Skocz do zawartości

Chleb


ReniaS

Rekomendowane odpowiedzi

Bułeczki preclowe na śniadanie  upiekłam

 

Coś musisz robić skoro spać nie możesz  :facepalm:  :D

Cudnej urody te bułeczki precelkowe Ciociu  :clap:

 

 

Renia może jak najbardziej   (chudzinka taka  )

 

To ja nabiorę wody w usta Aniu  :D

Edytowane przez ReniaS

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Ja od kawy

 

Ja też każdy dzionek zaczynam od kubaska ok. 250 ml. ale wypijam tylko 1 kawusię dziennie. Zawsze świeżo mielona, precyzyjnie odmierzone 30 g. ziarnistej, mielona nie dłużej jak 5 minut przed parzeniem, koniecznie na młynku żarnowym :D , i zalane 230 ml. wody o temp. ok 92-93 stopnie C. i tak już parę dziesięcioleci :D . Mam również prof. express ciśnieniowy, niezłej klasy do espresso, ale nie przepadam za tym, i espresso pijam tylko ze spienionym mleczkiem w formie cappuccino od czasu do czasu :thumbsup:.

 

No i tak pielęgnujemy nasze poranne  rytuały   :thumbsup:  .

Ja parze zieloną herbatę w temperaturze 70 – 80°C  max 3 minuty wtedy najlepiej smakuje.

Ta pierwsza działa naprawdę pobudzająco, prawie jak espresso.

Jeśli chcemy uspokojenia i relaksu można zrobić jeszcze 2- 3 napary.

A najlepsza jest liściasta  :thumbsup:, lubię te rozwinięte zielone liście na dnie filiżanki  :) .

[Dodano: 06 sie 2020 - 19:00]

 

bułeczki są chrupiące na wierzchu w środku mięciutke. ....... no tak  zwykle rozpoczynam koło siódmej  .

 

Ze słodkich wypieków jadam babeczki halusine ze śmietanką ubitą - na zlotach  

No, czasami jakiegoś pączka a'bratka w wykonaniu naszej Królowej.

Te bułeczki Reni to faktycznie pobudzają apetyt     :clap:

Pozdrawiam Reniu...

 

Aniu bardzo dziękuję  :D

Wszystkim znane wypieki, które moja Siostra robi po mistrzowsku

są niezapomniane i nie sposób się im oprzeć :facepalm:

 

Serdecznie pozdrawiam :kiss:

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Bułeczki preclowe na śniadanie  upiekłam
 

Coś musisz robić skoro spać nie możesz  :facepalm:  :D

Cudnej urody te bułeczki precelkowe Ciociu

 

Dziękuję Siostro, zapraszam na wspólne, rodzinne śniadanie :)  :hug:

[Dodano: 06 sie 2020 - 19:33]

Bardzo ładne i apetyczne bułeczki :clap: :clap: :clap:

 

Dzięki Krystek za miłe słowa  :D

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

 

 

naprawdę smaczne
Chwila urlopu i już cudawianki  :thumbsup:  :clap:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

chleb z orzechami na zakwasie

Przecudny Reniu  :thumbsup:  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

chleb z orzechami na zakwasie

Przecudny Reniu  :thumbsup:  :clap:  

 

Dziękuję Aniu  :kiss:.

To mój ulubiony, piękę go co tydzień  :).

[Dodano: 11 sty 2021 - 19:40]

Chwila urlop i już cudawianki  :thumbsup:  :clap:  

 

Oj mnie nosi.......tylko zapominam, że wszystkiego powinno być o połowę mniej 

:frantics:   :D.

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Supernatural Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@ReniaS, pieknie wygladaja i napewno tak smakuja , pamietam cos w podobie tych jadlam w dziecinstwie tylko posypane makiem i nazywaly si eMalgoski o ile mnie pamiec nie myli :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie ma to jak domowe bułki  :thumbsup:

 

To fakt  :yes:   :)

[Dodano: 20 lut 2021 - 16:17]

Ja też podobnie, tylko zamiast mleka daję wodę, nie dodaję cukru, a zamiast masła olej rzepakowy :D .

 

Pewnie też zamienię masło na olej, poza tym smak mi odpowiada  :D

[Dodano: 20 lut 2021 - 16:18]

Supernatural

 

:D

[Dodano: 20 lut 2021 - 16:19]

Reniu ladne złociste!

 

Dzięki, piekłam z termoobiegiem  :D

[Dodano: 20 lut 2021 - 16:21]

@ReniaS, pieknie wygladaja i napewno tak smakuja , pamietam cos w podobie tych jadlam w dziecinstwie tylko posypane makiem i nazywaly si eMalgoski o ile mnie pamiec nie myli :)

 

Dziękuję  :),

są takie zwyczajne, ale smaczne.

Ja pamiętam bułki "geesowskie"- wyglądały podobnie.

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mam pyszną krakowską do tych bułeczek . :tongue::)

 

Andrzeju  Twoja krakowska zapewne pyszna  :thumbsup: + świeża bułka....mmmmm,

mam za to  szeroką z pistacjami, lekko podsuszoną -tez świetnie smakuje :D .

[Dodano: 20 lut 2021 - 21:23]

 

A ja mam pyszną krakowską do tych bułeczek

Nie tylko Ty masz  :tongue: , ale na bułeczki niestety mogę tylko  :rolleyes: popatrzeć. 

 

 

:D  :rolleyes:

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie tylko Ty masz

 

 Piotrek .....  a ja myślałem że już zjadłeś . ...... :)

 

 

 

lekko podsuszoną -tez świetnie smakuje :D .

 

 Reniu ... zapewne masz rację . :)     Takich czasów to się nie spodziewałem że przez internet będziemy przesyłać smaki kiełbasek i nie tylko :facepalm: .  Może za miesiąc .. dwa będzie lepiej .

 

Pozdrawiam 

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

masło zapewnia lepsze walory smakowo zapachowe w bułeczce niż olej
:thumbsup: Ja też 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.