@halusia@ Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Bułeczki preclowe na śniadanie upiekłam Coś musisz robić skoro spać nie możesz Cudnej urody te bułeczki precelkowe Ciociu Renia może jak najbardziej (chudzinka taka ) To ja nabiorę wody w usta Aniu Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez ReniaS Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Bardzo ładne i apetyczne bułeczki :clap: „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja od kawy Ja też każdy dzionek zaczynam od kubaska ok. 250 ml. ale wypijam tylko 1 kawusię dziennie. Zawsze świeżo mielona, precyzyjnie odmierzone 30 g. ziarnistej, mielona nie dłużej jak 5 minut przed parzeniem, koniecznie na młynku żarnowym , i zalane 230 ml. wody o temp. ok 92-93 stopnie C. i tak już parę dziesięcioleci . Mam również prof. express ciśnieniowy, niezłej klasy do espresso, ale nie przepadam za tym, i espresso pijam tylko ze spienionym mleczkiem w formie cappuccino od czasu do czasu . No i tak pielęgnujemy nasze poranne rytuały .Ja parze zieloną herbatę w temperaturze 70 – 80°C max 3 minuty wtedy najlepiej smakuje.Ta pierwsza działa naprawdę pobudzająco, prawie jak espresso.Jeśli chcemy uspokojenia i relaksu można zrobić jeszcze 2- 3 napary.A najlepsza jest liściasta , lubię te rozwinięte zielone liście na dnie filiżanki .[Dodano: 06 sie 2020 - 19:00] bułeczki są chrupiące na wierzchu w środku mięciutke. ....... no tak zwykle rozpoczynam koło siódmej . Ze słodkich wypieków jadam babeczki halusine ze śmietanką ubitą - na zlotach No, czasami jakiegoś pączka a'bratka w wykonaniu naszej Królowej.Te bułeczki Reni to faktycznie pobudzają apetyt Pozdrawiam Reniu... Aniu bardzo dziękuję Wszystkim znane wypieki, które moja Siostra robi po mistrzowskusą niezapomniane i nie sposób się im oprzeć Serdecznie pozdrawiam Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Bułeczki preclowe na śniadanie upiekłam Coś musisz robić skoro spać nie możesz Cudnej urody te bułeczki precelkowe Ciociu Dziękuję Siostro, zapraszam na wspólne, rodzinne śniadanie [Dodano: 06 sie 2020 - 19:33]Bardzo ładne i apetyczne bułeczki :clap: Dzięki Krystek za miłe słowa Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Trochę świeżego pieczywa -chleb z orzechami na zakwasie i mleczne bułeczki (wg. przepisu z internetu https://poprostupycha.com.pl/przepis/buleczki-mleczne/) Edytowane 11 Stycznia 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Reniu, daj dokładny przepis na te bułeczki. Wyglądają bardzo apetycznie. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Są bardzo puszyste, naprawdę smaczne .Piekłam zgodnie z tym przepisem: https://poprostupycha.com.pl/przepis/buleczki-mleczne/ Edytowane 11 Stycznia 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 11 Stycznia 2021 naprawdę smaczne Chwila urlopu i już cudawianki Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 11 Stycznia 2021 chleb z orzechami na zakwasie Przecudny Reniu Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) chleb z orzechami na zakwasiePrzecudny Reniu Dziękuję Aniu .To mój ulubiony, piękę go co tydzień .[Dodano: 11 sty 2021 - 19:40]Chwila urlop i już cudawianki Oj mnie nosi.......tylko zapominam, że wszystkiego powinno być o połowę mniej . Edytowane 11 Stycznia 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 11 Stycznia 2021 :clap: MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 20 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Kolejne, bardzo smaczne bułki pszenne Piekłam z tego przepisu: https://www.obzarciuch.pl/2015/02/buki-pszenne.html Edytowane 20 Lutego 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 20 Lutego 2021 Nie ma to jak domowe bułki . Piekę z podobnego przepisu. Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Ja też podobnie, tylko zamiast mleka daję wodę, nie dodaję cukru, a zamiast masła olej rzepakowy . Edytowane 20 Lutego 2021 przez sverige2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Supernatural Edytowane 20 Lutego 2021 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 20 Lutego 2021 Reniu ladne złociste! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 20 Lutego 2021 @ReniaS, pieknie wygladaja i napewno tak smakuja , pamietam cos w podobie tych jadlam w dziecinstwie tylko posypane makiem i nazywaly si eMalgoski o ile mnie pamiec nie myli https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 20 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Nie ma to jak domowe bułki To fakt [Dodano: 20 lut 2021 - 16:17]Ja też podobnie, tylko zamiast mleka daję wodę, nie dodaję cukru, a zamiast masła olej rzepakowy . Pewnie też zamienię masło na olej, poza tym smak mi odpowiada [Dodano: 20 lut 2021 - 16:18]Supernatural [Dodano: 20 lut 2021 - 16:19]Reniu ladne złociste! Dzięki, piekłam z termoobiegiem [Dodano: 20 lut 2021 - 16:21]@ReniaS, pieknie wygladaja i napewno tak smakuja , pamietam cos w podobie tych jadlam w dziecinstwie tylko posypane makiem i nazywaly si eMalgoski o ile mnie pamiec nie myli Dziękuję ,są takie zwyczajne, ale smaczne.Ja pamiętam bułki "geesowskie"- wyglądały podobnie. Edytowane 20 Lutego 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 20 Lutego 2021 Kolejne, bardzo smaczne bułki pszenne A ja mam pyszną krakowską do tych bułeczek . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 20 Lutego 2021 A ja mam pyszną krakowską do tych bułeczek Nie tylko Ty masz , ale na bułeczki niestety mogę tylko popatrzeć. Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 20 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) mam pyszną krakowską do tych bułeczek . Andrzeju Twoja krakowska zapewne pyszna + świeża bułka....mmmmm,mam za to szeroką z pistacjami, lekko podsuszoną -tez świetnie smakuje .[Dodano: 20 lut 2021 - 21:23] A ja mam pyszną krakowską do tych bułeczekNie tylko Ty masz , ale na bułeczki niestety mogę tylko popatrzeć. Edytowane 20 Lutego 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 20 Lutego 2021 Nie tylko Ty masz Piotrek ..... a ja myślałem że już zjadłeś . ...... lekko podsuszoną -tez świetnie smakuje . Reniu ... zapewne masz rację . Takich czasów to się nie spodziewałem że przez internet będziemy przesyłać smaki kiełbasek i nie tylko . Może za miesiąc .. dwa będzie lepiej . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 20 Lutego 2021 A ja uważam , że masło zapewnia lepsze walory smakowo zapachowe w bułeczce niż olej "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 21 Lutego 2021 masło zapewnia lepsze walory smakowo zapachowe w bułeczce niż olej Ja też Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 21 Lutego 2021 Moje bułeczki też widzą masełko Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi