MariuszB Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4351 Opublikowano 20 Lutego 2016 paszeko, tak jak napisał electra, i wielu innych ludzi..... wszystko zależy od obróbki, gdybym miał kupować dorsza a później, po przyrządzeniu mieć wióry to wybacz, ale przestałbym gotować i zajmować się wszelkimi wędlinami a zająłbym się uprawą trawy Także powodzenia w termicznym przyrządzaniu chudego dorsza.... Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-477642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4352 Opublikowano 20 Lutego 2016 to co z nim tam robia?To podaj swój sposób przyrządzania, wtedy może będzie jasne, dlaczego masz suchego. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-477646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4353 Opublikowano 20 Lutego 2016 Skąd wytrzasneliście belonę ... to przecież nie sezon ... ? PSBardzo dobra rybka charakterystyczny jest kolor ości i kręgosłupa ... taki "wegorz" dla naiwnych ... nie jeden sie nabrał na wędzoną "sznurówkę" ; ) Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-477666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4354 Opublikowano 20 Lutego 2016 Skąd wytrzasneliście belonę ... to przecież nie sezon ... ?Trochę zapomniana czekała w zamrażalniku od sezonu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-477670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4355 Opublikowano 20 Lutego 2016 to bedzie zawsze dorsz! Ale dorsz może być dobrze usmażony,tzn nie przesmażony .Zrób panierkę z mąki,jajka,tartej bułki i w takiej osłonie jego nie wysuszysz.Możesz ugotować na parze,możesz,jeżeli lubisz tylko tłuste ryby, usmażyć mielone z dorsza dodając 20% boczku wędzonego. nie jeden sie nabrał na wędzoną "sznurówkę" ; ) To trzeba być bardzo niekumatym w kwestii ryb Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-477685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4356 Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) To trzeba być bardzo niekumatym w kwestii ryb I na kolorach się nie znać Edytowane 20 Lutego 2016 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-477694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4357 Opublikowano 20 Lutego 2016 Teee ... dwa "kolorysty" kolor to widzicie jak się jje Takie "Pany" jak zibaczą to wtedy mówią Q...a starego zepsutego węgorza mi wcisnał ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-477714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4358 Opublikowano 26 Lutego 2016 szybki obiad ze słoika Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-479986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4359 Opublikowano 27 Lutego 2016 A u nas dzisiaj na obiad Tikka Masala z jaśminowym ryżem posypana świeżą kolendrą... Narobiłem tego z pół gara bo mieli być goście ale skoro Kruszynka trafił na odwyk to nie ma teraz tego komu zjeść... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-480226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4360 Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Kruszynka trafił na odwyki Ty Chłopie nie jesteś z Nim , nie wspierasz Go dobrym słowem i przykładem ,tylko jesz frykasy . Nic to jutro (niedziela ) okrążysz na klęczkach katedrę/bazylikę na klęczkach i będzie Ci wybaczone (dołącz foty bo jam człek małej wiary , i wolę zobaczyć ) Edytowane 27 Lutego 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-480380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4361 Opublikowano 6 Marca 2016 Dzis na niedzielny obiad, ozor wolowy z sosem chrzanowym. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4362 Opublikowano 6 Marca 2016 Ale poleciales kolego! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4363 Opublikowano 6 Marca 2016 peklowany? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4364 Opublikowano 6 Marca 2016 peklowany?Tak,ozor byl peklowany.Gotowany w slow cooker. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4365 Opublikowano 6 Marca 2016 Czyli "pyszczydło teściowej" :laugh: :D :) Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4366 Opublikowano 6 Marca 2016 ozor byl peklowany.Gotowany w slow cooker. Ile godzin gotowałeś i w jakiej temperaturze? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4367 Opublikowano 6 Marca 2016 ozor byl peklowany.Gotowany w slow cooker.Ile godzin gotowałeś i w jakiej temperaturze? Ozor gotowal sie ok.10 godzin, w ustawieniu wolnowara w pozycje "high". Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4368 Opublikowano 6 Marca 2016 Dziękuję za info.Pytałam, bo niedawno robiłam gulasz z karczku wołowego i 12h było za krótko.Temperatura 80st.C.Po 16h był pyszniutki. Wycieku soków w zasadzie nie było i o to mi chodziło. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4369 Opublikowano 6 Marca 2016 Dzis na niedzielny obiad, ozor wolowy z sosem chrzanowym. Smacznie Piotr Pozdrawiam .A ja dzisiaj sałatkowo Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4370 Opublikowano 6 Marca 2016 A ja dzisiaj sałatkowo Zapewne już się szykujesz na Zlotowego barana z ognia :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4371 Opublikowano 6 Marca 2016 gołąbkowo w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4372 Opublikowano 6 Marca 2016 Zapewne już się szykujesz na Zlotowego barana z ognia :D A skąd wiedziałeś Andrzejku ? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4373 Opublikowano 6 Marca 2016 Halinko bo zajadasz same sałatki :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4374 Opublikowano 6 Marca 2016 Halinko bo zajadasz same sałatki :D Ostatnio Andrzejku to jest moim pożywieniem.... zresztą bardzo smacznym Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4375 Opublikowano 6 Marca 2016 a u mnie jak zwykle weekendowe szybkie jedzeniepalki z kurczaka z curry na smazonych skarmelizowanych jablkach Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/175/#findComment-482643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.