Grzewlod Opublikowano 17 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1176 Opublikowano 17 Maja 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Maciekzbrzegu napisał(a): Grzegorz to się chyba nazywa 🤔 sadyzm?😁 Jeszcze nic straconego zapraszamy na degustację 🙂, uchylę troszkę rąbka tajemnicy, że poza stekami będzie jeszcze smakołyk przygotowany z rasy Highland. Edytowane 17 Maja 2024 przez Grzewlod 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-925346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1177 Opublikowano 17 Maja 2024 Serdecznie dzięki za zaproszenie. Może kiedyś da radę. 👍 Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-925354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1178 Opublikowano 19 Maja 2024 (edytowane) "Świeca" została grillowana na dwa sposoby wysmażenia. Świeca w marynacie ziołowej - meedium rare Świeca w marynacie musztardowej - meedium Pomijając smak steków to wysmażenie meedium rare zdecydowanie bardziej pasuje do tego typu "mocnych" włókien "świecy". Proszę degustatorów o Waszą opinię? Jeśli będziecie grillować steki to mięso koniecznie musi dojrzeć. Podczas spotkania degustowaliśmy tatar z polędwicy Highlanda😋 oraz wiele innych smakołyków Wszystkich serdecznie pozdrawiamy 😃. Edytowane 19 Maja 2024 przez Grzewlod 2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-925663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1179 Opublikowano 19 Maja 2024 Stejki wyglądają apetycznie niestety u mnie w sklepie nie ma opcji zamówienia świec, przyjeżdża już w elementach natomiast tatar z Highlanda i Black Angusa jest mi znany doskonale gdyż te dwa stada brykają na pobliskich łąkach i co jakiś czas zasilają półki sklepu firmowego, pozdrawiam degustatorów Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-925672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1180 Opublikowano 19 Maja 2024 41 minut temu, Grzewlod napisał(a): wysmażenie meedium rare zdecydowanie bardziej pasuje do tego typu "mocnych" włókien "świecy" Tak jak wspominałem wcześniej, obróbka termiczna tego typu mięśnia zamyka się w przedziale rare- medium rare. Generalnie się to udało, cienki element wszedł w stadium medium i jeszcze był akceptowalny ale już nie tak delikatny jak odrobinę grubszy mięsień. Doświadczenie 😁kolejne zdobyte. Po raz kolejny wychodzi prawda o świeżym mięsie - świeże tak ale dojrzałe. Powinno dojrzewać 2-4 tygodni struktura i smak byłby zapewne lepszy. 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-925678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1181 Opublikowano 19 Maja 2024 Godzinę temu, Muski napisał(a): Po raz kolejny wychodzi prawda o świeżym mięsie - świeże tak ale dojrzałe. Powinno dojrzewać 2-4 tygodni struktura i smak byłby zapewne lepszy. Znalazłam wpis sprzed czterech lat: W dniu 21.03.2020 o 12:49, EAnna napisał(a): Świeca wołowa ....... . Od jakiegoś czasu poluję na ten specjał bo po wymarynowaniu jest mięciutki jak rostbef. Ten ze zdjęcia marynował się 3 tygodnie. 1 Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-925693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1182 Opublikowano 19 Maja 2024 (edytowane) W dniu 19.05.2024 o 11:38, szrekPL napisał(a): Highlanda i Black Angusa jest mi znany doskonale gdyż te dwa stada brykają na pobliskich łąkach i co jakiś czas zasilają półki sklepu Fajnie mieć taki sklep niedaleko, zawsze można zamówić jakiś kawałek mięsa na który ma się ochotę👍. W dniu 19.05.2024 o 12:00, Muski napisał(a): cienki element wszedł w stadium medium i jeszcze był akceptowalny ale już nie tak delikatny jak odrobinę grubszy mięsień. Dokładnie tak 👍. W dniu 19.05.2024 o 12:00, Muski napisał(a): Powinno dojrzewać 2-4 tygodni struktura i smak byłby zapewne lepszy. Oczywiście 👍. Edytowane 21 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-925745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1183 Opublikowano 22 Maja 2024 W dniu 19.05.2024 o 11:38, szrekPL napisał(a): Black Angusa jest mi znany doskonale Jak ktoś ma życzenie to w Lidlu można kupić steki z różnych mięśni BA dojrzewane 31 dni. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1184 Opublikowano 23 Maja 2024 (edytowane) W dniu 19.05.2024 o 11:04, Grzewlod napisał(a): Wszystkich serdecznie pozdrawiamy 😃 Pięknie i smacznie się gości Państwo. Pozdrawiam 😊 Edytowane 23 Maja 2024 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1185 Opublikowano 24 Maja 2024 22 godziny temu, @halusia@ napisał(a): Pięknie i smacznie się gości Państwo. Pozdrawiam 😊 Dziękujemy drzwi zawsze otwarte zapraszamy 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1186 Opublikowano 24 Maja 2024 Słodkość na sportowo 🙂. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1187 Opublikowano 24 Maja 2024 Czy już zjedzony? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1188 Opublikowano 24 Maja 2024 15 minut temu, Bagno napisał(a): Czy już zjedzony? Jeszcze nie🙂. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1189 Opublikowano 25 Maja 2024 8 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Słodkość na sportowo 🙂. Kolejne cudo. Brawo dla Agi 😍 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1190 Opublikowano 25 Maja 2024 Piękne ciacho, sport to zdrowie. 😅 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1191 Opublikowano 25 Maja 2024 Piękny torcik🤩, a najbardziej podoba mi się czekoladowa koronka wokół Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1192 Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) 7 godzin temu, @halusia@ napisał(a): Kolejne cudo. Brawo dla Agi 😍 6 godzin temu, Woytas napisał(a): Piękne ciacho, sport to zdrowie. 😅 Godzinę temu, ReniaS napisał(a): Piękny torcik🤩, a najbardziej podoba mi się czekoladowa koronka wokół Podziękował ukłony 😃. Reniu mi też się podobają koronki u kobiet. Edytowane 25 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1193 Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) Wołowina ciąg dalszy🤪.Na wzór kuchni Włosikiej moja obiadowa wersja kości z dziurą 😋Ossobuco. C.D.N. w trakcie pieczenia Edytowane 25 Maja 2024 przez Grzewlod 2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1194 Opublikowano 25 Maja 2024 Oj dobre to będzie, oj dobre ...zwłaszcza te środeczek z kości... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1195 Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) 48 minut temu, szrekPL napisał(a): Oj dobre to będzie, oj dobre ...zwłaszcza te środeczek z kości... Oj będzie, będzie nie mogę się doczekać kiedy wbiję zęby😋i poświdruje dziurkę. Idę działać sos już niedługo degustacja. Edytowane 25 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1196 Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) Sos przygotowany. 😋 Edytowane 25 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1197 Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) Na bogato . Grzesiu widzę że wchodzisz z założenia, że nikt tak o człowieka nie zadba jak on sam o siebie 😂.. Ukłaniam i smacznego. Edytowane 25 Maja 2024 przez Maciekzbrzegu Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 28 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1198 Opublikowano 28 Maja 2024 Pręgi wołowej z kością, w takiej wersji jeszcze nie jadłem. U mnie zawsze jest w niedzielnym rosole i flaczkach wołowych. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1199 Opublikowano 28 Maja 2024 4 godziny temu, Zofintal napisał(a): Pręgi wołowej z kością, w takiej wersji jeszcze nie jadłem. Wiesiu to goleń wł. 😋. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1200 Opublikowano 28 Maja 2024 (edytowane) Wołowina ciąg dalszy 😋.Podczas ostatniego przyjacielskiego spotkania przy "świeczce" zainspirowany tematem steków z mięs drobnych następne kulinarne elementy z rasy Limousine przygotowane do dojrzewania. Stek Pająk lub Ostrygowy - mięsień Zasłaniacz zewnętrzny/wewnętrzny Stek Major - mięsień Obły Większy Dziękuję Andrzejowi za ustalenie poprawnych nazw anatomicznych mięśni ułatwiło mi to znacznie zakup. C.D.N. Edytowane 28 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi