Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Eeee to zaraz konsumpcja (albo już pozostały fotki i wspomnienie) :)

Do konsumpcji jeszcze dalekopost-63315-0-10571800-1600282216_thumb.jpg

Ze względu na uszkodzenie ,,rożna'' :facepalm: muszę wykończyć na kratce :) post-63315-0-28601700-1600282750_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/9/#findComment-677477
Udostępnij na innych stronach

U Ciebie Jacku jak zawsze, wspaniale i smakowicie...

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/9/#findComment-677485
Udostępnij na innych stronach

Cóż tu pisać  :clap::D mniamm.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/9/#findComment-677508
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kolacja gotowa.

Napisz proszę, jak spreparowałeś ten boczek.

Na przekroju widać, że nie jest po prostu zwinięty a raczej płat tłusty jest nadziany kawałkami chudego z przyprawami. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/9/#findComment-677512
Udostępnij na innych stronach

 

Kolacja gotowa.

Napisz proszę, jak spreparowałeś ten boczek.

Na przekroju widać, że nie jest po prostu zwinięty a raczej płat tłusty jest nadziany kawałkami chudego z przyprawami. 

 

Na zdjęciu w poście #195 tego tematu może nie do końca widać bo jest zrobione po natarciu przyprawami ale boczek jest przecięty (przecinamy nie do końca a jeżeli boczek mamy gruby to można go przeciąć dwukrotnie) przy powierzchni tłuszczu i rozłożony a nasrępnie zwinięty :) przyprawy to sól warzonka ,suszony czosnek niedzwiedzi,słodka papryka oraz łagodna pasta paprykowa(papryka oraz pasta pochodzą z Węgier)

Pieczony był przez 4,30 godz.do temperatury 86 st.C wewnątrz.post-63315-0-95973900-1600323724_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/9/#findComment-677516
Udostępnij na innych stronach

Wygląda super. A do tego ten przemyślany (choć awaryjny) rożen  :thumbsup: 

:clap: :clap: :clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/9/#findComment-677534
Udostępnij na innych stronach

A do tego ten przemyślany (choć awaryjny) rożen  

Nie chciało mi się szukać drewna leszczynowego i zrobiłem z olchowego co bylo wielkim błędem :facepalm: nie chcę myśleć co by było gdyby wpadło to do żaru.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/9/#findComment-677535
Udostępnij na innych stronach

Czy ta aplikacja i termometr są warte swojej ceny?

To zależy za ile kupisz.Ja swojego Meatera i Meatera+ kupiłem w cenie jednego.Aplikacja jest prosta w obsłudze a termometr dobrze wykonany.Na Alli... można kupić zamiennik lecz jak z jakością wykonania oraz działaniem aplikacji nie mam pojęcia.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/9/#findComment-677571
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.