Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bo przedobrzyłeś = przesuszyłeś  

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/#findComment-662351
Udostępnij na innych stronach

Niektóre jelita mogą być pancerne.Domniemam ,że nic nie zmieniłeś w swojej technice wędzenia?.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/#findComment-662353
Udostępnij na innych stronach

U mnie to samo z tym ze 8 letniego doświadczenia nie mam, a kiełbase robiłem 4 razy i jelito twarde. Nie jest aż tak twarde że nie idzie ugryźć, ale miałem do czynienia ze swojską kiełbasą i to nie jest to. Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/#findComment-662913
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.

Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.

Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić.

 Sam zobaczysz i ocenisz różnicę.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/#findComment-662931
Udostępnij na innych stronach

 

Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.

Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.

Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić.

Sam zobaczysz i ocenisz różnicę.

Dziękuje za informacje nastepny razem tak zrobie.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/#findComment-662935
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.