Adzius1986 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Moi drodzy wędzę już z 8 lat. Od kilku moich wędzeń skórka kiełbasy po wędzeniu jest bardzo twarda. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Bo przedobrzyłeś = przesuszyłeś Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/#findComment-662351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Niektóre jelita mogą być pancerne.Domniemam ,że nic nie zmieniłeś w swojej technice wędzenia?. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/#findComment-662353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym-on Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 U mnie to samo z tym ze 8 letniego doświadczenia nie mam, a kiełbase robiłem 4 razy i jelito twarde. Nie jest aż tak twarde że nie idzie ugryźć, ale miałem do czynienia ze swojską kiełbasą i to nie jest to. Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/#findComment-662913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym. Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić. Sam zobaczysz i ocenisz różnicę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/#findComment-662931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym-on Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić. Sam zobaczysz i ocenisz różnicę.Dziękuje za informacje nastepny razem tak zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17086-twarda-sk%C3%B3rka-jelito-po-w%C4%99dzeniu/#findComment-662935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.