverige2 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 5 Maja 2020 Parówki powinny być tylko muśnięte dymem, kolor masz aż "za"... Zdecydowanie tak jak mówi EAnna, tylko muśnięte dymem, aby leciutko podkreślić smak. Kiedyś zrobiłem celowo tytułem próby takie ciemniejsze, nieco bardziej podwędzone, i jak dla mnie takie mocniej odymione parówki jak też i serdelki są po prostu "nie tym wyrobem" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 5 Maja 2020 Gratuluję pięknego wyrobu!Dziękuję Karolu Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 5 Maja 2020 Odważyłam się zrobić parówki, wieprzowe z przepisu Sivona. Kiedyś trzeba było Ewa. Parówki pierwsza klasa Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 5 Maja 2020 "Nigdy więcej",Ja to powtarzam od lat, za każdym razem Najbardziej pracochłonny wyrób w warunkach domowych kolor blady, coś słabo łapało ale po bliska 1.5 h wyjęłam pomimo koloru,Parówki powinny być tylko muśnięte dymem, kolor masz aż "za"...Emulsja, widoczna w białej misce jest bardzo dobra technicznie Gratuluję wyrobu i życzę odporności na molestowanie rodziny Oj Kochana, powiem, że skrycie miałam nadzieję, że zerkniesz do mnie bo bardzo zawsze cenię Twoje uwagi. Bardzo się starałam, a stresu co nie miara. To jednak dobrze, że zaufałam swojej intuicji. Wcześniej się naoglądałam zdj i wydawało się, że wszystkie zawsze ciemniejsze Wam wychodziły (wieprzowe). Myślę, że nikt nie będzie mnie musiał namawiać, sama chętnie do nich wrócę, jak tylko odpocznę Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 05 maj 2020 - 16:25] Parówki powinny być tylko muśnięte dymem Z tym sie zgadzam co do joty . A że wole wyroby delikatniej wędzone tym bardziej. Zwykle dzike wychodzi ciemniejsze czasami wiśniowe - co nie znaczy, że przeciągnięte w dymie. Puki co w domu parówek nie robiłem A tak czasowo mniej więcej da się określić? Jakieś ramy, abym miała porównanie. Przyznam, że miałam delikatny dymek, nie jest nachalny zapach ani smak. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 05 maj 2020 - 16:32] Parówki powinny być tylko muśnięte dymem, kolor masz aż "za"...Zdecydowanie tak jak mówi EAnna, tylko muśnięte dymem, aby leciutko podkreślić smak. Kiedyś zrobiłem celowo tytułem próby takie ciemniejsze, nieco bardziej podwędzone, i jak dla mnie takie mocniej odymione parówki jak też i serdelki są po prostu "nie tym wyrobem" .Serdelki teraz to mój kolejny plan Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 05 maj 2020 - 16:32] Odważyłam się zrobić parówki, wieprzowe z przepisu Sivona.Kiedyś trzeba było Ewa. Parówki pierwsza klasa Dziękuję bardzo Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 5 Maja 2020 A tak czasowo mniej więcej da się określić? Po osuszeniu ok. 50 min. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 5 Maja 2020 Ewa gratuluję wyrobu, poradziłaś sobie wyśmienicie. Piękne parówki. Zawsze powtarzam, że parówki w domowych warunkach bez kutra to najbardziej pracochłonny i najtrudniejszy technologicznie wyrób.Teraz to już ze wszystkim sobie poradzisz Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 5 Maja 2020 A jakim domowym sprzętem "kutrowałaś" ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 5 Maja 2020 (edytowane) Ewo, super wyrób.. Edytowane 5 Maja 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 5 Maja 2020 Ewa gratuluję wyrobu, poradziłaś sobie wyśmienicie. Piękne parówki. :clap: Zawsze powtarzam, że parówki w domowych warunkach bez kutra to najbardziej pracochłonny i najtrudniejszy technologicznie wyrób.Teraz to już ze wszystkim sobie poradzisz Jeszcze raz to samo. Potwierdzam. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 5 Maja 2020 Ewa gratuluję wyrobu, poradziłaś sobie wyśmienicie. Piękne parówki. Zawsze powtarzam, że parówki w domowych warunkach bez kutra to najbardziej pracochłonny i najtrudniejszy technologicznie wyrób.Teraz to już ze wszystkim sobie poradzisz Dzięki, czyli wstydu nie przyniosłam Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 05 maj 2020 - 23:16]A jakim domowym sprzętem "kutrowałaś" ?Malakser, micha 2 l z funkcją i ostrzem do kruszenia lodu, kenwood Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 05 maj 2020 - 23:17]Ewo, super wyrób.. Dziękuję Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 05 maj 2020 - 23:21]@Maxell Dziękuję Wy wiecie ile mnie to nerwów kosztowało, gorąca linia z administracją Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 5 Maja 2020 Gratuluję cierpliwości przy barankach. Dzisiaj mnie trochę poniosło i zrobiłem 1,5 kg kiełbasek grillowych w baranim flaku. Nadziewałem ręczną maszynką i już chyba długo się nie wezmę za "baraninę".Paróweczki zapewne pyszne w cienkim flaczku mniam mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 5 Maja 2020 Gratuluję cierpliwości przy barankach. Dzisiaj mnie trochę poniosło i zrobiłem 1,5 kg kiełbasek grillowych w baranim flaku. Nadziewałem ręczną maszynką i już chyba długo się nie wezmę za "baraninę".Paróweczki zapewne pyszne w cienkim flaczku mniam mniam.Cierpliwość... Nawet nie wiedziałam, że mój zasób niecenzuralnego slownictwa jest aż tak potężny Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 5 Maja 2020 Cierpliwość... Nawet nie wiedziałam, że mój zasób niecenzuralnego slownictwa jest aż tak potężny Człowiek uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) Kabanosiki, które @Muski przedstawił na FB, nie wiem czy tu też no i pyk o pierwszej w nocy Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Maja 2020 przez Efffa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 7 Maja 2020 no i pyk Aż u mnie było słychać.... Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 7 Maja 2020 Efffa paróweczki jak i kabanosy prima sort Zwłaszcza że kabanosy podsuszane w piecu hutniczym (przedostatnie zdjęcie) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 7 Maja 2020 no i pykAż u mnie było słychać.... Pozdrowienia nie ważne, która godzina. Pyk to pyk Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 07 maj 2020 - 09:47]Efffa paróweczki jak i kabanosy prima sort Zwłaszcza że kabanosy podsuszane w piecu hutniczym (przedostatnie zdjęcie) He he specjalnie polowałam na dymek, chciałam klimatyczne zdj zrobić Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 7 Maja 2020 nie ważne, która godzina. Pyk to pyk I wszystko jasne Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 10 Maja 2020 Kabanosiki, które @Muski przedstawił na FB Wyglądają pysznie, zresztą jak każdy Twój wyrób Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 10 Maja 2020 Kabanosiki, które @Muski przedstawił na FBWyglądają pysznie, zresztą jak każdy Twój wyrób Dziękuję Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 10 Maja 2020 Teraz wiem co to TWA. :D Nie umniejszając, wyroby zacne. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) Teraz wiem co to TWA. dobrze, że ja nie jestem świadoma co to znaczy. Edytowane 10 Maja 2020 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 10 Maja 2020 Teraz wiem co to TWA. :D Nie umniejszając, wyroby zacne.Mirek, jak możesz. No wiesz Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Kiełbaskę wieprzową resztkową uwędziłam, z czosnkiem niedźwiedzim suszonym i świeżym czosnkiem (czosnek w ząbkach a nie świeży niedźwiedzi) Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 14 maj 2020 - 06:33]Przysmaki dla moich przyjaciół. Oczywiście bez żadnych dodatków, wędzone lekko - później suszone są Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Maja 2020 przez Efffa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 14 Maja 2020 Ładnie powędzone widzę że degustatorzy już czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.