EAnna Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 19 Października 2010 chudziaczku, Ty tak "skromnie" mróweczko, ale jak zwykle perfekcyjnie. Z jakiego surowca robiłaś wędzonki? Ten tłuszczyk na wierzchu jak marzenie :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-128653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 19 Października 2010 Nic takiego ale ,żeby nie było, że się obijam :lol:Zdecydowanie się nie obijasz, jest co gryźć Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-128654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 19 Października 2010 Z jakiego surowca robiłaś wędzonki? Ja najczęściej kupuje gotowe "elementy" wieprzowe w sklepie firmowym więc zbyt tanio nie jest .A tym razem to dwie szynki ,baleron , boczek , pierś z indyka no i serki ( gotowe twarogowe) ,które trzymam przez noc w solance z przyprawami a potem wędzę. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-128658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 19 Października 2010 żeby nie było, że się obijam :thumbsup: Bardzo udane wyroby :clap: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-128664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wito1972 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 21 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-128874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 21 Października 2010 wito1972, Fotka ładna i nawet dobrze widać. Jak na poczatek start dobry, tylko opisz jak te wędzonki były robione. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-128881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 22 Października 2010 wito1972, Super :!: Ślinka cieknie, :thumbsup: :clap: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-128971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 24 Października 2010 Jako ze dlugo juz nierobilem fotek tego co wedze to wczoraj znalazl mi sie pod reka aparat wiec pstryknolem pare fotek. Oczywiscie do takich wyrobow obowiazkowo swoje piwko :grin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 24 Października 2010 Cóż można powiedzieć :clap: :clap: :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 24 Października 2010 wiec pstryknolemkol. marcus bardzo udane wyroby :thumbsup: obowiazkowo swoje piwkopifko relewacja :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 24 Października 2010 Nic dodać nic ująć. :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 24 Października 2010 Kolacyjka jak znalazł :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 29 Października 2010 Polędwiczka wieprzowa wędzona na zimno, była tak delikatna, że włożyłem ją w siatkę. Wędziła się na zimno 10 h. Do tego kieliszeczek własnej jałowcówki 60° :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 29 Października 2010 Polędwiczka wieprzowa wędzona na zimno :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 29 Października 2010 Hallo!!!! Wspanialy wyrob :clap: A jak peklowales i jak dlugo? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 29 Października 2010 do takich wyrobow obowiazkowo swoje piwkoWyroby cudne :thumbsup: :clap: . Może i mnie uda się kiedyś takie zrobić. Moja wędzarnia jeszcze nie gotowa /w trakcie modernizacji/, już nie mogę się doczekać kiedy znowu zacznę wędzić i... chciałabym bardzo, żeby moje wędzonki wyglądały tak jak Twoje.A swoje piwko, hm.. ciągle w planach. Brak odwagi aby rozpocząć produkcję. Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 29 Października 2010 Może i mnie uda się kiedyś takie zrobić A co to za pesymizm.Pewnie ,że się uda.Pomożemy :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 29 Października 2010 Polędwiczka wieprzowa wędzona na zimno Polędwiczka wygląda wyśmienicie. Pięknie owędzona i na pewna bardzo smaczna :thumbsup: :clap: Biotit wędziłeś w Borniaku z tą przystawką o której mówiłeś?? Ciekawa jestem czy wędzareczka się sprawdziła. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 29 Października 2010 ważyła 0,5 kg, mięsko było z młodej sztuki, bardzo delikatne, zdjąłem wszystkie błony, w 200ml wody rozpuściłem 8g (pól na pół:pektosól/sól niejodowana), wykonałem 1 nastrzyk 30ml, trzymałem w garnku na balkonie 24h, potem suszenie, osuszanie i zimny dym, temp 25-30C, nieraz podskoczyła do 35, w sumie 10h się wędziła (w Małym Borniaku z przystawką do zimnego wędzenia). W smaku jest akurat, jałowcówka nieźle mi zaszumiała :grin: w podobny sposób będę chciał wędzić schab. Obowiązkowo powtórzę polędwiczkę i łososia, smaki rewelacyjne :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-129807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 1 Listopada 2010 Ostatnio wykonane wyroby z indyka. Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-130168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 9 Listopada 2010 W smaku jest akurat, jałowcówka nieźle mi zaszumiała :grin: w podobny sposób będę chciał wędzić schab. Obowiązkowo powtórzę polędwiczkę i łososia, smaki rewelacyjne :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:Wygląda to smakowicie, zwłaszcza z tą jałowcówką :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-131325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 5 Grudnia 2010 mozecie podac przepis na szynkowa ???http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1379 http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=50 http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1384 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-135485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu3474 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dzieki wszystkim za odpowiedzi :lol: Cytuj Mówią że predkość zabija - nieprawda to gwaltowna utrata predkości zabija ... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-135540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Moje wędzonki przygotowane do parzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-138950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Moje wędzonki przygotowane do parzenia Przypominają epokę "wczesnego zbója" :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/5/#findComment-138954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.