Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
2 godziny temu, bilu72 napisał(a):

Sxybki obiadek

Ziemniaki łatwo wykopać, ale wydusić z kury tyle jaj? 

Bilu silnoręki. 🤣🤣🤣

Tak na poważnie to taki obiad to wspomnienie cudownych lat młodości. Jeszcze kwaśne mleko.

To se ne vrati 😁 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/239/#findComment-1023232
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
41 minut temu, EwaMax napisał(a):

Kto był na zlocie w Napoleonowie ten wie co mamy dziś na obiad

Pyszne, już robiłam 2 razy Szczepanowe schabowe 😋

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/239/#findComment-1033580
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, EwaMax napisał(a):

Kto był na zlocie w Napoleonowie ten wie co mamy dziś na obiad

Niestety nie dostąpiliśmy zaszczytu bycia.😢 A ciekawi jesteśmy???

MIRKON
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/239/#findComment-1033587
Udostępnij na innych stronach

4 godziny temu, @halusia@ napisał(a):
5 godzin temu, EwaMax napisał(a):

Kto był na zlocie w Napoleonowie ten wie co mamy dziś na obiad

Pyszne, już robiłam 2 razy Szczepanowe schabowe

Ja też robiłam Szczepana smakołyk. Paluszki lizać. 😚

Dziękujemy za przepis.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/239/#findComment-1033594
Udostępnij na innych stronach

52 minuty temu, BazylWidzew napisał(a):

Zamiast panierki musztarda?

Najpierw nacięte co 0,5 cm potem  musztarda a potem panierka 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/239/#findComment-1033654
Udostępnij na innych stronach

11 godzin temu, Muski napisał(a):

Najpierw nacięte co 0,5 cm potem  musztarda a potem panierka 

Oto clou przepisu !

Schabowe w tym wydaniu sa znakomite.

Oczywiscie z kością, na grubość żeberka :D

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/239/#findComment-1033762
Udostępnij na innych stronach

W dniu 8.09.2025 o 09:24, Muski napisał(a):
W dniu 8.09.2025 o 08:31, BazylWidzew napisał(a):

 

Najpierw nacięte co 0,5 cm potem  musztarda a potem panierka 

Na zlocie pokazywałem sposób przygotowania mięsa bez użycia tłuczka. Uważam, że mięso tłuczone traci soczystość i część swoich walorów smakowych. Zamiast tego stosuję nacinanie, które zapobiega zamykaniu się porów – dzięki temu mięso pozostaje soczyste i zachowuje pełnię smaku.

Tak przygotowane mięso można podawać w panierce, zapiekać, grillować jak steki. Szczególnie polecam schabowe: po usmażeniu włożyć je do naczynia żaroodpornego i piec jeszcze około 20 minut w temperaturze 180°C.

Dla mnie to prawdziwy raj dla podniebienia.

  • Upvote 2

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/239/#findComment-1033849
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, SZCZEPAN napisał(a):

stosuję nacinanie, które zapobiega zamykaniu się porów – dzięki temu mięso pozostaje soczyste i zachowuje pełnię smaku.

Czym nacinasz? nóż czy jakaś kotleciarka? I kolejne pytanie...musztarda, czy jakaś konkretnie czy taka jaką lubię?

Edytowane przez szrekPL
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/239/#findComment-1033872
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.