Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Muski napisał(a):

może nie będzie to Manhattan , ale Aquaman  😊

I gitara pasuje jesteśmy dogadani, Wiesiu nastawiaj lód😉.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-922025
Udostępnij na innych stronach

50 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Nowa słodkość Agi 😋

Piękny. Aga wciąż mnie zaskakuje 😋

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-922397
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, Zofintal napisał(a):

To jest to co tygryski lubią najbardziej 😋

 

8 godzin temu, chudziak napisał(a):

Elegancki 👏

 

7 godzin temu, Muski napisał(a):

R E W E LA C J A   

 

7 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Jak zawsze przecudnej urody :clap:

 

7 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

Piękny. Aga wciąż mnie zaskakuje 😋

Dziękuję bardzo z miłe słowa 🙂 które przekażę. Gronu degustatorów tort bardzo smakował😋.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-922427
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Zaciekawiony interesującym tematem wykonania steków ze "świecy wołowej" opublikowanym przez Anię :

postanowiłem poznać smak steków z tego ciekawego w budowie elementu.

20240516_175318.thumb.jpg.e3aa9b016db868e434a3c8838dea7669.jpg20240516_174935.thumb.jpg.71da2c0ded11b71944a159987008e19c.jpg20240516_170649.thumb.jpg.a9db47f43d0b5917217f325ff8e7d1aa.jpg20240516_180003.thumb.jpg.87de9c5b9226f413ea1efcaf84fc49e2.jpg20240516_181846.thumb.jpg.c22d1fb7c468f4e06b39e159a1063844.jpg

Po wyczyszczeniu mięso zostało zapakowane próżniowo C.D.N.

20240516_182300.thumb.jpg.ee7b1daeb79ac746e96d7a480a689045.jpg

 

P.S. Waldek tatar przygotujesz z innego gatunku wołowiny😋.

Proponuję zrobić na dwa sposoby jeden z ogórem drugi z kaparami o cebuli i innych dodatkach nie wspomnę 👍. Jak ogórków potrzeba to podrzucę czekam na info.

 

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925148
Udostępnij na innych stronach

Że tak powiem na bogato 👍. Zazdroszczę dostępu do mięsa jakiego potrzebujesz jakie chcesz 

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925162
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładne masz te świece :thumbsup:

I dostałeś już obrobione.

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925165
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, Grzewlod napisał(a):

Zaciekawiony interesującym tematem wykonania steków ze "świecy wołowej" opublikowanym przez Anię

Bardzo ładne kawałki mięsa. 

Znając Twoje możliwości to staniesz na wysokości zadania Grzesiu 😋

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925171
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Maciekzbrzegu napisał(a):

Zazdroszczę dostępu do mięsa jakiego potrzebujesz jakie chcesz 

Nie zawsze tak jest bywa różnie.

 

46 minut temu, EAnna napisał(a):

I dostałeś już obrobione.

 

 

Tak w masarni niedaleko mnie bardzo ładnie obrabiają elementy nie ma dużo poprawek. Mała miseczka ścinków na rosół też jest.

 

24 minuty temu, @halusia@ napisał(a):

Znając Twoje możliwości to staniesz na wysokości zadania Grzesiu 😋

 

W zamyśle miałem wykonać steki klasycznie pieprz, olej i na grilla po obróbce sól, lecz koncepcja  zmieniła się jak zobaczyłem strukturę sierpowatą włókien. Teraz wiem czemu Ania zastosowała marynatę. Mam koncepcję na wykonanie dwóch różnych marynat jedną na bazie musztardy a drugą wykona Aga coś na wzór ostatnio zrobionej marynaty do karkówki.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925177
Udostępnij na innych stronach

13 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Ania zastosowała marynatę.

Miałam okazję odwiedzić Anię.

Podana na obiad polędwica z jelenia z marynaty , poezją smaków.😋

Nie wspomnę o ciepłej szarlotce z bitą śmietaną.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925186
Udostępnij na innych stronach

25 minut temu, @halusia@ napisał(a):

Podana na obiad polędwica z jelenia z marynaty , poezją smaków.

Poledwica z jelenia to bardzo delikatne mięso o wysokich walorach smakowych więc "delikatna" marynata tylko podkręciła smak👍. Miałem okazję jeść tatar z poledwicy jelenia bez żadnych dodatków wyśmienity smak pamiętam do tej chwili😋.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925190
Udostępnij na innych stronach

49 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Poledwica z jelenia to bardzo delikatne mięso o wysokich walorach smakowych więc "delikatna" marynata tylko podkręciła smak👍. Miałem okazję jeść tatar z poledwicy jelenia bez żadnych dodatków wyśmienity smak pamiętam do tej chwili😋.

 

I tym rarytasem zostałam również poczęstowana przez Eanne 😁

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925198
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

I tym rarytasem zostałam również poczęstowana przez Eanne 😁

Ale masz dobrze zazdroszczę smaku frykasów😋😉.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925222
Udostępnij na innych stronach

Grzegorz to się chyba nazywa 🤔 sadyzm?😁 Czy jakoś tak .  Aromat smak aż do mnie doszedł. 

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925328
Udostępnij na innych stronach

W dniu 26.04.2024 o 22:00, Grzewlod napisał(a):

Przyszłe śmierdziuszki, praca zespołowa😀.

Praca zespołowa, przyszłe wędliny po fermentacji 🙂.

20240517_194426.thumb.jpg.be39e66cb52abdc72f521f1540ca73ae.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925345
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.