king_lpk Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #3451 Opublikowano 8 Października 2013 zupa jarzynowa + karp smażony może dużo ludzi gardzi tą rybą ale dla mnie świeżo sprawiony karp + sól+ mąka + patelnia góruje nad marketowymi mrożonkami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-305752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hana Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #3452 Opublikowano 14 Października 2013 Zupa meksykańska - w sam raz na dzisiejszy chłodny dzień Cytuj "Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-306904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hana Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #3453 Opublikowano 21 Października 2013 Zupa rybna z pulpetami i lanymi kluskami Cytuj "Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-308054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #3454 Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) a ja dzisiaj po szwajcarsku Placek ziemniaczany zapiekany z serem pleśniowym (niebieskim)Dla zainteresowanychObrane ziemniaki zagotować ale nie ugotować, znaczy zaraz jak się woda zagotuje zdjąć z ognia.Takie gorące zetrzeć na bardzo grubej tarce ( ząbki) uformować placek, lub dla bardzo głodnych przykryć cale dno rozgrzanej patelni,na to wkroić sera pleśniowego wg upodobań, u mnie jest zakrycie całej powierzchni.Piec na złoto od spodu ser wcieka w placek, potem obrócić i zezłości druga stronę..Piec BEZ przykrycia, bo zrobi sie plumpa To jest oryginalna wersjaJa dodaje jeszcze jajka do przed obróceniem, a na talerz idzie posypane suszona cebula.kaloryczne, trzyma cały dzień, podobnie jak porządna jajecznica z cebula i boczkiem.Niegdyś tradycyjne szwajcarskie danie na śniadanie dla rolników którzy szli potem cały dzień pracować w pole. Edytowane 21 Października 2013 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-308059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #3455 Opublikowano 21 Października 2013 potem obrócić i zezłości druga stronę.. Co robić ze złości z drugą stroną ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-308067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #3456 Opublikowano 21 Października 2013 zezłocić Heniu, zezłocić Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-308068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3457 Opublikowano 4 Listopada 2013 Wczorajszy obiadek - łopatka wolno pieczona i ziemniakami Następnym razem będzie jeszcze lepiej, ale i tak rodzinka zajadała się ze smakiem Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-310814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAMI Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3458 Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) 11 Listopada Gęś i Kaczka ... Edytowane 11 Listopada 2013 przez GAMI Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-312301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3459 Opublikowano 14 Listopada 2013 U mnie takie tam, udziec z sarny marynowany w estragonie, duszony w czerwonym winie, z sosem śmietanowo - grzybowym. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3460 Opublikowano 14 Listopada 2013 U mnie takie tam, udziec z sarny marynowany w estragonie, duszony w czerwonym winie, z sosem śmietanowo - grzybowym. W restauracji byłeś? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3461 Opublikowano 14 Listopada 2013 U mnie takie tam, udziec z sarny marynowany w estragonie, duszony w czerwonym winie, z sosem śmietanowo - grzybowym. W restauracji byłeś? W dużym pokoju. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3462 Opublikowano 14 Listopada 2013 W dużym pokoju. Masz duży pokój, to masz i mały, czyli conajmniej dwa. Taka sarna to musi być smakowita... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3463 Opublikowano 15 Listopada 2013 W dużym pokoju. Masz duży pokój, to masz i mały, czyli conajmniej dwa. Taka sarna to musi być smakowita... i jeszcze trzeci malutki...sarna pyszota, nie jadłeś nigdy??? To chyba nie możliwe. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3464 Opublikowano 16 Listopada 2013 Bigos na świńskim ogonie i uchu peklowanym, wędzonym. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3465 Opublikowano 16 Listopada 2013 kaczka dziwaczka nadziana szarą renetąfrytki z torebki Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3466 Opublikowano 16 Listopada 2013 Bigos na świńskim ogonie i uchu peklowanym, wędzonym. A nie przypaliłeś deczko Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3467 Opublikowano 17 Listopada 2013 Wczoraj obiad z ogniska, pieczony kurczak i kugiel Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3468 Opublikowano 17 Listopada 2013 Toer ja jestem jeszcze rzed sniadaniem , a juz o obedzie mysle. Te kuraki do mnie przemawiaja Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3469 Opublikowano 17 Listopada 2013 Do mnie przemawia całość http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glodny.gif I mamy identyczne kociołki Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-313910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3470 Opublikowano 19 Listopada 2013 A u nas dzis ulubiona zupa mojego TZ -lososiowa z zielonym groszkiem suszonymi pomidorami i bazylja Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-314431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3471 Opublikowano 24 Listopada 2013 Wczorajsze zakończenie sezonu, sprzątanie działki przed zimą, obiadek z ogniska. Wieczorem rybka (flądra) z Jantara, prosto od rybaka. W domu miejsca na ognisko nie mam, czas zrobić, a smażąc rybkę na taczce unikam zapachu w mieszkaniu. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-315589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3472 Opublikowano 24 Listopada 2013 A u nas dzis ulubiona zupa mojego TZ -lososiowa z zielonym groszkiem suszonymi pomidorami i bazyljaIMG_2022.JPGW sumie wszystkie składniki mam, możesz napisać jak taką zupę zrobić? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-315595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3473 Opublikowano 24 Listopada 2013 ziemniaki gotowane + bigos + (kawałek golonki i kawałek podgardla wędzonego) ugotowane w bigosie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-315619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3474 Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Biotit proszeZupa z Lososia (4 porcje)ca 600 gram lososia 1l wody1 kostka buljonu z kury ( rosol bedzie napewno zdrowszy i smaczniejszy)[2 dl cre' me fraiche basylja/ pomidor-poniewaz w Polsce nie ma akurat takiego smakowego mozna go zastapic dobra kwasna gesta smietana]a do tego 1 lyzeczka przecieru pomidorowego1 lyzeczka drobno posiekanej cebulki2 lyzki posiekanego pomidora suszonego w zalewie z oliwy½ lyzyzeczki suszonej bazylji½ lyzeczki cukruponadto ok 170 gr. krewetek ( opcionalnie ,w mojej akurat nie bylo ale z dodaniem jest jeszcze lepsza ale mozna pominac)4 dl groszek zielony mrozonysol, pieprz bialy1.na oliwie podsmazyc cebulke i pomidorki z zalewy2. pokroic lososia w kostke (2 cm x2 cm )3. zagotowac wode z cre'me fraiche i dodac rozkruszona kostke buljanowa4. wlozyc delikatnie kostki lososia i parzyc na malym ogniu 4-5 min5. dodac krewetki i zielony groszek i chwilke jeszcze podgrzac juz zeby sie nie zagotowalo .serwowac z chlebkiem z maslemSmacznego:) PrzeglądStatusTematyPosty Edytowane 24 Listopada 2013 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-315644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3475 Opublikowano 24 Listopada 2013 Electradziękuję Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/139/#findComment-315849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.