Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

,,Cukierek''
dobrze ściśnięty  :thumbsup:  

 

To zasługa praski,muszę tylko sprężyny wymienić na KO bo przy SV stalowe zaczęły rdzewieć :(

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-776298
Udostępnij na innych stronach

 

 

przy SV

W jakiej temperaturze i jak długo parzyłeś tę słodycz? :D 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-776353
Udostępnij na innych stronach

 

przy SV

W jakiej temperaturze i jak długo parzyłeś  

 

+-68 st.C przez 7 godz. Waga boczku 2 kg.peklowany próżniowo 72 godz.następnie marynowany w przyprawach wg.moich upodobań 24 godz w prasce.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-776367
Udostępnij na innych stronach

 

 

+-68 st.C przez 7 godz. Waga boczku 2 kg.peklowany próżniowo 72 godz.następnie marynowany w przyprawach wg.moich upodobań 24 godz w prasce.

Dziękuję za info  :)  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-776370
Udostępnij na innych stronach

O chyba dzisiaj nie w delegacji :D  

 

Do końca lipca w domku wypoczywam

 

użyłeś naturalnego łupka ?.

Tak ,było o tym w poście #175 tego tematu

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-777554
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Właśnie mi przypomniałeś że mam uszykowany do pieczenia kilogramowy kawałek w zamrażalniku. :D

 

Piękny widok :clap::thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-792175
Udostępnij na innych stronach

 

 

Chyba ostatni małosolny w tym sezonie

To cud, że masz jeszcze ogórki  :thumbsup: 

U mnie padły już w sierpniu  :facepalm:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-793200
Udostępnij na innych stronach

Noooo... Paaanie, ładnie, ładnie :clap:

 

Aniu, przecież dzisiaj bez względu na porę roku można kupić wszystko.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-793229
Udostępnij na innych stronach

Noooo... Paaanie, ładnie, ładnie :clap:

 

 dzisiaj bez względu na porę roku można kupić wszystko.

Zgadza się,chodź w przypadku tych ogórków są one dostępne do końca października a na  wiosnę od kwietnia.Kupuję bezpośrednio u producenta zanim mam swoje lub gdy już ich nie mam.

 

Teraz pora jakieś mięsko upiec do tych ogórasków ewentualnie jakiś smalczyk zrobić :)

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-793284
Udostępnij na innych stronach

jak opędzlujesz taki saganek to pogratulować 

Wbrew pozorom to tylko 750 ml.ale przesadziłem nieco z аджика

 i teraz muszę się wspomóc lokalnym pifkiem  :D

post-63315-0-78557800-1666546099_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-793356
Udostępnij na innych stronach

Ojjj Bilu, narobiłeś "smaka", tymi Twoimi pieczonkami że "nie strzymałem" :D. Z braku kamionkowych kociołków na "Czenaki", zrobiłem typowe danie "kociołkowe", tradycyjnie w garnku żeliwnym, z liśćmi kapusty, ziemniakami, czosnkiem, kiełbasą, warzywami, podlane gęstym ostrym sosem pomidorowym z papryką wędzoną i chili. Wstawiłem do piekarnika na 200 stopni C. na 1,5 godziny. Za godzinkę "Kociołek" będzie gotowy, już zaczyna pięknie pachnieć w całej chałupie, a język do hmmm.... ucieka :D:thumbsup:.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/27/#findComment-793730
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.