Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nooo, i gotowe, bierzemy się za konsumpcję.

:thumbsup:  :clap: mniam mniam,u mnie dzisiaj się gotują biegi i golonko wieprzowe na galert do lornetki.A jeżeli chodzi o garnuszki do czenaki lub żarkoje to są one gliniane a nie kamionkowe,mniejsze kupione na ukrainie a większy w sklepie Ukrainoczka.

post-63315-0-87576000-1666716861_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/28/#findComment-793745
Udostępnij na innych stronach

Bilu garnuszki pieknej urody , ja mam kamionkowe takie male ,niestety za male jak na męska porcje . Przewaznie robie w nich gratine z ziemniakow bo ziemniaki malo popularne w diecie mojego TZ
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/28/#findComment-794027
Udostępnij na innych stronach

Też uwielbiam bardzo, bardzo, zapiekanki ziemniaczane ze śmietanką, dodatkiem czosnku i ziół oraz masełkiem i żółtym serkiem :D:thumbsup:.

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/28/#findComment-794044
Udostępnij na innych stronach

Po ostatnim małosolnym tylko wspomnienie zostało.Troszkę boczku zamarynowałem,jutro powędruje na rożen jeżeli pogoda pozwoli to i nowy małosolny do niego będzie w sam raz.

post-63315-0-44559200-1666979495_thumb.jpg

post-63315-0-72357300-1666979518_thumb.jpg

post-63315-0-35603300-1666979530_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/28/#findComment-794296
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Sos paprykowy.W większych słoiczkach jest przetarty dodatkowo przez sito co daje mu większą aksamitność natomiast w mniejszych jest wraz z nasionami.Jest w nim  piekielna moc.

post-63315-0-89930700-1668452667_thumb.jpg

post-63315-0-35603000-1668452688_thumb.jpg

post-63315-0-56644700-1668452704_thumb.jpg

post-63315-0-90545300-1668452719_thumb.jpg

post-63315-0-62781200-1668452739_thumb.jpg

post-63315-0-10289700-1668452752_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/28/#findComment-797259
Udostępnij na innych stronach

Jest w nim piekielna moc.

 

Dla twardzieli :) co mają rurkę plastikową zamiast jelit i reklamówkę zamiast żołądka. Moje jak przezimują to może w przyszłym sezonie dadzą owoc.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/28/#findComment-797275
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wielki wyczyn wygrać taki turniej, niemniej chyba niezłym wyczynem jest opróżnić zawartość żołądka. 

 

depositphotos_472710460-stock-photo-mind

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/28/#findComment-797300
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

No i jest energia na cały dzień. :thumbsup:

Smacznego :)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/28/#findComment-806952
Udostępnij na innych stronach

 

 

Udka........ pieczone.
 

Czym zawijałeś te udka?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/28/#findComment-807203
Udostępnij na innych stronach

 

Udka........ pieczone.
 

Czym zawijałeś te udka?

 

Pieczone były bez przykrycia w 180 st.C(grzałka góra-dół bez termoobiegu) przez około godz.dodatkowo przed końcem pieczenia przesmarowałem wodą z dodatkiem soli i podniosłem temperaturę do około 200 st.C.

Cebule zeszkliłem na oliwie ,dodałem pieczarki skropione sokiem z limonki poddusiłem do odparowania,następnie dodałem koncentrat pomidorowy ,kapustę oraz przyprawy i dusiłem bez przykrycia przez około 20 min.kilkukrotnie mieszając.Po wyłożeniu do naczynia żaroodpornego ułożyłem podudzia(marynowane w soli,czarnym świeżo mielonym  pieprzu i czerwonej słodkiej papryce).

Przyprawy można modyfikować wg. swoich upodobań.Ćwiartki ziemniaków piekłem w OptiGrillu.

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/28/#findComment-807228
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.