ANNAM Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Oto przepis na ciasto , na jedna pizze dla 2ch osob: 1 szklanka( 250 ml) maki1 lyzeczka suchych drozdzy1/2 lyzeczka soli1/2 lyzeczka cukru1/2 szklanka cieplej wody A do tego topping jaski kolwiek sobie sobiue ktos wymyslki. Mieszamy w miscie suche skladniki, do tego dodajemy wode; wymieszac widelcem lub lyzka a pozniej wyrobic recznie. ciasto odstawic w misce( my zawsze dajemy olej do miski, aby sie nie lepilo i przykrywamy folia spozywcza( tu sie posmialam, ale powinnam plakac, bo odkrylam ta nazwe w tlumaczu). A czas zwykle jest tak dlugi jak szykujemy sobie topping. Tu wg uznania, czasem dajemy mieszanke mies i warzyw, czasem sery roznej masci. Zalezy od tego co jest w domu. Do tej pizza zwykle podajemy salate zielona skropiona oliwa. Pieczemy gotowa w temeraturze 200 stopni przez okolo 20 minut. Spod ciasta bedzie mial taki zmieniony kolor. Po angielsku to sie nazywa " off white" nie wiem jak bedzie po polsku. Polecam kochani Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Stycznia 2023 dziekujemy jutro sprobuje jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Off white to taki jakby jasny krem u nas tez tak sie nazywa ten kolor to pewnie i Pl takiej nazwy sie uzywaCiasto robie z takich proporcji tez podobnie tylko dluzej rosnie ,zostawiam w zimnym na 12-24 h Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Dziekuje Electra. To ciasto mozna spokojnie wstawic do lodowki. Dla mnie najwazniejsze, ze nie rosnie jak bulka bo lubie pizza na cieniutkim spodzie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Stycznia 2023 A jakie sosy robisz do pizzy? Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Stycznia 2023 (edytowane) wymieszać widelcem lub łyżką, a później wyrobić ręcznie. A czy robotem można ? Edytowane 14 Marca 2023 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Stycznia 2023 @ANNAM, Ja tez cienkie , dla mnie pizza na grubym to juz nie pizza a zapiekanka , Ja mam taka swoja pizzerie do ktorej chodze od przynajmniej 20 lat , caly czas trzymaja poziom , lubie tez zjesc domowa .W domu piecyk to nie pizzowy wiec nie osiagnie sie zadowalajacych w pelni efektow ale taka tez lubie zjesc .W PL mam tez jedna pizzerir co trzyma fason i tam zamawiamy jak sie nie chce gotowac ...ogolnie fastfoody jadam tylko w wakacje . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Stycznia 2023 wymieszać widelcem lub łyżką, a później wyrobić ręcznie. A czy robotem można ?Wszystko mozna. Tylko,ze ja jestem leniwa I nie chce mi sie dla szklanki making wystawiac ktoregokolwiek robots I pozniej go myc.Wyrobic take ilosc recznie to pikus a zmywania mniej. Electra, koj piekarnik w nowym domu wspaniale piece I pizza wychodzi barxzo dobrze.Zwlaszcza , ze od poczatku wakacji szkolnych moze cokolwiek robilam w kuchni nie wiecej niz piec razy.Zuza zabrala mi to zajecie. Ale trzeba przyznac, ze ma na prawde wspaniala remember do gotowania.A ja state sie leniwa Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Piszesz Anno 200 stopni i 20 min ...Czy próbowałaś upiec w wyższej temp? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Stycznia 2023 (edytowane) Pizza zrobiona wg. receptury podanej przez Annę, już jest tylko wspomnieniem na fotce, pieczona 18 min. w 200 stopniach C. Ciasto dojrzewało w lodówce od wczoraj . Edytowane 23 Stycznia 2023 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Czy próbowałaś upiec w wyższej temp? Beatag, wiem,ze sa osoby, ktore nie przyjmuja sprawdzonych przepisow i musza swoje zmiany zrobic. To juz Twoj wybor. Ja podalam tzw bulletproof recepture. A co ty zrobisz? Twoje podworko Twoje kury. pieczona 18 min. w 200 stopniach C Jak smakowalo? Widze, ze tez jestes osoba, ktoora lubi cieniutkie ciasto. