Bagno Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 3 Lutego 2023 Proszę o zabranie ostrego noża trybownika. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-812873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 4 Lutego 2023 Materiały podstawowe ( mięso ) z przeznaczeniem na kurs zostały zwiększone o tuszę zwierzyny płowej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-813041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 4 Lutego 2023 Szczęściarze Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-813048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 4 Lutego 2023 Yes, Yes , Yes :D Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-813083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 10 Lutego 2023 Wszystkim kursantom życzę samych udanych i smacznych wyrobów, oraz efektywnej integracji. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 10 Lutego 2023 Takie certyfikaty otrzymają uczestnicy szkolenia. Oczywiście będą jeszcze podpisy i pieczątka: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 11 Lutego 2023 Przyjemnego szkolenia !!! Wyjedziecie na pewno zadowoleni i bogatsi w wiedzę i nie tylko Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 12 Lutego 2023 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 12 Lutego 2023 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 12 Lutego 2023 Gratulacje - i sukcesów Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 12 Lutego 2023 (edytowane) Dziękuję Maxellowi za zorganizowanie kursu Dziadkowi i Andrzejowi za wspaniałe przekazywanie wiedzy,duże pokłady cierpliwości, uczenie i tłumaczenie do skutku.Dziękuję żonie Andrzeja za dbanie o nas,czuliśmy się tam jak u siebie ,Dziękuję kolegom kursantom za wspaniałą atmosferę .Zostanie nabyta wiedza i miłe wspomnienia.Pozdrawiam Edytowane 12 Lutego 2023 przez lobo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikaz Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 12 Lutego 2023 To był mój drugi kurs. Jak zwykle wspaniali prowadzący, dobre towarzystwo, super atmosfera. Zdobyta wiedzę i umiejętności na pewno się wykorzystam. Wyroby które przywiozłem rodzinie bardzo smakują. Dziękuje za wspaniały kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 12 Lutego 2023 Wielkie brawa dla organizatorów i gratulacje dla uczestników Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERYK PZ Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 12 Lutego 2023 To był mój drugi kurs ( po pierwszym w 2019 r podstawowym ) i powiem krótko :znów WARTO BYŁO przejechać te 500 km .... Dziękuję organizatorom i kolegom-uczestnikom .Wyroby rewelacyjne - szczególnie ten pasztet z ....CUKREM ,który niewątpliwie podbił smak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdywicki Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 13 Lutego 2023 Wielkie podziękowania dla organizatorów, prowadzących i gospodarzy za miniony kurs. To było świetne doświadczenie, mnóstwo wiedzy i świetna atmosfera. Jestem pewien, że to nie był ostatni mój kurs. Z niecierpliwością czekam na następne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-814936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasior Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 13 Lutego 2023 Ja również chciałem podziękować:- Prowadzącym za ogrom przekazanej wiedzy i cierpliwe odpowiedzi na wszystkie - niekoniecznie najmądrzejsze pytania- Organizatorom za świetne przygotowanie miejsca samego kursu, noclegów i znakomitych posiłków- Wszystkim uczestnikom za stworzenie super atmosfery podczas zajec i wieczornego odpoczynku Jedyny żal mam o to, że nadal nie dowiedziałem się jaka jest prawidłowa temperatura wędzenia konserw po pasteryzacji Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-815000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 13 Lutego 2023 jaka jest prawidłowa temperatura wędzenia konserw po pasteryzacji Bardzo ciekawe pytanie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-815001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) nadal nie dowiedziałem Ja byłem w Łazach na co najmniej 5 kursach /i chętnie się pewnie jeszcze wybiorę/. Z mojej wiedza na pytanie to jest tak : po pasteryzacji konserwy możemy ją od razu opędzlować na zimno temp ok 5-15 st, na letnio temp 16-30 st , Fantaści to czasami robią na gorąco z dodatkami . Najczęściej konserwy występują jako długodojrzewające i wówczas "wędzi się je" bezdymowo w temp 6-8 st kilka miesięcy , chyba że ktos je nam zwędzi...... Edytowane 13 Lutego 2023 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-815010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 13 Lutego 2023 Chętnie dowiedziałbym się o wędzeniu konserw po pasteryzacji, gdyż jakoś ten temat mi nie leży. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-815017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 13 Lutego 2023 jaka jest prawidłowa temperatura wędzenia konserw po pasteryzacji Pytanie roku po pasteryzacji konserwy możemy ją od razu opędzlować na zimno temp ok 5-15 st, na letnio temp 16-30 st , Fantaści to czasami robią na gorąco z dodatkami . Najczęściej konserwy występują jako długodojrzewające i wówczas "wędzi się je" bezdymowo w temp 6-8 st kilka miesięcy , chyba że ktos je nam zwędzi...... Już dawno się tak nie uśmiałam Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-815019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 13 Lutego 2023 Poszukuję właściciela noża marki Victorinox. Kontakt na PW lub telefoniczny. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-815020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 13 Lutego 2023 I ja dotarłem do domu w końcu Dziękuję Organizatorom za zorganizowanie, a Uczestnikom za uczestnictwo.To był mój 4 kurs (licząc również ten z Napoleonowa) i jak zawszę był na najwyższym poziomie. PS. Kamil miał chyba Victorinoxa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-815054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasior Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) Tak, chyba ścieżka bezdymowego wędzenia na zimno jest prawidłowa . Teraz szkolenie jest już pełne. Co do noża, to ja swój zabrałem. Edytowane 13 Lutego 2023 przez tasior Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-815059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) Dziękuję bardzo gospodarzom za jak zawsze miłe i smaczne przyjęcie. DZIADKOWI i Bagno za kolejną, ogromną porcję wiedzy oraz wszystkim uczestnikom za miłą atmosferę, ciekawe rozmowy na tematy nie tylko wędliniarskie. No i oczywiście Maxellowi za zorganizowanie kursu. Oby udawało się organizować ich jak najwięcej. To chyba zawsze wyczekiwany moment na kursie: Edytowane 14 Lutego 2023 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-815166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zefirek Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 14 Lutego 2023 I dla wszystkich, którzy uznali, że kurs jest drogi , to powiem że wszystko to co widzicie (x 2 bo się nie zmieściło za pierwszym razem) zostało podzielone po równo na uczestników. Rodzina bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19559-kurs-dziczyzna-01d23-w-%C5%82azach-w-dniach-10-12-lutego-2023-r/page/2/#findComment-815188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.