Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Kapusta kiszona? Liście też? Golonka peklowana?

Zostało mi jeszcze trochę kapusty z jesiennego kiszenia a, że golonko lubi kapustę to częściowo poszła do kociołka. Liście kapusty nie były kiszone one służą głównie przed przypaleniem wsadu i dają lekki aromat. Na samym początku smaruję kociołek smalcem do tego przyklejam skórę wp na dno i tak do połowy wysokości ścianki, na to idą liście kapusty i dopiero wsad który również przykrywam liściem, następnie kociołek zalewam winem ewentualnie piwem raz się zdarzyło, że zalałem nalewką śliwkową Waldka. Golonko nie peklowane. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-766346
Udostępnij na innych stronach

Takie z owocami lubię najbardziej :tongue:  :clap: 

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-767039
Udostępnij na innych stronach

Nowe słodkości Agi :).

 

Bardzo apetyczny ten puszysty  krem i owocki na torcie  :thumbsup:  :tongue:

 

A co kryje się pod tym ciemno udekorowanym ciastem?

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-767783
Udostępnij na innych stronach

Z futrem ??? - ;)

Przyjechał przyjaciel i ładnie dzikiego zastrugał ;).

post-84535-0-14183400-1652629979_thumb.jpgpost-84535-0-73973000-1652630011_thumb.jpg

 

Olga i Reniu dziękuję za miłe słowa :), ciemne ciasto to "Pijana śliwka", śliwka moczona w rumie z nutellą i masłem. Warstwy ciasta w stylu murzynka nasączona kawą z rumem i posmarowane powidłami śliwkowymi .

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-768466
Udostępnij na innych stronach

Przyjechał przyjaciel i ładnie dzikiego zastrugał ;).

 

, ciemne ciasto to "Pijana śliwka", śliwka moczona w rumie z nutellą i masłem. Warstwy ciasta w stylu murzynka nasączona kawą z rumem i posmarowane powidłami śliwkowymi .

 

        :thumbsup:  :clap:

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-768511
Udostępnij na innych stronach

Obłędne, z ekranu poczułem zapach ... :clap:

Dziękuję.

Nooo panie kolego, rodzinka głodna chodzić nie będzie :D:thumbsup::clap:.

Dzięki mały zapasik zrobiony :thumbsup: , dziś druga tura dymienia bo wczoraj nie weszło wszystko.

post-84535-0-22334100-1652973821_thumb.jpg

Cześć nocnego wędzenia.

post-84535-0-19768000-1652976900_thumb.jpg

Wędzenie zakończone.

post-84535-0-98442100-1652987483_thumb.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-769199
Udostępnij na innych stronach

 

 

mały zapasik zrobiony :thumbsup: , dziś druga tura dymienia bo wczoraj nie weszło wszystko.

Zapasik konkretny :thumbsup: Wyglądają super i na bank tak smakują  :thumbsup: To że robią "pyk" przy przełamaniu, to widać ze zdjęć  :clap: 

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-769287
Udostępnij na innych stronach

Wyglądają super i na bank tak smakują

 

Dzięki za miłe słowa :) , wczoraj Waldek wspominał, że miał odwiedziny znajomych którzy mówili, że tak smacznych kabanosów jeszcze nie jedli.

 

To że robią "pyk" przy przełamaniu, to widać ze zdjęć :clap:

 

:thumbsup: Teraz kliknięcie jest jeszcze mało wyraźne ale za 2-3 dni jak doschną wtedy będzie wyraźny klik do próżni. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-769316
Udostępnij na innych stronach

wczoraj Waldek wspominał, że miał odwiedziny znajomych którzy mówili, że tak smacznych kabanosów jeszcze nie jedli.

 

To jest duża satysfakcja :thumbsup:

 

Teraz kliknięcie jest jeszcze mało wyraźne ale za 2-3 dni jak doschną wtedy będzie wyraźny klik do próżni.

 

:yes:;)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-769442
Udostępnij na innych stronach

 

Dzisiejszy obiad 

 

U Ciebie jak zawsze na bogato  :thumbsup:  :clap:

 

.... i musowo dużo ludziów aby to pochłonąć  ;)  :) 

 

Smakowicie, na bogato i to co lubię :clap:

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-769539
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję za miłe słowa :).

 

 

.. i musowo dużo ludziów aby to pochłonąć ;):)

Sześć osób do tego odpowiednia popitka i mało co zostało ;).  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/21/#findComment-769547
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.