Maxell Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Maja 2020 https://plyta-na-grilla-pl.com/?id=pl916&sid=gcg:9lo1155042720b487p8b4m2qeswxt4wyg9fssngp Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Maja 2020 Mam używam sprawdza się dobra sprawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Maja 2020 Wczoraj zamówiłem taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Maja 2020 Witam, No cóż, teflon, lepiej chyba zakupić płytę wykonaną z żeliwa.Niestety koszty trochę wzrosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Maja 2020 Mam używam sprawdza się dobra sprawa .jakie wymiary ma ta płyta? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gluszec Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Maja 2020 Mam używam sprawdza się dobra sprawa .jakie wymiary ma ta płyta?40x33cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Maja 2020 Dzięki .Sorki -pisało jak byk!Też się zastanawiam nad tymi płytami -do tej pory grilowaliśmy bezpośrednio na ruszcie,bądź na tackach.Mam jeszcze do rozbrojenia starą kuchnie ,której palenisko jest z blachy żeliwnej.Ciekawa jestem jak się zachowuje ten teflon po kolejnych grilowaniach? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Maja 2020 https://allegro.pl/oferta/mata-teflonowa-na-grilla-tacki-do-pieczenia-4-szt-9172505955?utm_feed=a2f12cfe-bd88-48be-9b08-0b85065ca656&utm_campaign=rtbhouse-allegro_Home_garden&utm_source=rtbhouse&utm_medium=CPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Dzięki .Sorki -pisało jak byk!Też się zastanawiam nad tymi płytami -do tej pory grilowaliśmy bezpośrednio na ruszcie,bądź na tackach.Mam jeszcze do rozbrojenia starą kuchnie ,której palenisko jest z blachy żeliwnej.Ciekawa jestem jak się zachowuje ten teflon po kolejnych grilowaniach? Świetnie ,dobrze się myje kupiłem w swojskiwyrob.pl Naprawdę warto , zwijasz albo na płasko lekkie mało miejsca zajmują Edytowane 8 Maja 2020 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Maja 2020 jakie wymiary ma ta płyta? wymiary (dł/szer): 40cm/33cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Maja 2020 Tylko czy to nie zabija całego sensu grillowania. Na takiej macie zbiera się tłuszcz albo marynata i robi się z tego patelnia. Uwielbiam smak potraw z grilla i o jej smaku decydują między innymi przypalone i ściekające soki z mięsa. Wiem, że to nie zdrowe itd. Z tego samego powodu szybko zrezygnowałem z tacek. Niby grill a jednak inaczej. Mam też patelnię grillową z żeliwa i niby podobne i nawet wzorek na steku się robi ale smak jednak inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Maja 2020 Tylko czy to nie zabija całego sensu grillowania. Na takiej macie zbiera się tłuszcz albo marynata i robi się z tego patelnia. Uwielbiam smak potraw z grilla i o jej smaku decydują między innymi przypalone i ściekające soki z mięsa. Wiem, że to nie zdrowe itd. Z tego samego powodu szybko zrezygnowałem z tacek. Niby grill a jednak inaczej. Mam też patelnię grillową z żeliwa i niby podobne i nawet wzorek na steku się robi ale smak jednak inny. Mam tak samo, i zgadzam się z Tobą Jojo w 1000%-tach. Najbardziej smakuje mi w grillowaniu dokładnie to o czym piszesz, też właśnie to lubię . Inaczej "Grill", i grillowanie traci dla mnie jakikolwiek sens, i wolał bym z "grilla" całkowicie zrezygnować, gdybym musiał używać tacki czy folii, nie mając tego aromatu "spalenizny", dymu, i ogólnie tego zapachu i smakowitości którą daje kapiący na rozżarzone węgle sok, i tłuszcz z grillowanego mięsiwka czy kiełbaski . Kiedyś robiłem próby z żeliwną płytą, czy też z "lawą" , wszystko skończyło na śmieciach, i grilluję tylko na naturalnym węglu drzewnym, lub szczapach drewna, tych samych szczapach które używam również do wędzenia w moim "kibelku" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Maja 2020 Podałem linka do tego gadżeciku, gdyż nie wszyscy Polacy myślą tak samo (co jest wspaniałe) i być może ktoś będzie zainteresowany. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) i grillowanie traci dla mnie jakikolwiek sens, i wolał bym z "grilla" całkowicie zrezygnować, gdybym musiał używać tacki czy folii, nie mając tego aromatu "spalenizny"Oj Jareczku - Zapraszam Cie do siebie na grilla i może zmienisz zdanie . A na deser ugrilluję Ci banany ( albo ananasa) z czekoladą Edytowane 8 Maja 2020 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Maja 2020 Miło mi Muskusiu, dzięki bardzo serdeczne za zaproszenie, ale jednak jużem za chyba zbyt stary aby zmieniać smaki, a "kiełbachę z ogniska, na patyku" lubiłem zawsze, od tzw. "dziecka" nie mogłem się doczekać kiedy Tata zrobi dla nas ognisko, jeszcze tą najzwyklejszą "Zwyczajną" po 18 zeta za kg. z lat 50-tych i czasów "głębokiej komuny" . Tamte wędliny jak pisałem z Żerania czy Służewca to, ej, co tam, rozmarzyłem się, a o pasztetowych, kaszankach czy salcesonach nawet nie wspominam .Najciekawsze jednak jest to, że te wszystkie pyszności powstawały w molochach, Państwowych Zakładach Mięsnych, a nie jak dziś w małych tradycyjnych rodzinnych wytwórniach, i co, można było, dawało się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 8 Maja 2020 Używam te maty już 3 sezon i spisują się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 8 Maja 2020 Griluję często w mieszkaniu na elektryku i nie widzę różnicy między nim,a tradycyjnym,chodzi o smak oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawaldek11 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 8 Maja 2020 Elektryk, to jednak coś innego niż tradycyjny węglowy.Ale sam używam matę teflonową dwa sezony i uważam, że z nią zużywa się mniej paliwa, a uzyskać dobrze przypieczone dania, to nie problem. I trudniej o przypalenie jak już się nie pilnuje za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Maja 2020 Grillowanie to obróbka termiczna na otwartym ogniu, Na macie,na blasze,na patelni to już jest smażenie. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 9 Maja 2020 Grillowanie to obróbka termiczna na otwartym ogniu, Na macie,na blasze,na patelni to już jest smażenie. :thumbsup: !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 9 Maja 2020 I potem się dziwicie, że nie można niczego odszukać w tematach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 9 Maja 2020 Mate mam ale uzywam w piekarniku , mam tez do gryla , inna co prawda bo to taka kratka , Grylowanie to nie na otwartym ogniu wedlog mnie tylko na zarze , wszystko wymaga odpowiedniego grylowania zeby nie spalic , Na otwartym ogniu to dla mnie ognisku i kielbasa dawnych lat ogniskowa na patyku . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 9 Maja 2020 (edytowane) No cóż, teflon, lepiej chyba zakupić płytę wykonaną z żeliwa.Przyłączam się do tej opinii Edytowane 9 Maja 2020 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 10 Maja 2020 Patelnię teflonową wywaliłem kilkanaście lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 10 Maja 2020 Link wrzuciłem, gdyż uważam że to dosyć ciekawa rzecz. Wychodząc z założenia, iż aby odrzucić, trzeba spróbować, kupię jedną taką podkładkę i wypróbuję. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.