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Ja przymierzam sie zrobic w czwartek , ciasto jutro bedzie w lodowce sobie dojzewac ... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Pizza zrobiona wg. receptury podanej przez Annę, już jest tylko wspomnieniem na fotce, pieczona 18 min. w 200 stopniach C. Ciasto dojrzewało w lodówce od wczoraj . Pierwsze skojarzenie że jest to pizza z ... pierogami (swoją drogą może być ciekawe połączenie )Ładnie wygląda - ła Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Stycznia 2023 (edytowane) Czy próbowałaś upiec w wyższej temp? Beatag, wiem,ze sa osoby, ktore nie przyjmuja sprawdzonych przepisow i musza swoje zmiany zrobic. To juz Twoj wybor. Ja podalam tzw bulletproof recepture. A co ty zrobisz? Twoje podworko Twoje kury. pieczona 18 min. w 200 stopniach C Ja tylko zapytałam ...Wracając do temp pieczenia pizzy to zawsze piekłam na najwyższej możliwej temp i kilka min,ale faktycznie nie z tego przepisu...Rozumiem ,że piekarnik ustawiamy na grzanie góra-dół ? Edytowane 24 Stycznia 2023 przez EAnna Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Anno, bardzo dobry przepis, i masz rację, pizzę lubię tylko i wyłącznie na cienkim cieście. Dla mnie grube ciasto nie jest żadną pizzą a zwykłym plackiem drożdżowym z dodatkami, to dobre dla Yankesów .Waldku, te "pierogi" na pizzy o których piszesz, to są po prostu plastry pysznego sera Gouda, bardzo smakowite . Ogólnie fajny przepis na cienkie ciasto Anno. Dokonałem jednak drobnej zmiany, i na tą szklankę mąki dodałem drożdże chlebowe w proszku (z Lidla), w ilości 7g. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Pizza zrobiona wg. receptury podanej przez Annę, już jest tylko wspomnieniem na fotce, pieczona 18 min. w 200 stopniach C. Ciasto dojrzewało w lodówce od wczoraj .Pierwsze skojarzenie że jest to pizza z ... pierogami (swoją drogą może być ciekawe połączenie )Ładnie wygląda - ła He he nie ty jeden bo ja tez tak pomyslalam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Waldku Piotrku Ale pewnie było to Waldku od wróbla [Dodano: 24 sty 2023 - 14:18] He he nie ty jeden bo ja tez tak pomyslalam Jak już nas jest dwoje, to trzeba będzie pomyśleć o takiej pizzy Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-810705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Stycznia 2023 No to i ja zrobilam moja domowa pizze na spodzie z przepisu Anny ,wyrastala tylko w lodowce 24 h. Bardzo smaczny spod ,lekko kruchy a zarazem nie wysuszony , smakowal , przypominal mi troche pizze z naszych pizzeri.Uzylam make 00 ,ktorej mialam juz koncowke i powinnam chyba dac wiecej wody bo wydawalo mi sie ze przyjela by wiecej ale trzymalam sie przepisu . Przepis na ciasto napewno bedzie wykorzystane jeszcze nie raz. Moja pizza byla ze smazona piersia kurczaka ,ananasem ,czerwona cebula i przyprawa curry . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-811448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 28 Stycznia 2023 U mnie Zuza wczoiraj szykowala finger food na party( nie u nas). Robila z tego ciasta zwijaki z nadzieniem ( pizza wheels). Przez to ,ze czekaly dluzej na blachach, urosly jej bardzo. W ciescie jest mala porcja drozdzy,ale uwierzcie wystarczajaca tutaj. Electra ,ciesze sie ze smakowalo. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-811457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Drozdzy bardzo dobrze ze malo przynajmniej nie czuc Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-811551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Narobiliście smaka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19587-domowa-pizza-zawsze-si%C4%99-udaje/#findComment-811698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.