@halusia@ Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1151 Opublikowano 16 Maja 2024 1 godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Zaciekawiony interesującym tematem wykonania steków ze "świecy wołowej" opublikowanym przez Anię Bardzo ładne kawałki mięsa. Znając Twoje możliwości to staniesz na wysokości zadania Grzesiu 😋 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1152 Opublikowano 16 Maja 2024 (edytowane) Godzinę temu, Maciekzbrzegu napisał(a): Zazdroszczę dostępu do mięsa jakiego potrzebujesz jakie chcesz Nie zawsze tak jest bywa różnie. 46 minut temu, EAnna napisał(a): I dostałeś już obrobione. Tak w masarni niedaleko mnie bardzo ładnie obrabiają elementy nie ma dużo poprawek. Mała miseczka ścinków na rosół też jest. 24 minuty temu, @halusia@ napisał(a): Znając Twoje możliwości to staniesz na wysokości zadania Grzesiu 😋 W zamyśle miałem wykonać steki klasycznie pieprz, olej i na grilla po obróbce sól, lecz koncepcja zmieniła się jak zobaczyłem strukturę sierpowatą włókien. Teraz wiem czemu Ania zastosowała marynatę. Mam koncepcję na wykonanie dwóch różnych marynat jedną na bazie musztardy a drugą wykona Aga coś na wzór ostatnio zrobionej marynaty do karkówki. Edytowane 16 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1153 Opublikowano 16 Maja 2024 13 minut temu, Grzewlod napisał(a): Ania zastosowała marynatę. Miałam okazję odwiedzić Anię. Podana na obiad polędwica z jelenia z marynaty , poezją smaków.😋 Nie wspomnę o ciepłej szarlotce z bitą śmietaną. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1154 Opublikowano 16 Maja 2024 25 minut temu, @halusia@ napisał(a): Podana na obiad polędwica z jelenia z marynaty , poezją smaków. Poledwica z jelenia to bardzo delikatne mięso o wysokich walorach smakowych więc "delikatna" marynata tylko podkręciła smak👍. Miałem okazję jeść tatar z poledwicy jelenia bez żadnych dodatków wyśmienity smak pamiętam do tej chwili😋. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1155 Opublikowano 16 Maja 2024 49 minut temu, Grzewlod napisał(a): Poledwica z jelenia to bardzo delikatne mięso o wysokich walorach smakowych więc "delikatna" marynata tylko podkręciła smak👍. Miałem okazję jeść tatar z poledwicy jelenia bez żadnych dodatków wyśmienity smak pamiętam do tej chwili😋. I tym rarytasem zostałam również poczęstowana przez Eanne 😁 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1156 Opublikowano 17 Maja 2024 8 godzin temu, @halusia@ napisał(a): I tym rarytasem zostałam również poczęstowana przez Eanne 😁 Ale masz dobrze zazdroszczę smaku frykasów😋😉. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1157 Opublikowano 17 Maja 2024 (edytowane) "Świece" w marynacie🙂. Edytowane 17 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1158 Opublikowano 17 Maja 2024 (edytowane) Grzegorz to się chyba nazywa 🤔 sadyzm?😁 Czy jakoś tak . Aromat smak aż do mnie doszedł. Edytowane 17 Maja 2024 przez Maciekzbrzegu Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1159 Opublikowano 17 Maja 2024 (edytowane) W dniu 26.04.2024 o 22:00, Grzewlod napisał(a): Przyszłe śmierdziuszki, praca zespołowa😀. Praca zespołowa, przyszłe wędliny po fermentacji 🙂. Edytowane 17 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1160 Opublikowano 17 Maja 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Maciekzbrzegu napisał(a): Grzegorz to się chyba nazywa 🤔 sadyzm?😁 Jeszcze nic straconego zapraszamy na degustację 🙂, uchylę troszkę rąbka tajemnicy, że poza stekami będzie jeszcze smakołyk przygotowany z rasy Highland. Edytowane 17 Maja 2024 przez Grzewlod 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1161 Opublikowano 17 Maja 2024 Serdecznie dzięki za zaproszenie. Może kiedyś da radę. 👍 Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1162 Opublikowano 19 Maja 2024 (edytowane) "Świeca" została grillowana na dwa sposoby wysmażenia. Świeca w marynacie ziołowej - meedium rare Świeca w marynacie musztardowej - meedium Pomijając smak steków to wysmażenie meedium rare zdecydowanie bardziej pasuje do tego typu "mocnych" włókien "świecy". Proszę degustatorów o Waszą opinię? Jeśli będziecie grillować steki to mięso koniecznie musi dojrzeć. Podczas spotkania degustowaliśmy tatar z polędwicy Highlanda😋 oraz wiele innych smakołyków Wszystkich serdecznie pozdrawiamy 😃. Edytowane 19 Maja 2024 przez Grzewlod 2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1163 Opublikowano 19 Maja 2024 Stejki wyglądają apetycznie niestety u mnie w sklepie nie ma opcji zamówienia świec, przyjeżdża już w elementach natomiast tatar z Highlanda i Black Angusa jest mi znany doskonale gdyż te dwa stada brykają na pobliskich łąkach i co jakiś czas zasilają półki sklepu firmowego, pozdrawiam degustatorów Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1164 Opublikowano 19 Maja 2024 41 minut temu, Grzewlod napisał(a): wysmażenie meedium rare zdecydowanie bardziej pasuje do tego typu "mocnych" włókien "świecy" Tak jak wspominałem wcześniej, obróbka termiczna tego typu mięśnia zamyka się w przedziale rare- medium rare. Generalnie się to udało, cienki element wszedł w stadium medium i jeszcze był akceptowalny ale już nie tak delikatny jak odrobinę grubszy mięsień. Doświadczenie 😁kolejne zdobyte. Po raz kolejny wychodzi prawda o świeżym mięsie - świeże tak ale dojrzałe. Powinno dojrzewać 2-4 tygodni struktura i smak byłby zapewne lepszy. 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1165 Opublikowano 19 Maja 2024 Godzinę temu, Muski napisał(a): Po raz kolejny wychodzi prawda o świeżym mięsie - świeże tak ale dojrzałe. Powinno dojrzewać 2-4 tygodni struktura i smak byłby zapewne lepszy. Znalazłam wpis sprzed czterech lat: W dniu 21.03.2020 o 12:49, EAnna napisał(a): Świeca wołowa ....... . Od jakiegoś czasu poluję na ten specjał bo po wymarynowaniu jest mięciutki jak rostbef. Ten ze zdjęcia marynował się 3 tygodnie. 1 Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1166 Opublikowano 19 Maja 2024 (edytowane) W dniu 19.05.2024 o 11:38, szrekPL napisał(a): Highlanda i Black Angusa jest mi znany doskonale gdyż te dwa stada brykają na pobliskich łąkach i co jakiś czas zasilają półki sklepu Fajnie mieć taki sklep niedaleko, zawsze można zamówić jakiś kawałek mięsa na który ma się ochotę👍. W dniu 19.05.2024 o 12:00, Muski napisał(a): cienki element wszedł w stadium medium i jeszcze był akceptowalny ale już nie tak delikatny jak odrobinę grubszy mięsień. Dokładnie tak 👍. W dniu 19.05.2024 o 12:00, Muski napisał(a): Powinno dojrzewać 2-4 tygodni struktura i smak byłby zapewne lepszy. Oczywiście 👍. Edytowane 21 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-925745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1167 Opublikowano 22 Maja 2024 W dniu 19.05.2024 o 11:38, szrekPL napisał(a): Black Angusa jest mi znany doskonale Jak ktoś ma życzenie to w Lidlu można kupić steki z różnych mięśni BA dojrzewane 31 dni. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-926424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1168 Opublikowano 23 Maja 2024 (edytowane) W dniu 19.05.2024 o 11:04, Grzewlod napisał(a): Wszystkich serdecznie pozdrawiamy 😃 Pięknie i smacznie się gości Państwo. Pozdrawiam 😊 Edytowane 23 Maja 2024 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-926689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1169 Opublikowano 24 Maja 2024 22 godziny temu, @halusia@ napisał(a): Pięknie i smacznie się gości Państwo. Pozdrawiam 😊 Dziękujemy drzwi zawsze otwarte zapraszamy 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-926862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1170 Opublikowano 24 Maja 2024 Słodkość na sportowo 🙂. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-926864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1171 Opublikowano 24 Maja 2024 Czy już zjedzony? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-926868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1172 Opublikowano 24 Maja 2024 15 minut temu, Bagno napisał(a): Czy już zjedzony? Jeszcze nie🙂. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-926873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1173 Opublikowano 25 Maja 2024 8 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Słodkość na sportowo 🙂. Kolejne cudo. Brawo dla Agi 😍 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-926894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1174 Opublikowano 25 Maja 2024 Piękne ciacho, sport to zdrowie. 😅 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-926902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1175 Opublikowano 25 Maja 2024 Piękny torcik🤩, a najbardziej podoba mi się czekoladowa koronka wokół Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/47/#findComment-926952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi