DZIADEK Opublikowano 5 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 5 Września 2021 (edytowane) Wykonałem dopiero jedną próbną produkcję i ten model zdał egzamin .Moc 1200 wat wystarczy https://www.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe/ninja-bn800eu.bhtml?from=gf&p=799.00&cr=0Jest dostępny w sklepach RTV EURO AGD. 24 miesiące gwarancji . Modelu o mocy 1500 wat brak w sklepach w kraju.https://allegro.pl/oferta/ninja-robot-kuchenny-bl682uk2-auto-iq-1500w-3w1-10946093189?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=AGD+drobne,+do+zabudowy+i+wolnostoj%C4%85ce&ev_campaign_id=1454209333&gclid=EAIaIQobChMI4OzPgdjn8gIVmLjICh1AfgPSEAQYBiABEgIa7_D_BwECena bardzo wysoka Uważam że ten model NINJA BN 800 E wystarczy zwłaszcza na dość duży wsad jednorazowy 1 kg mięsa + 350ml wody .i bardzo krótki czas rozdrabniania . Edytowane 5 Września 2021 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-721152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 5 Września 2021 Dzięki wielkie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-721157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 5 Września 2021 No i oczywiście wszystko dobrze. Tylko dlaczego jest tyle dziurek w wyrobie. Czy to wina malaksera czy nie daj Boże operatora? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-721172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 5 Września 2021 (edytowane) Ja jako niedoświadczony wędliniarz również używam Ninjy. Mam mocniejszą wersję 1500W. Do 1,8L miski wkładam tylko 0,7-0,8kg masy z lodem. Następnym razem spróbuję 1,2kg jak Dziadek (czasem robiłem na 10 porcji )Używam lodu i mięso po mieleniu schładzam w lodówce. Miksuje ok 1-1,5 minuty i temperatura rzadko przekracza 10^C.Minusem miksera jest napowietrzanie farszu, które widać na przekroju w postaci dziurek. Pozostawinie farszu na trochę przed nadziewaniem może pomóc.EAnna używa pakowarki próżniowej komorowej do odpowietrzenia farszu. Ja mam w zamyśle użycie pompki próżniowej i garnka GN. Jak mi coś z tego wyjdzie to dam znac Generalnie polecam Ninje, zwłaszcza model BL682EU2 Edytowane 5 Września 2021 przez sobol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-721173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 5 Września 2021 (edytowane) Tutaj są wyroby niemieckiego rzeźnika pokazywane na jego filmie, warto jednak obejrzeć sobie cały film :https://youtu.be/ZpOVmgFYGGw?t=821 A tutaj jego kolejny filmik z NINDŻĄ w roli głównej .https://youtu.be/0eGWVe2MhN4 Edytowane 5 Września 2021 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-721174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 5 Września 2021 Napowietrzenie farszu będzie nam niestety towarzyszyć . Normalne zjawisko. Aby uniknąć tego, należało by odpowietrzyć misę z farszem przed miksowaniem.https://surojadek.com/blender-kielichowy-prozniowy/W naszej sytuacji jedyne miksować- kutrować przy napełnionej na maksymalnym napełnieniu zgodnie z instrukcją by jak najmniej powietrza było w misie. Odpowietrzanie po wykutrowaniu surowca moim zdaniem prawie nic nie daje Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-721201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 5 Września 2021 (edytowane) Odpowietrzanie po wykutrowaniu surowca moim zdaniem prawie nic nie daje Daje, daje Ale w pakowarce komorowej na dłuższym czasie, np. 40 sek. Powietrze wyciągane jest z całej objętości, która "puchnie" na skutek wychodzenia pęcherzyków powietrza. Te powstałe przestrzenie zostają sprasowane w zgrzanym już worku po powrocie ciśnienia atmosferycznego. Odpowietrza się jak najzimniejszy farsz aby woda z niego nie "zagotowała się", co ma miejsce w niskich ciśnieniach.Przy najbliższej produkcji parówek zrobię fotorelację tego procesu. Razem 2,20 kg + 700ml wody.. Woda to prawie 32% wsadu mięsno-tłuszczowego.... @DZIADEK,Gratuluję zakupu Jestem zaskoczona jednorazową porcją miksowanego mięsa.Może się wreszcie zdecyduję na ten zakup. Tym bardziej, że stary malakser Bartek już dogorywa.W dobrym malakserze można też robić znakomite pesta w formie gęstej emulsji. Edytowane 6 Września 2021 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-721220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 6 Września 2021 W dobrym malakserze można też robić znakomite pesta w formie gęstej emulsji. to bardzo proszę jeszcze o... zrobię fotorelację tego procesu Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-721248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 6 Września 2021 W prosty sposób załatwiłem odpowietrzanie w czasie miksowania - kutrowania. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-721365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1Slawek1 Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 16 Września 2021 Witam mam pytanie,czy znajde instrukcje w jezyku polskim do obslugi ninja bn 800 ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-722786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 16 Września 2021 Moc 1200 W Pojemność misy roboczej 1,8 litra Pojemność kielicha 2,1 litra Praca pulsacyjna tak Możliwość mycia wyposażenia w zmywarce tak Kolor obudowy czarny FUNKCJE Miksowanie tak Rozdrabnianie – siekanie tak Ubijanie piany nie Mielenie mięsa nie Krojenie na plastry tak Tarcie ziemniaków tak Zagniatanie ciasta tak Cięcie w kostkę nie Tarcie na wiórki tak Krojenie na frytki nie Wyciskanie soku z cytrusów nie Wyciskanie soku – sokowirówka nie PARAMETRY ZEWNĘTRZNE Wymiary opakowania 44 x 32 x 43 cm Waga z opakowaniem 9 kg WYPOSAŻENIE Wyposażenie butelka, hak do zagniatania ciasta, instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna, kielich do koktajli, tarcza do krojenia i tarcia Miejsce na wyposażenie nie Instrukcja użytkownika Pobierz Pobierz [Dodano: 16 wrz 2021 - 19:50]Zrobiłem produkcję parówek w malakserze Ninja BN 800 E Z odpowietrzaniem w czasie kutrowania - miksowania. 6 porcji po 1 kg wsadu + 300ml wody . Zastosowany sposób zdał egzamin . Aby uzyskać dobrze wykutrowaną masę należy surowiec mielić praez siatkę 2-2.5 mm. W jednym przypadku masa mięsna była zmielona prze siatkę 2.5 mm a podgasrdle przez siatkę 8 mm .I do tej próby można mieć zastrzezenia ponieważ dołożone na koniec podgardle nie zostało dokładnie zmiksowane. W masie można było znaleźć niewielkie kawałeczki tłuszczu. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-722794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1Slawek1 Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 16 Września 2021 Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-722799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 17 Września 2021 Dziadku, pomimo swych wszystkich zalet o których piszemy, to ta wersja 1200 w, nie posiada typowej tarczy do tarcia ziemniaków, pomimo tego że tak piszą w instrukcji. Posiada ona tylko jedną tarczę posiadającą oczka do drobnego tarcia jarzyn. Chcąc więc mieć ziemniaki prawdziwie utarte, należy te drobne wiórki ziemniaczane wrzucić dodatkowo na malakser i chwilę jeszcze kręcić je na miazgę. Osobiście jednak lubię takie "wiórkowe" placki, a nawet jeszcze bardziej lubię te tarte na grubej jarzynówce, są bardziej chrupiące, uważam. Tarczę do prawdziwego typowego tarcia ziemniaków, posiada ta druga wersja (2 tarcze), NINJA BL682EU2, i używam jej do tarcia na babkę, lub kiszkę ziemniaczaną i wygląda ona tak : Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-722889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 17 Września 2021 Teraz jeszcze lepsza okazja , cena została obniżona o stówkę !!! https://allegrolokalnie.pl/oferta/ninja-bl682eu2-robot-kuchenny-3-w-1-iq Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-722897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 17 Września 2021 Noooo, i ciekaw jestem kto z naszych SiB-ów stał się właścicielem "cacuszka", bo już poszło "do ludzi" jak widać, a taka okazja zbyt często się nie trafia, co należy uczciwie powiedzieć. Tak czy siak, wielkie gratki, bo na pewno warto było !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-722924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 17 Września 2021 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-722927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śniegol Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 17 Września 2021 A ja parówki robię od wielu lat z Termomixem i też wychodzą jak trzeba ,co prawda porcja mięsa to max 400g i 17% lodu a czas to 1,30s mielenia na maxa, za to emulsja wychodzi pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-722931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 17 Września 2021 To fakt, Thermomix też daje sobie radę, tyle tylko że jednorazowy wsad jest 3 razy mniejszy, a cena zakupu Thermomixa parokrotnie wyższa, ale czemu nie, bo jest jak mówią, można wszystko, byle kasy wystarczyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-722933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyna82 Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 23 Września 2021 Witam Wszystkich Od paru lat bawię się w wyroby własne, ale parówkowej jeszcze nie robiłem Widzę że brak kutra do mięsa powoduje skutek uboczny w postaci pęcherzyków powietrza, nie bardzo chce kupowac kolejny sprzęt, wolę powalczyć z tym co mam Jak myslicie dobrym pomysłem by było zmielenie na maszynce a potem do takiego próżniowego blendera kielichowego ? tego jeszcze chyba tu nikt nie próbował Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-723704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 23 Września 2021 potem do takiego próżniowego blendera kielichowego ? A jaki to jest "próżniowy blender kielichowy ".? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-723726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 24 Września 2021 https://www.google.pl/search?q=pr%C3%B3%C5%BCniowy+blender+kielichowy&sxsrf=AOaemvIHBC5vZGUiajDzfhRQwG8MFadmhg%3A1632480415641&source=hp&ei=n6xNYY_3I6uawbkP-b-6wAs&iflsig=ALs-wAMAAAAAYU26r98D9-vUybERV79VqsEMiwTqLc1c&oq=pr%C3%B3%C5%BCniowy+blender+kielichowy&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBAgjECcyBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB5QowdYowdgqQ9oAHAAeACAAUWIAUWSAQExmAEAoAECoAEB&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwjPwpi6t5fzAhUrTTABHfmfDrgQ4dUDCAc&uact=5 Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-723799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek9 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 20 Listopada 2021 Witam czy ma ktoś dobrą recepturę parówki lub serdelki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-733206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 20 Listopada 2021 Tak na forum jest wiele przepisów na parówki i serdelki.Wpisz w wyszukiwarce a wszystko się wyświetli. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-733230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 20 Listopada 2021 czy ma ktoś dobrą recepturę parówki lub serdelki? Podstawowe - bazowe receptury są w zbiorze SŁYNNA_SZESNASTKAPodstawą jest dobór mięs takich, żeby była wysoka kleistość (golonki, pręga woł, mięsa tzw. ścięgniste chude) i 20-25% tłuszczu.Poza tym w czasie kutrowania należy starannie przestrzegać temperatur, aby nie zwarzyć emulsji. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-733235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) Moja następna produkcja przy zastosowaniu malaksera Ninja BN800 E.Skład surowcowy parówek z Pw. 16. Nadziewanie w kiełbaśnice kaliber 26-28mm. Receptura zmodyfikowana bez udziału mięsa drobnego wołowego, częściowo zastąpionego mięsem z wykrawania golonek z indyka i Wp. Kl III. Wp. kl. I zastąpiłem wp kl IIA.A. Moja receptura Na 5 kg.Wp. Kl III - 2,00 kg Mięso z golonek indyka - 0,50kg Wp. kl II A - 1,00 kg Podgardle wp. b/s skóry - 1,50 kg Razem - 5,00 kgB .Przyprawy.Mieszanka pieprzu białego i gałki muszkatołowej W proporcji pieprz 100g, gałka 40 gMieszanka przypraw - 15,6 g Cukier - 7 g Woda ok. 40 % w stosunku do mięs drobnych Wp kl II, Wp kl III i mięsa z indyka - 3,50 kg x 40 % = Ok. 1.3 L Peklowanie. 24 godz. Mieszanka peklująca Mięsa drobne razem 3,50 kg. - 19g/kg = 66,5gPodgardle osobno - 19g/kg = 28,5D. Rozdrabnianie. Mięsa drobne razem przez siatkę - 2,5 mm Podgardle dwa razy przez siatkę - 2,5 mm Sposób wykonania . Mięsa drobne podzielono na 6 równych porcji po ok. 0,58 kgPodgardle również na 6 porcji po ok. 0,25 kg. Waga jednej porcji po rozdrobnieniu (będę używał określenia kutrowanie) w malakserze wynosiła ok. 1,05 kg Składało się na nią 0.58 kg mięs drobnych. 0,25 kg podgardla i 0,22 L wody. Kutrowanie odbywało się w następującej kolejności Pierwsze włożono do malaksera mięsa, dodano przyprawy 2,6 g i wodę 0,22 L. Programem Pulse wykonano kilka przerywanych obrotów na ułożenie się wsadu , następnie włączono program High który trwa 60 sekund. Po jego zakończeniu otwarto Malakser i dołożono zmielone podgardle wpychając małe gałki w farsz w kilka miejsc. Malakser zamknięto i podłączono zamykarkę vakum. Włączono program Mix i zamykarkę, program Mix trwa 30 sek. Cały proces kutrowania jednej porcji trwa 90sek + 3-5 sek. programem Mix . Uważam że jednorazowa porcja 1 kg gotowego wykutrowanego farszu jest najlepszą opcją na to urządzenie. Podane czasy kutrowania możemy przdłużyć zależnie od tego jakie chcemy mieć rozdrobnienie, bacząc by nie zagrzać farszu. Dalsze czynności produkcyjne zgodne z przyjętymi zasadamy Farsz parówkowy nadziewanie tak jakl parówkowa, będę nazywał taki produkt Parówki Grube. Edytowane 21 Listopada 2021 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18514-dziadek-robi-par%C3%B3wki-na-nowym-sprz%C4%99cie-ninja-800-bn-800eu/page/2/#findComment-733340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.