Muski Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Kilka możliwości wykorzystania ostrej papryki. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-717937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 (edytowane) Po udanym teście z papryką wiśniową postanowiłem dorobić kilka słoików, praca w toku Gotowe. Edytowane 12 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Następna słodkość Agi. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Sumienia nje macie!Piękny! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Artystka od słodkości. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Piękne wykonanie i pewnie smak pod niebiosa, mam pytanie, a właściwie to moja Jola... czy wszystko własnoręcznie zrobione? Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 (edytowane) Piękny! Artystka od słodkości Dziękuję za miłe słowa. czy wszystko własnoręcznie zrobione? Od początku do końca wszystko własnoręcznie wykonane tzn od pieczenia biszkoptu do konsumpcji . Edytowane 15 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Obiad z grilla Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Obiad [Dodano: 15 sie 2021 - 16:54] czy wszystko własnoręcznie zrobione? Artystka - zawsze mnie intrygowało wytwarzanie takich kwiatków Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 (edytowane) Artystka - zawsze mnie intrygowało wytwarzanie takich kwiatków Dopytałem Agi są dwie szkoły mianowicie jest tylka rosyjska z której wychodzi gotowy kwiatek.Na poniższym zdjęciu babeczki wykonane przy zastosowaniu tylki rosyjskiej. Jak widać kwiatki z takiej tylki nie są "dopieszczone"Druga szkoła to każdą różyczkę robisz oddzielnie formując płatek po płatku aż powstanie kwiatek (wtedy możesz samemu go dopieścić ale jest to pracochłonne). Każdy kwiatek jest położony na oddzielnym papierku, nakładasz go na tort za pomocą czegoś w kształcie nożyczek (nie wiem jak poprawnie nazywa się ten przyrząd). Żeby tort był smaczny i przeszedł smakami (nasączenie biszkoptów itd.) to wykonanie tortu trwa dwa dni pierwszego dnia powstaje stan surowy, drugiego robisz wykończenie. Widać różnicę pomiędzy użyciem tylki a wykonaniem samemu Edytowane 15 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Wbijajcie na zlot! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Wbijajcie na zlot! Dziękuję i pewnie by tak było gdybym nie pracował, w Zakopanym odbijemy sobie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Dzięki za dokładne opisanie całej procedury.... Jola jest pełna podziwu kunsztu Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 A ja jestem pelna podziwu za cierpliwosc ,ja jej nie mam .Umiem robic roze i gozdziki ale tylko z marcepanu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-718892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Koszyczek Agi, maluszek dla 6-8 osób. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Mozesz podac rozmiar torture.Prosze. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) Jak wrócę jutro do domu to zapytam o wymiary na tą chwilę wiem tylko, że ważył 1,5kg Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) Grzesiu, post #165...To jest całe do zjedzenia?To jest tort/ciasto? Czy Coś?Wygląda jak tapicerka w Kitroenie DS....niebywała sprawa... Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez ziezielony Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Jak wrócę jutro do domu to zapytam o wymiary na tą chwilę wiem tylko, że ważył 1,5kgTo troche wiecej niz na 6-8 osob. ale widac pracy troche wlozonej w torcik. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Koszyczek bajeczny! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted50 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) . Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez Ted50 Ucz się pilnie jak Adam Mickiewicz w Wilnie,bo nauka i praca,narody wzbogaca. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Mozesz podac rozmiar torture. Średnica 20 cm wysokość koszyczka 14 cm, uchylone wieczko wysokość ok 7 cm. To jest całe do zjedzenia? Po torciku śladu nie ma . [Dodano: 22 sie 2021 - 19:47] Koszyczek bajeczny! Dzięki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Po torciku śladu nie ma . Nie wstyd Wam że pożarliście dzieło sztuki Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Średnica 20 cm wysokość koszyczka 14 cm, uchylone wieczko wysokość ok 7 cm. Czyli to jest tort 7".6'' masz na 14 osob, 8" na 26. Czyli cos okolo 20 osob. Przynajmniej jest taki przelicznik. Torcik na 6 osob powinien miec tylko 10 cm. A wydawalo mi sie ze jest duzo wiekszy patrzac na zdjecie. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Torcik na 6 osob powinien miec tylko 10 cm.Teoretycznie tak, ale jak przekroisz taki mały krążek na tyle porcji to nie ma co na talerzyk położyć, obwód tortu = 31,4 cm : 6 = 5,23 cm Zewnętrzna część kawałka tortu 5,23 cm o długości boku trójkąta 5 cm i wysokości przyjmijmy 10 cm (nawet dobrze smaku nie złapiesz ). Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/7/#findComment-719554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi