Grzewlod Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #801 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 (edytowane) 47 minut temu, Muski napisał(a): Ale trzeba jeszcze popracować nad kolorem. Mówiłem żeby dodać 2g czcinki byłby kolorek jak należy, miałeś obawy żeby za nisko nie opadło pH w sumie zasadne. Salami też możemy nożem grubo pociągnąć ale czasu nie skróci. 2 godziny temu, Maciekzbrzegu napisał(a): Jeżeli to wypociny to jak u Was wygląda dobra robota. ? Maćku właśnie tak wyglada, przydało by się jeszcze dobrze odpowietrzyć farsz ale w warunkach domowych nie jest to proste. Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-850225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #802 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Maciekzbrzegu napisał(a): Wyroby klasa 👍👏 Dziękujemy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-850227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #803 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 19 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Dziś z przyjaciółmi robimy test zimowo wisennych wypocin No normalnie nie można na te zdjęcia patrzeć śliną klawiaturę zalałem super wyroby TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-850360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #804 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Brawo ! Jest czym oczy nacieszyć i zapewne uczta dla podniebienia Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-850509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #805 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 9 godzin temu, BazylWidzew napisał(a): No normalnie nie można na te zdjęcia patrzeć śliną klawiaturę zalałem super wyroby Godzinę temu, Radek. napisał(a): Brawo ! Jest czym oczy nacieszyć i zapewne uczta dla podniebienia Bardzo dziękujujemy za słowa uznania. Bazyl buduj komorę i działaj. Na początek podpowiem Tobie jak zrobić "pół automat" na tańszych gratach tylko będziesz musiał samemu robić wymianę powietrza itd. Radek Twoje wyroby są wykonane również perfekcyjnie, oczy cieszą i zapewne są bardzo smaczne . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-850547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #806 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 To jest prawdziwa klasa premium, gratuluję Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-850553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #807 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 W dniu 7.08.2023 o 22:46, Zofintal napisał(a): To jest prawdziwa klasa premium, gratuluję Wiesław twoja kiełbasa z dzika też górna półka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #808 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Dziki kociołek podczas przyjacielskiego wędkowania. Ryby współpracowały . Paluszki gotowe. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #809 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 44 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Dziki kociołek podczas przyjacielskiego wędkowania. Ryby współpracowały . Paluszki gotowe. Paluszki, lizaczki....smak na nie pojawił się natychmiastowo Grzesiu. 😋 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #810 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Dziki kociołek podczas przyjacielskiego wędkowania. Ten dziki kociołek to bobrowy . Jakoś tak mi się kojarzy staw , woda bóbr.🤣🤣🤣.. Bo kaban ?,🤔 to w kukurydzy a nie w stawie. Nie że coś tam sugeruję tylko podpytuje.🤣🤪 Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez Maciekzbrzegu Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #811 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 43 minuty temu, @halusia@ napisał(a): smak na nie pojawił się natychmiastowo Karp na chrupko polecam. 26 minut temu, Maciekzbrzegu napisał(a): Nie że coś tam sugeruję tylko podpytuje.🤣🤪 Niestety Bobry nie współpracowały . Waldka mix : Dzik, Jeleń i Sarna pyszotto . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #812 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Dzisiejsze odśnieżanie . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #813 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 To widzę na bogatą. Sarny , dziki, jelenie... dojrzewające 👍. Ach czego mnie tam nie ma 😥 Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #814 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) U Ciebie Grzesiu to zawsze smacznie Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #815 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) 44 minuty temu, ReniaS napisał(a): U Ciebie Grzesiu to zawsze smacznie Bardzo dziękuję Reniu, lubię eksperymentować smakami. Kolacja . Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #816 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 4 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Dzisiejsze odśnieżanie . Wygląda imponująco 😋 "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #817 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Jakie rarytasy, że to człowiek za pstryknięciem palca nie może się przemieszczać. Tak jak to jest w bajkach 🤔 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #818 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 I tak można żyć Super to wszystko wygląda !!! Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #819 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Czym są nadziane oliwki? W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #820 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 18 godzin temu, chudziak napisał(a): Wygląda imponująco 😋 Dziękuję odpowiednia utrata masy trzeba było zakończyć proces suszenia. 18 godzin temu, Zofintal napisał(a): Jakie rarytasy, że to człowiek za pstryknięciem palca nie może się przemieszczać. Tak jak to jest w bajkach 🤔 3 godziny temu, Radek. napisał(a): Super to wszystko wygląda !!! Dziękujemy bardzo. 21 minut temu, karolszymczak napisał(a): Czym są nadziane oliwki? Migdały, oliwki kupisz w Lidlu naprawdę smaczna kompozycja. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #821 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Dziękuję z odpowiedź. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #822 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 4 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Migdały, oliwki kupisz w Lidlu naprawdę smaczna kompozycja. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-852478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #823 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 W dniu 7.08.2021 o 18:25, Grzewlod napisał(a): zrobiłem kilka słoików wiśniowej w zalewie octowej z czosnkiem i szalotką. Podczas ostatniego zlotu w Napoleonowie zostałam poczęstowana przez @Renię papryczkami czereśniowymi nadzianymi szalotką. Oczarowały mnie bez reszty i już zajęły miejsce w kalendarzu przetworów. Zalewa wykonana była wg przepisu kol. @Grzewlot, którego jednak szukam bezskutecznie. Czy jest możliwość udostępnienia kompleksowego przepisu całej wedzarniczej braci??? Mam na uwadze również obróbkę wstępną papryczek oraz celulek, zalewy i ew. pasteryzacji. Wiem, że czas obróbki termicznej jest niezwylke istotny dla zachowania jędrności papryki, niemniej cebulki - w moim odczuciu - były "na zebie" delikatne. W przeszłości kilka razy poległam na papryce tak, jak ostatnio na lepieniu pierogów z falbanką , dlatego proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuję. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-854397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #824 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 2 godziny temu, EAnna napisał(a): Czy jest możliwość udostępnienia kompleksowego przepisu całej wedzarniczej braci??? Mam na uwadze również obróbkę wstępną papryczek oraz celulek, zalewy i ew. pasteryzacji. Wiem , wiem . Nie mniej baaardzo wiele z naszych autorskich przepisów jest przewłaszczanych do celów komercyjnych jak również publikowanych jako tzw przepisy własne . Nie mniej na Twoją prośbę🥰 To jest przepis podstawowy Czereśniowe – czyste lub faszerowane /szalotka, czosnek, feta z ziołami prowansalskimi/ 3kg papryki już czystej 3,5 l wody 0,65 l octu 10 % 180 g cukru 3 łyżki płaskie soli 2 łyzeczki gorczycy 6 listków laurowych 10 -15 kulek pieprzu 10 kulek ziela ang 1-3łyżek curry 3 łodygi selera zielonego naci 2 marchewki pokrojone na ok 1 cm /opcjonalnie olej - ,łyżka na słoik / zalewa: woda+cukier+sól+gorczyca+ listki+nać selera+marchew -zagotować z 10min wyjąć nać , dodać ocet , zamieszać wyłączyć – zalać papryki opcjonalnie zalać olejem pasteryzacja 25 min w sterylizatorze w 85 st pasteryzować 15-20 min w 130 st C w piekarniku Uwaga szalotki nie większe niż moneta 2 cm zmiękną odpowiednio w pasteryzacji Zalewa /1 litr wody 170 ml – ocet 51 g cukier 1 płaska łyżka soli 2 listki laurowe 3/4 łyżeczki gorczycy 5 kulek pieprzu 3 -4 kulki ziela ang. opcjonalnie: 1 łodyga naci selera 1 marchewka pokrojona w plastry curry lub bez Po pasteryzacji schładzać w temperaturze pokojowej . Przenieść do chłodnego ciemnego miejsca 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-854454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #825 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Muski napisał(a): Uwaga szalotki nie większe niż moneta 2 cm zmiękną odpowiednio w pasteryzacji Waldku, polecam zastosowac tutaj u nas nazywana " walking onion" u was ta cebula jest pod nazwa cebuli egipskiej, ale nie jestem pewna. NA koncach kwiatowych tworza sie glowki podobne do czosknowych tylko z cebulek i wlasnie ich rozmiar jest bardzo maly a smakiem przypominaja szarotki. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/33/#findComment-854496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi